VENDET MË TË RREZIKSHME NË BOTË....
Ka shumë vende në planetin tonë që janë jashtëzakonisht të rrezikshme për të qenë për shumë arsye. Në disa, uraganet shpesh tërbohen, të tjerët copëtohen vazhdimisht nga luftërat, dhe në të tjera, një shkallë jashtëzakonisht e lartë e krimit. Në këtë përmbledhje, 15 vendet më të rrezikshme ku nuk rekomandohet të shkoni.
1. Rajoni Sahel

Afrika Veriore
Sahel është një rajon që ndan shkretëtirën e Saharasë nga tokat më pjellore në jug të Afrikës. Për shkak të mbishfrytëzimit të furnizimeve të kufizuara me ujë në zonë, kjo ka shkaktuar shkretëtirim masiv dhe ka rritur në masë të madhe rrezikun e thatësirës dhe urisë. Në vetëm 12 vjet, nga viti 1972 deri në 1984, mbi 100 mijë njerëz vdiqën në këtë zonë për shkak të thatësirës.
2. Ishulli i gjarpërinjve

Brazili
I njohur zyrtarisht si Ilha de Queimada Grande, "Ishulli i gjarpërinjve" ndodhet në brigjet e Sao Paulo, Brazil. Është i njohur për numrin e tij jashtëzakonisht të madh të gjarpërinjve helmues për metër katror, dhe është gjithashtu i vetmi vend në Tokë ku jeton speciet "ishull botrops". Helmi i këtyre gjarpërinjve është aq i fortë sa që fjalë për fjalë e bën mishin e njeriut "të shkrihet". Nuk është çudi që qeveria braziliane ka ndaluar vizitat në këtë ishull.
3. Shkretëtira e Danakilit

Afrika Lindore
E vendosur në verilindje të Etiopisë, në Eritrenë jugore dhe në veriperëndim të Xhibutit, shkretëtira Danakil njihet si një nga vendet më armiqësore dhe më të rrezikshme në botë. Zona është e njohur për vullkanet dhe gejzerët e saj që lëshojnë gazra toksikë dhe temperatura ekstreme që shpesh kalojnë 50°C gjatë ditës.
4. Fshati Oymyakon

Rusia
Thellë në zemër të Siberisë, gati 10,000 kilometra në lindje të Moskës, fshati rus Oymyakon krenohet me temperaturën më të ulët të regjistruar për çdo vend të banuar përgjithmonë: (minus 71.2°C). Rreth 500 njerëz jetojnë në një nga vendet më të ftohta në botë. Telefonat celularë zakonisht nuk funksionojnë këtu në mot të ftohtë dhe nuk mund të rritësh asnjë kulture në Oymyakon.
5. Vendi Siri

Siria
Për shkak të konflikteve të armatosura të vazhdueshme, Siria është konsideruar si një nga vendet më “vdekjeprurëse” në botë vitet e fundit. Banorët e këtij vendi të shkatërruar nga lufta janë të detyruar vazhdimisht të durojnë granatimet e zonave të banuara, privimin nga ushqimi dhe kujdesi mjekësor, rrethimet e zgjatura, madje edhe përdorimin e armëve kimike.
6. Shteti i Alagoas

Brazili
Dihet se disa nga zonat metropolitane në Brazil, si Rio de Zhaneiro dhe Sao Paulo, kanë një shkallë shumë të lartë krimi. Por shteti i vogël dhe më pak i njohur bregdetar i Alagoas është tani shteti më i vrarë në Brazil, dhe ndoshta edhe në botë. Më shumë se 2000 njerëz vdesin çdo vit në këtë gjendje prej 3 milionësh.
7. Lagjet e varfra të Monrovia

Liberia
Kryeqyteti i vendit të Afrikës Perëndimore të Liberisë, Monrovia, është shtëpia e një prej lagjeve më të varfra në Afrikë - West Point. Këto lagje të varfra, ku jetojnë 75,000 njerëz, janë të rrënuara nga epidemitë e kolerës, përdorimi i përhapur i drogës, krimi, prostitucioni adoleshent dhe mungesa e objekteve sanitare. I gjithë qyteti është gjithashtu shumë i ndotur dhe po lufton me çështje të rënda mjedisore siç janë përmbytjet.
8. Mali Sinabung

Indonezia
Mali Sinabung është një stratovolkan aktiv i vendosur në ishullin indonezian të Sumatrës. Shpërthimet shpesh ndodhin këtu (për shembull, të fundit ishin në 2010, 2013, 2014, 2015 dhe 2016). Si pasojë e këtyre shpërthimeve vdiqën dhjetëra njerëz.
9 Bregu i skeletit

Namibia
Bregu i skeletit, i vendosur përgjatë bregut të Atlantikut të Namibisë, ka një reputacion si një nga më jomikpritësit dhe më vdekjeprurësit. vende natyrore në tokë. Kjo pjesë toke mori emrin e saj nga skeletet e balenave dhe fokave të shpërndara përgjatë bregdetit. Shumë njerëz (kryesisht marinarë të mbytur) vdiqën gjithashtu për shkak të kushteve të vështira lokale.
10. Vendi Koreja e Veriut

Korea e Veriut
E konsideruar si një diktaturë totalitare, Koreja e Veriut është akuzuar në mbarë botën se ka disa nga të drejtat më të këqija të njeriut në botë. Si vendasit ashtu edhe vizitorët në vend mund të arrestohen për të bërë gjëra që pjesa tjetër e botës i konsideron normale. Për shkak të përkeqësimit të marrëdhënieve midis Koresë së Veriut dhe Shteteve të Bashkuara, ky vend aziatik është veçanërisht i rrezikshëm për turistët perëndimorë.
11. Vendi Guatemala

Guatemala
Guatemala është e njohur për shkallën e lartë të krimit, por kjo nuk është arsyeja e vetme që ky vend i Amerikës Qendrore hyri në këtë listë. Vendndodhja dhe topografia e saj kanë rezultuar që Guatemala t'i nënshtrohet të paktën tre llojeve të fatkeqësive shkatërruese natyrore: tërmetet, uraganet dhe rrjedhat e baltës. Për shembull, në vitin 1976, një tërmet me magnitudë 7.5 vrau 23,000 njerëz.
12. Liqeni Natron

Tanzania
Liqeni Natron, i vendosur në rrëzë të maleve Gregory Rift në Tanzani, është padyshim një nga trupat ujorë më vdekjeprurës në botë. Uji këtu është tepër i ngopur me kripë, dhe gjithashtu mund të arrijë temperatura deri në 60 ° C. Uji në liqen kalcifikon kafshët që kishin paturpësi të futeshin në të, dhe gjithashtu mund të djegë lëkurën dhe sytë e njerëzve.