Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

A duhet plotësuar dëshirat e fëmijëve? Arsyet?

Une jam prind vete edhe i di shume mire deshirata e femive...
Lexova shume komente qe ishin krahasuar me kohen tone edhe me kohen tani..ne ate kohe numeronim kafshatat e bukes, paga nuk ishte si sot dikur vishnim rrobat e vllait, motres grisme, pse tmos i plotshosh deshiren kur ti per ato femi po punon

Une sjam prind,por disa gjera i di.
Nuk eshte e thene qe gjitha deshirat me ua plotesu femijeve…
Shoh kusheriren e vogel.
Ajo eshte shume e llastuar,cdo jave qe dalim ajo kerko gjera e gjera e gjera…
Mamaja saj ja blen…
Por une nuk e lejoj te them te drejten.
I bertas,i them sesht e nevojshme ti blesh dicka ku ajo gjitha i ka…
Per me teper qe vetem i mban 5 min dhe i flak tutje…
Po u mesua femija keshtu…Nuk te bindet me
Edhe deshirat e kane nje kufi.
Edhe une kam shume deshira dhe qe u kerkoj prinderve shume gjera.
Kur isha me e vogel qaja se sma blenin dicka,mbaja qendrim
Ama tani nese me thone qe:Shiko se nuk i ke te nevojshme keto gjera qe do,sepse ke plot …Bindem them ok ska gja se blej here tjeter.

SI TË RRITIM FËMIJË KRIMINELË:

1.Ti japësh fëmijës tënd gjithçka që ai kërkon. Do të besojë se ka të drejtë të marrë gjithçka që dëshiron.

2.Të qeshësh kur yt bir thotë fjalë të këqija. Do të rritet duke menduar se të mos respektosh është zbavitëse.

3.Të mos e kritikosh kurrë tët bir për sjelljen e tij të keqe. Do të rritet duke menduar se në shoqëri nuk egzistojnë rregulla.

4.Të mbledhësh gjithçka që yt bir lë rrëmujë. Do të rritet duke menduar se barra për përgjegjësitë e tij bie mbi të tjerët.

5.Ti lejosh që të shikojë çdo lloj programi në televizion. Do të rritet duke besuar se nuk ka ndonjë dallim midis një fëmijë dhe një të rrituri.

6.Ti japësh tët biri të gjitha paratë që të kërkon. Do të rritet duke menduar se është e lehtë ti marrësh paratë dhe nuk do të mendohet dy herë të vjedhë për ti arritur ato.

7.Të mbash gjithmonë anën e tij, kundër komshinjve, mësuesve dhe policisë. Do të mendojë se ajo që bën ai është gjithmonë e drejtë dhe janë të tjerët ata që gabojnë.

“Duke ndjekur këshillat e mësipërme ju garantojmë se fëmija juaj do të bëhet një kriminel dhe ne do të bëjmë gati një qeli për të”

(Departamenti i Policisë së Hjustonit, Texas)

Unë personalisht fëmijëve të mi do jua plotësoj në të ardhmen vetëm dëshirat që nuk janë të dëmshme për atë.. Psh: do ju blej lodra, kukulla, vetura fëmijësh, rrobat që dêshirojnê.. Dhe nuk ju blej vetëm lodra por edhe libra.. Dhe nuk ju blej gjithmonë gjëra të shtrenjta por edhe të lira që të mësojnë të kursejnë me qëllim që nëse nuk do kenë shumë para kur do rriten, të dinë si të kursejnë.. Do i mësoj se jo gjithmonë një gjë e shtrenjtë është më e bukur se ajo e lira..
Do i mësoj se më mirë është të jetojnë në një shtëpi jo shumë të bukur dhe me lumturi, se sa në një shtëpi luksoze dhe të jetojnë me dhunë.
Por gjithashtu do i mësoj që këto dëshira ti kërkojnë me edukatë dhe jo ti kërkojnë me nervozizëm, të bêrtitura dhe të qara.. Në rast se fëmija e shpreh një dëshirë duke bërtitur atëherë nuk ia plotësoj dëshirën që ta kuptoj se nuk mundet të marri duke bêrtitur gjithçka që dëshiron..
Do e edukoj që nëse sot nuk kam mundësi tia plotësoj x dëshirë të më mirëkuptoj dhe të ketë durim të presi ditën tjetër..
Dhe asnjëherë nuk ju plotësoj dëshira që janë të dëmshme si psh: nuk ju blej telefon, tablet ose laptop.. Nuk i lejoj të pijnë cigare ose alkohol..
Se kam parë prindër që i japin fëmijês së tyre cigare dhe alkohol..

Femijeve jo gjithmon ti plotesojm deshirat se po ja plotesuam ata bejn me keq me mir pak sesa shum se behen femi te llastum?

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back