Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Viktimizimi.....

...

Kontributor
Regjistruar më
Tetor 30, 2020
Mesazhe
48,384
Pëlqime
34,923

Deri në cilën pikë është e tolerueshme viktimizimi?​

Ne fillim, njerëzit priren të ndjejne mëri për vuajtjet njerëzore. Ne gjithashtu mund ta gjejmë veten në kontakt me njerëz që vuajnë nga një gje te tille ......

Deri në cilën pikë është e tolerueshme viktimizimi?

Përmbajtje:​

five-signs-that-youre-self-boycotting-3.webp

Ne fillim, njerëzit priren të ndjejne për vuajtjet njerëzore. Ne gjithashtu mund ta gjejmë veten në kontakt me njerëz që vuajnë nga një depresion i vërtetë, të cilët nuk dëshirojnë viktimizim dhe as kërkojnë miratim; të cilët thjesht po kalojnë një kohë të vështirë dhe kanë një gjendje të brishtë të shëndetit psikologjik. Ne duhet të jemi të durueshëm dhe mirëkuptues, dhe tregojme dashuri ndaj këtyre njerëzve, sepse ata vërtet kanë nevojë për të.

Sidoqoftë, me raste dikush afër nesh mundet të miratojë një qëndrim vetëmohimi dhe lavdërimi për vetëvuajtjen, e njohur edhe si "Sindroma e Martirit". Kjo bëhet me synimin për të manipuluar emocionet, mendimet dhe sjelljet e atyre që i rrethojnë ato.

Këta janë njerëz bllokuar në një mentalitet të viktimizimit, i kapur nga një ndjenjë e pafuqisë, hiper-vigjilencë dhe një ndjeshmëri e dukshme, e cila i çon ata deri në pikën që të bëjnë çdo çështje të përbashkët në një çështje personale për të cilën ata ndihen të ofenduar vazhdimisht. Kështu që, deri në cilën pikë është i durueshëm një qëndrim i tillë?

up-to-what-point-is-victimization-tolerable.webp

Si të njohësh një person të vetëviktimizuar

Njerëz të vetëviktimizuar priren të ndjekin modele të caktuara të përgjithshme, të cilat ne mund t'i identifikojmë në mënyrë që të na ndihmojmë t'i trajtojmë ato në mënyrë më adekuate:
  • Ata gjithmonë presin që të shpërblehen për përpjekjet e tyre, dhe ofrojnë veten e tyre me dëshirë për t'i bërë ballë dhimbjes dhe braktisjes, me shpresën për të gjetur një lloj shpërblimi për vuajtjet e tyre.
  • Ata e gjejnë veten të bllokuar në një gjendje shpirtërore në të cilën ata nuk mund të krijojnë thjesht gëzim pa u lidhur me një shkallë të caktuar trishtimi të vuajtjeve.
  • Ndonjëherë ata marrin dëshirat e te tjereve në konsideratë para tyre, por me qëllimin themelor për të fituar diçka, qoftë një lloj njohjeje ose shprehje mirënjohjeje për një gjest të tillë ose për punën e tyre.
  • Me raste, kur mirënjohja nuk duket të jetë mjaft e qartë dhe e menjëhershme, ata qesh me argumente që i konsiderojnë të tjerët si egoistë, dhe duke mos vlerësuar përpjekjet që janë bërë për ta.
  • Ata priren të qëndrojnë fort dhe me vendosmëri ndaj mendimeve ose perspektivave të caktuara, gjë që e bën shumë të vështirë për ta të kuptojnë versionet e tjera të një situate të caktuar.
  • Ata mund të pranojnë një shpjegim, por vetëm nëse përfshin një pendim të caktuar ose një falje të një lloji. Prandaj, është e qartë se ata japin, duke pritur të marrin (edhe nëse vetëm keqardhje).

Si të trajtohet një person që viktimizohet nga vetja

Pasi ta keni kuptuar që dikush është një viktimë e zakonshme e vetvetes, ju e keni disa opsione që mund t'ju ndihmojnë të merreni me këtë person dhe të lidheni me ta, ose në kundërshtim, për ta çuar marrëdhënien tuaj në një fund. Nëse vendosni të mbani një marrëdhënie me një person të vetëviktimizuar, mund të vendosni që:
  • Shpërfill këtë qëndrim tek personi sepse ata e kompensojnë atë në shumë mënyra të tjera.
  • Filloni të injoroni personin plotësisht ose të lidheni me të ose atë sa më pak të jetë e mundur.
  • Vendosni të bisedoni me personin dhe përpiquni të zgjidhni problemin, duke kuptuar arsyet prapa një qëndrimi të tillë.
Nëse vetë-viktimizimi është një person i rëndësishëm në jetën tuaj, ju me siguri do të provoni të gjitha format e mundshme të zgjidhjes së çështjes. Kjo do të thotë duhet t'i bëni të vetëdijshëm për atë që prisni dhe dëshironi. Ju duhet të shmangni hyrjen në territorin personal sa më shumë që të jetë e mundur. Shpjegoni se çfarë po ju ndodh në marrëdhënien tuaj me ta, por jo sikur trajton një nga problemet e tyre personale, të brendshme, pasi kjo ka të ngjarë t'i dëmtojë ata.

up-to-what-point-is-victimization-tolerable-1.webp

Kjo është arsyeja pse vënia në skenë e bisedës është e rëndësishme. Duhet të zhvillohet kur të dy jeni të relaksuar dhe jo menjëherë pas një keqkuptimi të një lloji. Pasi të jetë zgjedhur vendosja e duhur, ne duhet të "marrim demin nga brirët" dhe të përballemi me situatën, duke komunikuar shqetësimin tonë. Shtë e rëndësishme të shpjegoni sa vijon çështjet:

• Shprehni atë ata janë të lirë të vendosin kufij në lidhje me njerëzit e tjerë, dhe se, larg nga të qenit fyes, ata do të krijojnë marrëdhënie më të ekuilibruara në rrethinën e tyre. Nëse ata duan të thonë "jo", është absurde të thonë "po" vetëm për t'u penduar më pas.
  • Bërja e gjërave me forcë na bën të humbasim kohë ne mund të kishim shpenzuar për gjëra të tjera që do të shijonim më shumë dhe të cilat do të prodhonin të njëjtën sasi përfitimesh në fund të fundit.
  • Nëse ndihen të hidhur ose të përdorur pasi u kanë bërë një favor të tjerëve, mbase nuk kanë vepruar nga vullneti i mirë, por nga nevoja e tyre për aprovim dhe njohja.
  • Shpjegoni se ato janëduke jetuar në vuajtje të panevojshme. Kujtojuni atyre të gjitha gjërat e tjera të mira që kanë dhe që shfaqen në to në mënyrë spontane, pa pasur nevojë të pësojnë stres.
  • Beni te mundur që ata mund të ndjejne fajin, pendimi, zemërimi ose depresioni për shkak të diçkaje në të kaluarën. Ju mund të përpiqeni t'i bëni ata të hapen me ju, pasi kjo do të jetë mënyra e vetme në të cilën ju mund t'i kuptoni më mirë.
  • Bëni ata të shohin se ata janë tashmë fisnikë ashtu siç janë, dhe se është gjithashtu mendimi juaj personal për ta, kështu që ata nuk kanë nevojë ta provojnë më tej.
  • Criticismshtë mirë që kritikat të mos jenë të njëanshme. Merrni përgjegjësi për të mos qenë të sinqertë që nga fillimi, dhe kjo do të ndihmojë në ekuilibrimin e situatës.
  • Ti mundesh bisedoni me ta rreth "kritikuesit tonë të brendshëm", e cila shfaqet më shumë te disa njerëz se te të tjerët; shpjegoni se ky mund të jetë rasti i tyre.
up-to-what-point-is-victimization-tolerable-2.webp

Ndaloni përpjekjen për të qenë perfekt, dhe thjesht punojnë për të kapërcehet. Merrni iniciativë, korrigjoni gabimet dhe imagjinoni një jetë pa vuajtje. Ata duhet t'i lejojnë vetes të jetojnë një mënyrë jetese më të shëndetshme. Të njohin veten e tyre. Të jetosh në momentpa u ndjerë ata duhet të sakrifikojnë vazhdimisht vetvetens për dikë. E gjithë kjo do të ndihmojë në distancimin e një personi nga pozicioni i tij i vetë-supozuar i viktimizimit, dhe gjithçka me të cilën merren aktualisht.

Nga viktimizimi tek përgjegjësia

Shume here, një bisedë mund të ndryshojë gjithçka. Mund të përmirësojë jetën e një personi dhe marrëdhënien e tij me ju. Qëndrimet fatkeqe shpesh bazohen në dhimbje, mungesë aftësish konstruktive shoqërore dhe një nevojë e domosdoshme për të marrë dashuri dhe mirëkuptim nga të tjerët.
Jepni një bisedë të tillë kujtdo që është i gatshëm ta pranojë dhe ta marrë atë. Nëse ata vazhdojnë të ju lëndojnë, atëherë ka ardhur momenti që të ndërpreni marrëdhënien tuaj. Siç shkon duke thënë, "Dikush mund të jetë i mirë, por jo budalla."

Lara ForNm.com

Editimi i fundit:
Per çudi neper femra eshte shume i perhapur ky fenomeni viktimizimit ??

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back