Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Zemra më thuaj diçka të ëmbël..

• Thread starter Thread starter Zeus
  • Data e fillimit Data e fillimit

Zeus

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Maj 16, 2021
Mesazhe
4,316
Pëlqime
4,108
Ajo pyet:
"Më thuaj diçka vërtet të bukur"
Ai përgjigjet: Entanglement, zemra ime ??? .
Mund t'a konfermojë edhe me formulë ?

I shkreti, ishte fizikant. E gjithë jeta në studime të fizikës kuantike ? .

Ka edhe formulën ?
(i∂̸ - m) ψ = 0

Ky është ekuacioni i Dirakut, ndoshta më poetiku nga e gjithë fizika. Ai përshkruan fenomenin kuantik në këtë mënyrë:

“Nëse dy sisteme ndërveprojnë me njëri-tjetrin për një periudhë të caktuar kohe dhe më pas ndahen, ato nuk mund të përshkruhen më si dy sisteme të ndara, por disi, ato bëhen një sistem i vetëm. Me fjalë të tjera, ajo që i ndodh njërit prej tyre vazhdon të ndikojë edhe te tjetri, edhe nëse mund të janë kilometra ose vite drite larg në distancë”.

Kjo është ajo që përbëhet nga kjo ndërthurje kuantike: dy "trupa" që, në një moment të caktuar, kanë qenë të bashkuar, gjithmonë qëndrojnë të lidhur në një farë mënyre.

Distanca midis të dyve nuk ka rëndësi. Edhe pse janë në skajet e kundërta të universit, lidhja midis tyre është e përjetshme dhe e menjëhershme.
Ndonjëherë, një lidhje e ngjashme ndodh edhe midis dy personave.
Dhe ne e quajmë atë Dashuri ???.

Ps. Dikush thotë larg syve larg zemres ??
Por këtë shprehje e hedh poshtë thënja tjetër: largësia i bashkon më shumë zemrat ?
Jeni në kundërshtim gjë entanglement ? ?

By ⚡ Zeus ⚡

Zemra...
Ik atje hajde ktu:p

Në formën e saj komplekse, dashuria është një fjalë tjetër për jetën njerëzore dhe e gjithë historia ka të bëjë me dashurinë. Por me këtë, asgjë nuk thuhet për dashurinë, sepse për çfar dlitet, kur flitet për dashurinë? Kjo pyetje ka përgjigje të ndryshme, varësisht nga koha dhe vendi. Një përkufizim i zakonshëm sot është të thuash se dashuria është "një ndjenjë e ngrohtë dhe e përzemërt ndaj një qenie tjetër njerëzore me të cilën ndihesh i lidhur ngushtë". Ky kuptim i dashurisë është rreth 800 vjeç. Por emocionet janë kalimtare dhe dashuria si emocion gjithashtu, kështu që bëhet utopi të besosh se dashuria mund të jetë baza e një lidhjeje jetëgjatë.
Sido që që njeriu e kupton dashurinë, ajo është një ndërtim shoqëror i ndërtuar mbi një bazë biologjike.

Mbijetesa e saj (dashurisë), varet nga fakti nëse ne vetë arrijmë me vetëdije të drejtojmë procesin tonë të ndryshimit, duke e lënë dashurinë të bëhet një forcë shpirtërore gjithëpërfshirëse, që e humanizon njeriun përmes transformimit të 'Homo sapiens et dementia' (qenia njerëzore e ditur dhe e çmendur) në një specie të re : 'Homo amans' (njeriu i dashur.)
Por a ka kohë të mjaftueshme për këtë? A do të ecë mjaft shpejt krijimi i ‘Homo amaneve’, apo Paul Valéry (1871-1945) do të ketë të drejtë në pretendimin e tij se çnjerëzimi ka një të ardhme të madhe përpara? Ky është problemi më i rëndësishëm i kohërave historike dhe filloi në Evropë me Grekët dhe Romakët e antikitetit.

Dashuria, pra, duhet të përcaktohet si mënyrë e ndërlikuar e jetës së dy njerëzve, ku refleksiviteti, erotizmi dhe emocionaliteti janë të lidhur së bashku në një bashkësi ndër-subjektive.

E përpunuar nga information.dk

Kur ke plan me ardh se me le ketu duke prit ?

O sheqer o sheqer??

Ta ha zemren, ta perzij me temen

Per shkrimin qe kishe bere ?
Po unë temat për ju i bëj jo për vete ;)

Pastaj, ligjet gravitacionale unë, @ZEUS, krijuesi i qiellit dhe tokës ?, i kam bërë për të mbajtur ekuilibrin dhe harmoninë e materies planetare në univers?. Dhe nuk jam përgjegjës për njerzit që biejnë në dashuri ?? ;)

Të dua në mënyrë të ndërlikuar, me refleksivitet, erotizëm dhe emocionalitet, të lidhura në bashkësi ndër-subjektive. Kështu pra ?

e përpunuar

Të dua në mënyrë të ndërlikuar, me refleksivitet, erotizëm dhe emocionalitet, të lidhura në bashkësi ndër-subjektive. Kështu pra ?

e përpunuar
Impulsive Debora, Shperthe. Ashtu pra ?

Shum je e tharpt

Jeg elsker dig

Eg elski teg

Ég elska þig

Moj sheqere

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back