Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Barazia gjinore

Elaa

!
ANETAR ✓
Regjistruar më
Gusht 1, 2017
Mesazhe
1,289
Pëlqime
916
Temen te cilen do doja qe te diskutohej sot eshte dhe nje tem , qe shum nga ne e njohim, pabarazia gjinore . Te cilen ne e shohim o perballemi dita dites me kete fenomen si ne jeten e perditeshme, ne shoqeri , por dhe ne vendin e punes, kemi raste ku te dyja palet kan te njejtat aftesi por mashkulli mer nje rrog me te lart se femra , PSE? Me ka ndodhur ne shum ambjente ku punon shoqerija ime te ndodh ky fenomen dhe kjo tregon qe edhe pse ne themi ka barazi gjinore edhe pse femrat kan te drejten e votes jo si dikur qe as kete te drejt se kan pasur prap se prap kjo pabarazi eshte, e do doja te dija mendimin tuaj . Ju ka dodhur te perballeni me kete fenomen , Sa e lart eshte kjo pabarazi, A duhet te egzistoj . Flm

Eshte nje teme qe haset cdo dite...dhe sdo kete fund kurre.
Une mendoj qe mosrespektimi i barazise gjinore fillon qe brenda ne familje,shkolle, pune e kudo..
“Me ligj respektohet barazia gjinore, ndërsa në realitetit jo.

Femrat jane sex delikat dhe kete nuk e them per tu tallur apo percmuar, por per te nxjerre ne drite ate per te cilen femrat kane nevoje gjate gjithe jetes se tyre, perkujdesjen, vemendjen, dashurine, sigurine. Nje pjese te jetes se tyre ua ofron ne menyre te njeanshme familja, dhe ne pjesen tjeter e presin nga ata me te cilet lidhin jeten dhe dashurohen, i dashuri. Asnjehere femra nuk e fiton sigurine vetem (qofsha une i gabuar) dhe kjo eshte e vertete edhe per ne meshkujt deri ne nje fare mase. Por ndryshimi midis nesh dhe femrave eshte se cilatdo qofshin kushtet, ne dime te mbijetojme kurse mbijetesa per femrat eshte shume here me e veshtire dhe ne raste te vecanta e pamundur. Une kam qejf ato femra qe shpenzojne me pak kohe per te qene si ne meshkujt, dhe me shume kohe per te permbushur epshet e te qenit femer. Nuk ke ca e do nje feministe qe i pelqen te beje jeten e nje mashkulli. :)

Halle të vjetra këto :D
Përderisa femrës nuk i jepet liria e nevojshme , për të bërë atë që di ajo më mirë të bëj , të jetë femër në plotë kuptimin e fjalës , vështirë që mund të flitet për barazi.
Mungon mjeti , mungojnë mundësitë, kushtet e lirisë.
Vetëm para 2-3 ditëve , mësuam lajme me dhunë , vrasje dhe heshtjen e shoqërisë :)

Tani , deri diku kanë filluar "ndryshimet " , por është rrugë e gjatë , plot kontradikta.
Do bëhet mirë :D

Nuk jemi te barabarte..Pse nuk e kuptoni dot??

Dhe mos e merrni si ofendim apo percmim, thjesht jemi te ndryshem dhe si te tille duhet te trajtohemi.

Ç'do gje, ç'do veprim, ç'do ligj i cili e ben nje femer te dale nga natyra e saj femerore eshte e gabuar, edhe nese behet ne emer te barazise gjinore.

Dhe mos e merrni si ofendim apo percmim, thjesht jemi te ndryshem dhe si te tille duhet te trajtohemi.

Ç'do gje, ç'do veprim, ç'do ligj i cili e ben nje femer te dale nga natyra e saj femerore eshte e gabuar, edhe nese behet ne emer te barazise gjinore.

Jashtë natyrës është e drejta për edukim , e drejta për zë , e drejta për të punuar dhe u rritur tek shoqëria ?
Unë nuk e shikoj kështu... përderisa jemi krijuar të dy gjinitë të barabartë..të paktën t'i afrohemi kësaj barazie.
Të paktën ne , t'i ndryshojmë këto steriotipe.

@TinkerBell jashte natyres eshte e drejta e femres per te punuar pune te veshtira. Jane ato gjera te cilat e burrerojne femren dhe nuk e vleresojne ate.

Nuk 3 kisha fjalen per edukimin, shkollimin apo te drejten per tu punesuar. Jam PRO gjithckaje e cila nuk e çnatyrezon femren dhe nuk e shendrron ate ne objekt seksi dhe reklame. :)

Këtu fillon e gjitha pra...mosbesimi tek forca dhe aftësitë e femrës :)
Them unë , janë plagë të vjetra këto..

@TinkerBell kurre nuk do e lejoja qe nje femer te marre lopaten apo te punoje ne ndertim.. Nje shembull ky per te treguar vleresimin dhe dashurine qe kam per gjinine tuaj :D

Femra meret si qenie e dobet e cila pa udheheqes sja del dot, Sa qesharske kjo gje femra eshte me e fort né jet eshte ajo qe gjendet kur ju meshkujt keni nevoj per ndihme eshte fjala e par qe nje femi permend qe ju mbrshtet kur kujtoni se sja dilni dot mos harroni qe pa femren sdo kishte as jet as bukurija kjo bot .

Jeni me te dobeta fizikisht... Tjerat i keni te gjitha.. Shyqyr qe ju kemi mos vdekshi kurre :D

Jeni me te dobeta fizikisht... Tjerat i keni te gjitha.. Shyqyr qe ju kemi mos vdekshi kurre :D
Hahahahaha :P
Mirë që e pranove po hëë

Aty po rrah qe shpare o komshie..

Cnatyrezimi i femres eshte kur asaj duan ti japin tipare te mashkullit.

More vesh tani :P
Fjalia e fundit i vuri kapakun.

Barazi gjinore nuk ka as me gèrma :p

Femrat jane sex delikat dhe kete nuk e them per tu tallur apo percmuar, por per te nxjerre ne drite ate per te cilen femrat kane nevoje gjate gjithe jetes se tyre, perkujdesjen, vemendjen, dashurine, sigurine. Nje pjese te jetes se tyre ua ofron ne menyre te njeanshme familja, dhe ne pjesen tjeter e presin nga ata me te cilet lidhin jeten dhe dashurohen, i dashuri. Asnjehere femra nuk e fiton sigurine vetem (qofsha une i gabuar) dhe kjo eshte e vertete edhe per ne meshkujt deri ne nje fare mase. Por ndryshimi midis nesh dhe femrave eshte se cilatdo qofshin kushtet, ne dime te mbijetojme kurse mbijetesa per femrat eshte shume here me e veshtire dhe ne raste te vecanta e pamundur. Une kam qejf ato femra qe shpenzojne me pak kohe per te qene si ne meshkujt, dhe me shume kohe per te permbushur epshet e te qenit femer. Nuk ke ca e do nje feministe qe i pelqen te beje jeten e nje mashkulli. :)

Me duket shume i gabuar komenti juaj ne te gjitha drejtimet! Pa ofenduar dhe cenuar te drejten e lirshme te shprehurit. Femra fizikisht mund te jete me e dobet dhe fragile por ne asnje menyre nuk pajtohem me cfare ke shprehur me lart. Koncepti juaj per femren i perket epokes se gurit. Vetem ne shqiperi dhe ne 3rd world countries ndodh kjo ku femrat nenvleresohen dhe abuzohen.

Nuki kushtova rendesi shkrimeve em lart por di te te them qe

Cdo familej qe eshte ndertuar mbi themele te forta ecen mire.
Sepsecfemra e mashkulli e krijwn familjen
Normalisht dashuria eshte mardhenie reciproke
Pra mar. Qe mer ndjenej respekt perkudesj
Dhe dhenie. Qe jep. Ato me siper

Personalisht jam me te vjetren qe mashkulli eshte shtylla e shpise

Per mendimin tim sot degjenerimi ka arrit maximumin
Shteti ka puen si shtet ama jo te fuse hundet ne familjw

Kam nji kojshi qe po I kalon me shuem dite ne burg se sa ne shpi.
E shoqja twl policine per cdo bebat te vogel qe ata mund te kene. I shoqi brenda e kjo me dashnorin prej krahu.

Sa per temen ne nji familje me femren << se jam djale >> muhabeti eshte terhiq e mos e lesho.gjerat e vogla f li por kurre mos I harro

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back