Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Vetëvrasja e 25-vjeçares Klaudia te Pallati me Shigjeta: Pse më bëre kur e dije që ishe e sëmurë?!

E**A**

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Dhjetor 22, 2020
Mesazhe
553
Pëlqime
352
Jetojmë në shekullin XXI, cilësuar si një epokë moderne e megjithatë realiteti që ndjek Shqipërinë nuk duket aspak afër një fryme të tillë. Shqipëria ku ne jetojmë i qëndron shumë më afër realitetit të hidhur përshkruar nga Konica, Fishta e shumë të tjerë. Çdo ditë na ndodh të përballemi me ngjarje të ndryshme që për çudi ende nuk kanë të ndalur. Ato sigurisht rëndojnë veshin e opinionit publik, duke përhapur herë edhe panik, tmerr. Bëhet fjalë, për ngjarjet e rënda që çojnë deri në vdekje. Shqipëria është një vend me një popullsi jo shumë të madhe e sërish kjo nuk e ka penguar atë që të transformohet në një vend ku numri i personave që vdesin sa vjen edhe rritet. Kemi dëgjuar të flitet për vdekje pasojë e faktorëve nga më të ndryshëm, përmendim tradhtinë, vrasjet, gjendja e vështirë ekonomike duke shkuar deri tek rastet nga më ekstreme e vërtetë të çuditshme. I tillë ka qenë edhe rasti i vdekjes së 25- vjeçares Klaudia Paja nga Kuçova. Vdekja e papritur e kësaj vajze shokoi shumë persona. Klaudia Paja u nda nga jeta më 5 gusht të vitit 2021. Bëhet fjalë për një vetëvrasje ku viktima rreth orës 14:50 të drekës vendosi të hidhet nga një pallat me lartësi të konsiderueshme çka çoi në humbjen e menjëhershme të jetës së saj. Ishte një ngjarje e rëndë si shumë të tjera ama më e dyshimtë mbetet arsyeja se përse kjo vajzë e re vendosi t’i japë fund jetës së saj. Klaudia Paja ishte vajza e Sami Paja me profesion rrobaqepës dhe Moza Paja me profesion ekonomiste. Prej të afërmve mësojmë se familja Paja nuk rezulton të ketë qenë problematike. Klaudia kishte përfunduar studimet për mjekësi e pas kësaj ajo ishte e punësuar si mjeke në Spitalin Ushtarak në Tiranë, ku kishte edhe kohë që ishte zhvendosur për të jetuar aty. Vdekja e dyshimtë e 25-vjeçares në një moshë shumë të re tronditi mbarë Tiranën, Kuçovën e jo vetëm. Sipas të dhënave pallati nga ku u hodh e reja nuk ishte ambienti ku ajo vet jetonte, por një tjetër pallat afër vendbanesës së saj, një zonë e cila në Tiranë njihet si Pallati me Shigjeta. Të afërm tregojnë se Klaudia kishte qenë një vajzë ekselente dhe e sjellshme. Që e vogël Klaudia pikaste për inteligjencën e saj, shumë herë kishte dalë fituese e disa olimpiadave të organizuara. Të gjithë të afërmit shfaqin tronditje për ngjarjen e ndodhur dhe nuk prisnin që një vajzë e tillë t’i jepte fund jetës së saj kaq tragjikisht. Shoqëria, pedagogët po ashtu janë prekur nga kjo ndodhi. Rasti i Klaudias ngriti shumë pikpyetje të cilave vetëm rrethi i të njohurve të saj mund t’u japë një përgjigje. Gjatë një vizite drejt qytetit të Kuçovës për rastin në fjalë, familjarët mes dhimbjeve nuk pranuan të japin asnjë të dhënë mbi ngjarjen e ndodhur. Të vetmit që na janë përgjigjur kanë qenë disa të afërm të familjes të cilët ende nuk e pranonin vdekjen e Klaudias. Kuçova siç duket ende është shumë e tronditur nga kjo që ndodhi. “Ka qenë një vajzë shumë e përkryer, një shembull për qytetin tonë. Ishte vajzë shumë e mirë, të gjithë kanë pasur opinion të mirë për të. Nuk e di përse i dha fund jetës, ndoshta njerëz më afër saj mund ta dinë.”- thanë dy vajza duke plotësuar njëra-tjetrën, të cilat u prezantuan si shoqet e Klaudias. Të prezantuara si shoqet e Klaudias, të cilat flasin me dhimbje për vdekjen në fjalë. Ndër të tjera, duke folur me dhimbje për vdekjen në fjalë, ato thonë se 25-vjeçarja nuk kishte pasur arsye që të shkonte drejt një vetëvrasjeje. Por çfarë mund të ketë ndodhur me këtë 25- vjeçare, një vajzë fare e re t’i japë fund kaq tragjikisht jetës së saj?! Çfarë fshihet pas gjithë kësaj ndodhie? Dëshmitë e disa të intervistuarve të tjerë nxorën në dritë detaje të rënda që mendohet të kenë ndikuar tek vdekja e vajzës së re nga Kuçova. “Nuk kishte vajzë më të mirë më të urtë, familja shembullore. U çmendëm kur e morëm vesh.”, “Nuk e dimë përse e bëri një gjë të tillë. Jemi të tronditur.” " Ka qenë në 2 marrëdhënie pune, por pas një goditje psikologjike nuk ka qenë në marrëdhënie pune këto kohë.”-këto janë disa nga dëshmitë e dhëna nga fqinjët e 25-vjeçares. Klaudia ka qenë duke kaluar një gjendje të vështirë psikologjike dhe kjo është vënë re edhe prej të afërmve jo larg prej ditëve të fundit të jetës së 25-vjeçares. Ata tregojnë se Klaudia ishte një vajzë e rregullt, krenoheshin me të, por sjelljet e çuditshme kohëve të fundit nuk ishin aspak “normale”. Një tjetër dëshmi këtë herë nga ishkolegu i nënës së vajzës duket se ka hedhur dritë mbi ngjarjen e rëndë. “Kishte një sëmundje nëna e saj që ja kishte trashëguar gjenetikisht. Kur e mori vet vesh se ishte doktoreshë dhe nuk kishte dalje. Vajza bëri vaksinën dhe filluan turbullirat në tru, më pas bëri edhe analizat dhe doli që kishte sëmundjen e së ëmës. Se di saktësisht çfarë kishte epilepsi më duket, s’jam i sigurt. Ajo nuk e përballoi dot. Prindërit i ndejtën një muaj në Tiranë se vajza nuk ndihej mirë dhe pasi bëri analizat e mori vesh të vërtetën. U kishte thënë atyre të largoheshin e ta linin rehat. Sipas ish-kolegut të punës të nënës së të ndjerës, 25- vjeçarja shfaqej tepër e indinjuar ndaj mamasë së saj duke e fajësuar atë për sëmundjen e saj, aq saqë ishte shprehur se nëna e saj nuk duhej të ishte martuar duke e ditur për problemin që mbartte. “U zunë i tha “pse më bëre kur e dije që ishe e sëmurë”. I tha ta lënë rehat tek shtëpia në Tiranë që kishin shkuar për t’a vizituar. I tregoi të fejuarit se ka sëmundje dhe faktin që ja ka trashëguar nëna e saj për mos të bërë të njëjtin gabim që bërën prindërit e saj. Ishte prekur shumë. Ky ka qenë shkaku. Kam punuar me zonjën Moza në arsim. Ajo ishte ekonomiste, unë shofer. Nuk më bënin këmbët të shkoja as në shtëpi, ca t’i thosha.”-ka dëshmuar ishkolegu i punës së nënës së të ndjerës. / JOQ

Vetvrasja asht nje akt i shemtuar, por mos ta lidhim me ekonomine dhe ta bejne fajtore per kete, vendi me me shume vetveaaje asht Japonia.

Une jam i pare qe kam kritika ndaj KM dhe realitet shqiptar mirpo vervrasja asht nje fenomen botnore dhe ndodh me shume ne vendet e pasur …

Të lehtë e pastë botën tjetër. ?

Është një e keqe në të mirë, profesioni i mjeksisë. Në disa raste, bën mirë që njeriu mos të ketë dhe aq njohuri.

E lehte qofte toka qe e mban ....por nuk duhet gjykuar pseja dhe personalisht mendoj vetvrasja eshte akt per te dobetit

Nuk duhet me gjyku askend.. amo permendimin tim vetvrasja osht rruga me e lig qe i ben njeriu vetvetes..pa mar parasysh Problemet asnjeher nje gje kaq mizore nuk duhet mar ne jet per veten… nuk ja vlen per asgje dhe askend ta shuajm jeten ton

Të lehtë e pastë botën tjetër. ?

Është një e keqe në të mirë, profesioni i mjeksisë. Në disa raste, bën mirë që njeriu mos të ketë dhe aq njohuri.

E di, i kam patur të dy prindërit mjek, babai e përdorte këtë shprehje.
Kurse, për rastin më sipër, është tragjedi e vërtetë.

personalisht mendoj vetvrasja eshte akt per te dobetit

Qëndrimi yt vetkuptohet nga nick që mban.
Gjithësesi unë kam mendim kundër por është debat i gjatë.

"Kur bëhet dhunimi i parë i njeriut? Dhunimi i parë bëhet kur ti e sjell në jetë atë pa i marë leje."

Min.22
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Qëndrimi yt vetkuptohet nga nick që mban.
Gjithësesi unë kam mendim kundër por është debat i gjatë.

"Kur bëhet dhunimi i parë i njeriut? Dhunimi i parë bëhet kur ti e sjell në jetë atë pa i marë leje."

Min.22
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Me lejo te te them çfarë do thote per Nick qe kam dhe s'ka domethenje ne kete teme ...une ne frazen qe thash eshte qe nuk gjykoj pse beri kete veprim ....por personalisht e gjuaj vetvrasjen dobesi .....sa per dhunimin qe the kur sjellim ne jeten pa marre leje ....po te jete per femi ......eshte tjeter muhabet ....sdo t'ja te hynim

Lexoj ca komente boh se di ca njerez po tmos ishte gogel ca do postonin ktu ?vetvrasja nuk esht akt per te dobetit Por eshte per personat e forte,nje njeri i dobet se vret dot as nje insekt e le më veten

Lexoj ca komente boh se di ca njerez po tmos ishte gogel ca do postonin ktu ?vetvrasja nuk esht akt per te dobetit Por eshte per personat e forte,nje njeri i dobet se vret dot as nje insekt e le më veten
As qe e kom lexu pse o vetvra, por di qe dikush qe ska guxim dhe o i dobet shpirterisht osht ne depresion dhe nuk arrin t dali dmth o krejt i marum ai kryn ate akt.
Ndryshe pavarsisht cdo problemi do perballet me te.

As qe e kom lexu pse o vetvra, por di qe dikush qe ska guxim dhe o i dobet shpirterisht osht ne depresion dhe nuk arrin t dali dmth o krejt i marum ai kryn ate akt.
Ndryshe pavarsisht cdo problemi do perballet me te.
Po kjo esht e vertet ska logjik tjeter nje person qe e ben kte ose do jet i marum si thu ti e depresion gjera,ose zgjedh ti jap fund jetes se vet per tmos i shkaktu dhimbje dikujt tjeter qe ne rastin e ksaj kjo e dyta mendoj une

Sa jeton meson.. aber qe nje njeri i fort te bej nje veper te till veq tek ti lexova.. thjesht te jet e lexuar dhe jo e besuar ?‍♀️

Po kjo esht e vertet ska logjik tjeter nje person qe e ben kte ose do jet i marum si thu ti e depresion gjera,ose zgjedh ti jap fund jetes se vet per tmos i shkaktu dhimbje dikujt tjeter qe ne rastin e ksaj kjo e dyta mendoj une
Jo jo na dhimset vetja sa ska mo.
Por depresioni stresi dhe shejtoni ne krye te shtyjn me bo ate veper.

Jo jo na dhimset vetja sa ska mo.
Por depresioni stresi dhe shejtoni ne krye te shtyjn me bo ate veper.
Fiks,po sa e lexova une ne te shpejt kjo paska trashegu semundjen e mamit te vet,po kot flasim ne askush se di ate se per ca,mendimi im ishte

Fiks,po sa e lexova une ne te shpejt kjo paska trashegu semundjen e mamit te vet,po kot flasim ne askush se di ate se per ca,mendimi im ishte
Shnosh gjoja gjall njerzit shkojn e vijn ?

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back