Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

A duhet plotësuar dëshirat e fëmijëve? Arsyet?

Dibrani

Mr Bean
ANETAR ✓
Regjistruar më
Shkurt 6, 2018
Mesazhe
4,445
Pëlqime
7,639
Pak më pare lexova diku që po diskutojnë për fëmijët, sidomos plotësimi i dëshirave të tyre i bën fëmijët te paaftë për të ëndërruar apo për të qenë të suksesshëm. Por një person ka argumentuar dhe e mbeshtesj. Ja shkrimi i tij si më poshtë:

Brezi yne, Brez i vuajtur...
Për të mos vuajtur dhe për të mos u privuar fëmijët tanë, filluam t'u thonim lepe-peqe për çdo gjë që na kërkonin duke menduar se do bëheshin më të mirë se ne. Do lojë, na! Do park, na! Do para, na! Vetëm " na" "si urdhëron" na mbeti goja. Jo lojera dosido po nga ato të shtrenjtat, jo park dosido por nga ato ata specialët. Para se të hapë gojë " hajde të keqen se e ke gati çfarë do". Menduam se duke u plotesuar çdo gjë, do bëheshin më të mirë në sjellje, moral e çdo aspekt.
Por do ti që pritshmëritë tona nuk u realizuan sepse fëmijët tanë nuk e ndien kurrë vlerën e asaj çka iu ofrua. Nëse në kohën tonë plot prej nesh kanë punuar gjithë verën e nxehtë për të blerë një çantë të bukur në fillim të shtatorit, fëmijëve të sotshem me "shkop magjik" u plotësohen dëshirat. E ne si prindër, kjo dukuri na lodhi e capërloi ngase nuk u thamë " kurrë jo" me pretekstin që "mos të vuajnë" si ne.
E prish një gjë, i thyhet një gjë qoftë edhe e shtrenjtë, nuk i bëhet vonë shumë, se e ble mami dhe babi, mjafton të hapë gojën.
E ka thonë mirë Rusoi: Nëse do që femija yt të jete njeriu më i trishtuar në botë, jepi çdo gjë që kërkon. Kurse një pedagog i yni na thoshte: "Prindi që i plotëson çdo gjë fëmijës së tij është kriminel"sepse nuk e lë të ëndërrojë. Fëmijët e sotshem ne i përkëdhelëm si ajo nëna që shtrëngo e shtrëngo e mbyti prej dashurisë foshnjën. Nuk dinë të ëndërrojnë dhe ne jemi përgjegjës ngase pa e kerkuar hiç i themi: ja e ke gati zemër. E kjo lodhja që provonim ne dje për të arritur një gjë, është ajo shija, ëmbëlsia e jetës që u mungon fëmijëve të sotshem.
Burimi: anonim

Nese do t'ia plotesosh nje deshire femijes tende,ai serish do te kerkoje dhe ti perseri do t'ia plotesosh.
Jane disa femije qe shtrihen ne rruge te madhe nese ti nuk i ploteson dicka.
Prinderi duhet ta keshilloje femijen se jo cdo gje mund te blihet.
Kam vene re se femijet e sotshem jane shum te llastuar,e nenat e sotshme nuk dijne sesi ti edukojne por i godasin dhe i bertasin femijes.
Para 10 minutash po shikoja njeren sesi i bertiste femijes dhe sesi femija vetem qante me nje ze shum dritherues.
Femija duhet te ket kushte ekonomike dhe duhet te jesh "njeri" per ta rritur.
Por sot nuk shikojme "njerez".

A di qysh duhet me u plotsu deshiren fmive 3 her ndit me rreh kapak ??
Sa ma shum i plotson kushte aq ma shum tranohet kshtu qe hiq ma mir

Te pergezoj @Dibrani per temen e sjelle.

Nuk di ne eshte ky problemi kryesor ,e te blere dhurata e lodra me shumice,por mendoj se prolemi kryesor eshte mos edukimi,ose me mire mos aftesia e pjeses derrmuese per te edukuar nje brez te shendetshem.

Nqs do e personalizoja kete teme,mendoj se te femijte e mi s'kane qene te tepruara lodrat,por asesi se kane munguar ato.
Nuk besoj se e vrasim me lodra,aq sa e vrasim me ate e te mos paturit kohen e perkushtimit ne ta.

Ata duan me shume vemendje,me shume kohe me ata,edhe ritmi i jetes (kryesisht e mohon kete,pasi nqs nuk jemi te angazhuar me pune nuk arrihet).

Per te ndikuar te ata qe te jene sa me te afte,me te mire ne shoqeri,edhe sa me te edukuar,ketu duhet investim. :)

S'do me harrohet nje e thene nga dikushi dikur (njeri me nje karriere te suksesshme ne jeten e tij,edhe mbi te gjitha me nje shpirt te madh ).

''Perpiqu t'i edukosh te punojne aren e shpirtit''

E te paturit nje shpirt te harmonishem,ka gjasa e eshte i destinuar te shohe me shume bardhe ne jete,edhe te veproje ne favor te saj. :)

Verej qe e sot qe po shkruaj ne shkolle ka femije qe marrin edhe 500 leke te reja,edhe me 1000 leke te reja,ku u'a japin prinderit per ti shpenzuar,nje femije ne shkolle 9 vjecare,por une nuk i kuptoj.

Mjafton te jap arsyen,edhe shpjegoj se ty nuk te nevojiten aq leke,edhe kur te nevojiten qe do blesh dicka mjafton te na thuash,

500 leke te reja,ku femija im merr shume me pak. :)

Nje pjese e tyre kan filluar e cigaren. :)

Mendoj se te edukimi eshte celesi! :)

Ateher nqs do filloj te flas le te flas per veten time ,me duhet te them qe pavarsisht te gjitha mundesive ekonomike qe prinderit e mi kane pasur asgje nuk e kam mar kaq kollaj sac e marin femijet e sotem . Dhe me e rendesishmja mami im me thonte shpesh qe ka gjera qe si blem dot me leke ne ate koh kur isha e vogel nk kuptoja shm pasi isha femije dhe shikoja gjera qe i kishin shok e shoqe te mit edhe i doja dhe un per te mos me plotesu cdo deshire e te rritesha me frymen qe ne jete cdo gje qe ta doja do e merja prinderit e mi nk ma blinin. Shpesh here me thonin nuk kemi lek per te justifiku mosblerjen e asaj lodre apo varet ca mund te ishte... Degjoj prinder sot qe thon he se per ate fmi po punoj pse mos tja plotesoj cdo deshire , jo pra jo smund tja plotesosh cdo deshire cdo kerkes qe femija ka dhe ti pronto per cdo gje urdhero te keqen mami app babi , sepse ti ate fmi po e rrit me fryme tj nga ajo qe ti je rrit , ti tashme je familjar edhe e din e kupton se ca do t thot te lodhesh per ta arrit dicka edhe se si blihet ajo dickaja , po kur femija jot te rritet e te dali ne jete ? A nk e kupton qe ai akoma do thot ma blen mami app babi , app se per cdo gje fshihet mami dhe babi prapa ?? ... Jam kunder ksaj gjeje ,nk po them qe fmis mos ti blesh apo ti plotesosh deshirat por i thon nje fjale gjella me krip e kripa me karar

Ai Tipi!

Ca i kane bere femijte,e ca do i bejne (dasht i madhi ZOT),por mendoj se meriton qe tema te rrije brenda tematikes qe eshte shkruar,se e mendoj disi serioze. :)

Ai Tipi!

Ca i kane bere femijte,e ca do i bejne (dasht i madhi ZOT),por mendoj se meriton qe tema te rrije brenda tematikes qe eshte shkruar,se e mendoj disi serioze. :)
Ti kesh Me jete daku. Po flitet per plotesim
Kalamojsh ktu kur ne diten e sotme nuk besoj se mungon gje per fmijt por vetem vullneti edhe koha qe ti perkushtoheni sa me shume kjo do ishte dhurata me e bukur per ato. Maj men kohen time loja me e bukur ishte me kopaca ose sumlla palltosh ? ja lash ijer plakut pallton me
Tek sumell se kisha fiksim
Sumllat fultra u qunin ?

Fmija asht fmij , nuk duhet me e msue keq qe t’baj vetem me gisht por as qe t’ndjehet inferior ndaj shokve dhe shoqeve te veta.

Kohrat ndryshojn , bashk me to edhe lodrat edhe fmijria etj.

Mosha kur duhet ba kujdesi ma i madh jo vetem ne plotsimin e deshirave por ne cdo aspekt besoj asht mosha e pubertetit.

Sigurisht qe nuk u duhet plotesuar cdo deshire, por vetem ato qe prindi i sheh te arsyeshme.

Editimi i fundit:
Shumica por jo te gjitha pasi nganjeher femijet kan ca deshira qe ?‍♂️?‍♂️?‍♂️

Ne ishim kaq fëmijë të mirë, kaq të padjallzuar, kaq " injorantë" kënaqeshim me lodrat prej lecke e bukën me sheqer:p
Kohët kanë ndryshuar, fëmijët e sotëm janë shumë herë më të zgjuar, adejtptuar, dinë çdo gjë të fundit, duan çdo gjë, dhe prindërit janë të gatshëm për të plotësuar tekat e tyre.
Gabimi fillon që në momentin që ti i plas fëmijës 1 vjeç në dorë telefonin për ta lënë rehat të pijë kafen me miken gjeri në blerjen e më të vogël së kapriçove të tyre.
Fëmijët llastohen nga prindi.
Sa shumë kam humbur nga fëmijëria ime
Sa teka të paplotësuara..
Po si nuk më erdhën një herë pas avazit, pas mbledhjeve në shkolla me mësues, pak konkurseve me fëmijë etj etj.
Dy alternativa kisha. Ose ec para e çaje vetë rrugën ose rri e bëhu shtëpiake e rëndomtë.
Dikur i " urreja" por tashmë kur kujtoj se bija e kujt jam ndihem.shumë krenare. Falë tyre kam çdo gjë..
Jam kaq e pavarur...
Fëmijës i duhen plotësuar kushtet dhe ndonjë dhuratë për ditëlindje duke e stimuluar që.vitin e ardhshëm të jetë më i shtruar e më shembullor.

Ne ishim kaq fëmijë të mirë, kaq të padjallzuar, kaq " injorantë" kënaqeshim me lodrat prej lecke e bukën me sheqer:p
Kohët kanë ndryshuar, fëmijët e sotëm janë shumë herë më të zgjuar, adejtptuar, dinë çdo gjë të fundit, duan çdo gjë, dhe prindërit janë të gatshëm për të plotësuar tekat e tyre.
Gabimi fillon që në momentin që ti i plas fëmijës 1 vjeç në dorë telefonin për ta lënë rehat të pijë kafen me miken gjeri në blerjen e më të vogël së kapriçove të tyre.
Fëmijët llastohen nga prindi.
Sa shumë kam humbur nga fëmijëria ime
Sa teka të paplotësuara..
Po si nuk më erdhën një herë pas avazit, pas mbledhjeve në shkolla me mësues, pak konkurseve me fëmijë etj etj.
Dy alternativa kisha. Ose ec para e çaje vetë rrugën ose rri e bëhu shtëpiake e rëndomtë.
Dikur i " urreja" por tashmë kur kujtoj se bija e kujt jam ndihem.shumë krenare. Falë tyre kam çdo gjë..
Jam kaq e pavarur...
Fëmijës i duhen plotësuar kushtet dhe ndonjë dhuratë për ditëlindje duke e stimuluar që.vitin e ardhshëm të jetë më i shtruar e më shembullor.
????????

Greku ka nje shprehje " kur zoti ste jep femi Djalli te jep nipa" ...e mua 6 Nipa tani pres e mbesen jo llastim por ç'mendim nga une ?

Postime të reja

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back