Degjo ketu or "dinamit"?! Une nuk kam nevoje te citoj Wikipedian se i kam lexuar nja 20 libra rreth ketij subjekti.U morem vesh. ?
Une heci me parimin “Shpella ku kemi frike te hyjme mban thesarin qe kerkojme”, prandaj erdha komentova.
Por te hapesh nje teme per nje koncept abstrakt pa dhene informacion bazik (minimal) te con ne asgjekundi. Ose duke u bazuar tek karma , mos prit diskutime te frytshme kur ska subjekt konkret.
“Cfare do mbjellim do te korrim” = karma.
Gjithsesi karma me terheqjen ka lidhje ne shtytje, ose ska lidhje fare ...
ps. Cna duhet origjina etimiologjike e fjales qe citon wikipedian ?!
Karma, mori kete emertim ne kohen e hershme(te lashte), kur njerezit nuk dinin se cfare emri t'i vinin ketyre eksperiencave jetesore qe perjetonin (qe realisht vinin nga ligjin e terheqjes). Shprehja qe citon ti "cfare do mbjellim, do te korrim" eshte shprehje e marre nga bibla(qe nenkupton ligjin shkak,pasoje). Po te bej me dije se Natyra "qeveriset" nga nje sere "ligjesh" qe kryesisht jane te padukshme: merr psh "Ligjin e Gravitetit", ngjitu ne nje ndertese shumekateshe dhe hidhu, ta dhohim a do biesh ne toke apo jo?; ose "Ligjin e Elektricitetit", ti realisht elektricitetin nuk e shikon, por nese e prek me dore, ai ti heq te gjitha dyshimet ne moment?. I padukshem eshte edhe "Ligji i Terheqjes" (kete emer ja dha Rhonda Byrne ne librin Sekreti) por ai eshte po aq funksional sa edhe ligjet e tjera te Natyres! Realisht , gjithcka ka te beje me "Trurin" e njeriut(qe shkenca thote se eshte si nje stacion transmetimi, qe merr e jep). Ne si njerez kemi nje Tru, i cili perbehet nga "dy mendje", nga Vetedija(mendja logjike,objektive)&Nenvetedija(mendja emocionale,subjektive). Keto te dyja kur veprojne ne sinkron me njera-tjetren krijojne lidhjen me ate qe dikush e quan mendja universale, dikush e quan Mbivetedije, dikush e quan Inteligjenca e pafundme, ndersa CIA e quante "Porta". Universi perbehet nga Materia&Energjia,dhe gjithcka eshte ne "vibrim" gjithe kohes. Edhe mendimet e njeriut "Vibrojne". Nese ti mendon nje mendim te caktuar, ai mendim vibron ne nje frekuence te caktuar neper "Eter(univers)", dhe te sjell ty nje mori mendimesh te ngjashme me te. Keshtu ndodh ndodh me "problemet" qe has ne jeten e perditshme, ti mendon dhe kerkon nje zgjidhje, mendimi yt fillon te vibroje duke kapur nje sere mendimesh te tjera te ngjashme ku brenda tyre gjendet edhe zgjidhja e problemit tend. Une do te te shkruaja gjithe diten per kete pune ,por ti do ta kishe te veshtire ta kuptoje pasi nuk je i familjarizuar me kete gje. Une e kam perdorur "Ligjin Terheqjes" dhe funksionon 1000%. E kam perdorur per te hequr varesi(duhani, kumari etj etj) qe nuk mendoja se mund t'i hiqja ndonjehere nga jeta ime. Perdorimi i kesaj metode te jepnje force dhe vetbesim te fuqishem!