Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Të përballemi me realitetin!

Ariela

Alone!!!!!!
ANETAR ✓
Regjistruar më
Gusht 15, 2018
Mesazhe
824
Pëlqime
799
Eshte nje menyr per te diskutuar se bashku!

Pytja eshte: Si do reagonit ju né te ardhmen neqoftese , femija juaj do bente pjes né Chat dhe forum?
Do ishit te afte ta pranonit, duke e ditur cfare fshihet mbas kesaj bote virtuale, apo do mundoheshit ta largonit?

Ju lutem pa ofendime, keni mundesi te tregoni me sakt shkruani pervojen tuaj né kete bot virtuale, duke dhen dhe mendimin se cdo benit né te ardhmen si prinder me femit tuaj?! Flm ☺️

@Ariela me kohet qe do vin gjithcka do jet virtuale dhe ne si krijesa sdo jemi me real , sic ka filluar pak a shume te funksionoj jeta tashme , sa per fmin mjafto ti largojsh teknologjine dhe rritet ndryshe , te ndertoj nje personalitet te vetin e jo te botet ku njerzit ndodhen aktualisht .

Nuk e pengoj apo ndaloj per gjera me te medha ne jeten reale e jo me per ate virtuale. Nese djali/vajza ime do ishte ne moshe madhore dhe do hynte ne forum apo chat sdo kisha fare te drejte ta gjykoja apo ta ndaloja.

Po e filloj une e para, kam gati 3 vjet né virtualitet ndoshta seshte shum, né krahasim me disa qe kan nga 10-15 vjet por mendoj, se mjafton per te kuptuar kete bot ‘makabre’ !
Si prind sdo mund te isha e afte ti thoja jo, femis sime, per dicka qe vet kam ber pjes, do mundohesha ti tregoja shkaqet dhe arsyet pse sduhet te bej pjes, né kete bot virtuale, ku perballesh me te semur mendor, me njerez qe hiqen si adoleshent kur mbi supe kan shum vite, dhe pse jo me manjak, te cilet sjan te afte te permbushin epshet e tyre né realitet, i kerkojne né virtualitet!
Ndoshta sdo e ndaloja dot duke e ditur qe vet une si Ela fjalen mos e bej eshte sikur te me thuash beje. Por do mundohesha ti qendroja pran duke u munduar ta bej te kuptoj te mirat e te keqijat e kesaj bote! Mendimi im ☺️

Nuk e pengoj apo ndaloj per gjera me te medha ne jeten reale e jo me per ate virtuale. Nese djali/vajza ime do ishte ne moshe madhore dhe do hynte ne forum apo chat sdo kisha fare te drejte ta gjykoja apo ta ndaloja.
Te duket mosh madhore mosha 12-15 vjec?

Te duket mosh madhore mosha 12-15 vjec?
Ne kohet tona hynim ne internet 12-15 vjec me miratimin e prinderve ngaqe nuk i dinin rreziqet qe vinin nga interneti. Sot ne i njohim ato ndaj dhe shume faqe mund te bllokohen qe femijet mos te navigojne ne to. Nese me para interneti shihej si menyre argetimi sot perdoret per arsye te tjera, per pune,detyra etj.

Zot mos na provo me gjera te tilla

@Ariela me kohet qe do vin gjithcka do jet virtuale dhe ne si krijesa sdo jemi me real , sic ka filluar pak a shume te funksionoj jeta tashme , sa per fmin mjafto ti largojsh teknologjine dhe rritet ndryshe , te ndertoj nje personalitet te vetin e jo te botet ku njerzit ndodhen aktualisht .
Ju e kuptoni qe , te beri pjes né kete bot do te thot te mbyllesh né nje dhom mes 4 muresh dhe te humbasesh sensin e realitetit?
Te ikin oret si minuta, dhe te mos dish si ndodhi?
Te kesh te besh me njerez qe kan nje qellim né kok duke u sjellur si personalitete te rendesishme Por né fakt jan te deshtuar kok e kemb né jeten e tyre reale?

A do ishte i afte nje 15 vjecar ti dali ball ketyre

Ps : Po mar nje mosh me madhore se ne ditet e socme hyn dhe 12 vjecaret e Mos dhe me te vegjel besoj!

Editimi i fundit:
Ne kohet tona hynim ne internet 12-15 vjec me miratimin e prinderve ngaqe nuk i dinin rreziqet qe vinin nga interneti. Sot ne i njohim ato ndaj dhe shume faqe mund te bllokohen qe femijet mos te navigojne ne to. Nese me para interneti shihej si menyre argetimi sot perdoret per arsye te tjera, per pune,detyra etj.
Né kohen tuaj sefery ka qen virtualiteti si argetim dhe per miqesi, Mos harro se skan qen what up viber, mbaj mend nje msn qe edhe kur e hapje doje 1 ore ta hapje! Ska pasur foto video , sot te mer frika te hedhesh nje foto se e marin e keq perdorin apo gaboj?

Spo zgjatem shum.ka pasur shum.gjera me.keq se tashi :) o ndergjegjsimi..ti thua femijet..pse.sflet per.te rriturit po kto femna qe.jan mbi 18 e madje ka.e mbi 35 qe rrin.me.kom hap nkamer I hapen me.zor? Kush ka.ngjak kurvllekun sja ndal dot thuj ishalla skena rriskun...

Né kohen tuaj sefery ka qen virtualiteti si argetim dhe per miqesi, Mos harro se skan qen what up viber, mbaj mend nje msn qe edhe kur e hapje doje 1 ore ta hapje! Ska pasur foto video , sot te mer frika te hedhesh nje foto se e marin e keq perdorin apo gaboj?

Ti ke 3 vite chat apo forum. Une kam 18 vite dhe te them qe rreziku me i madh ka qene atehere ngaqe bota e internetit nuk ka qene e eksploruar, sot njihet boterisht per potencialin dhe rrezikun qe mbart. Po te jap 1 shembull. Ne vitet 2000 - 2002 nuk dinim cfare eshte proxy. Sot shume user fshehin ip e tyre per nje anonimitet me te madh.

Ju e kuptoni qe , te beri pjes né kete bot do te thot te mbyllesh né nje dhom mes 4 muresh dhe te humbasesh sensin e realitetit?
Te ikin oret si minuta, dhe te mos dish si ndodhi?
Te kesh te besh me njerez qe kan nje qellim né kok duke u sjellur si personalitete te rendesishme Por né fakt jan te deshtuar kok e kemb né jeten e tyre reale?
Me ka ndodhur ti provoj te gjitha keto fatemiresisht me kan ndihmuar te krijoj si Tip mbrojtje personaliteti dhe te njof te miren e te keqen!

A do ishte i afte nje 15 vjecar ti dali ball ketyre gjerave?
Shiko kjo dukuri qe ti cek me detaj , nuk mundemi une e ti ta shpjegojme , hyn ne pjesen mendore te secilit nga ne , dikush mendon se po aktron dhe kjo dihet qe personin ne fjal e ben te lumtur , se ndryshe do zgjidhte pakez nga personaliteti i tij , por te shtyhet seriozisht mbi ceshtje virtuale dhe te humbasesh pjes te karakterit tend , per mendimin tim esht nje auto-hipokrizi ndaj vet-vetes , ti qenke ktu me qellimi studimi , na paske stimuluar qe tgjithve pra per te shfaqur dicka ndryshe nga ajo bota e kater mureve ku ne jetojme .

Shiko kjo dukuri qe ti cek me detaj , nuk mundemi une e ti ta shpjegojme , hyn ne pjesen mendore te secilit nga ne , dikush mendon se po aktron dhe kjo dihet qe personin ne fjal e ben te lumtur , se ndryshe do zgjidhte pakez nga personaliteti i tij , por te shtyhet seriozisht mbi ceshtje virtuale dhe te humbasesh pjes te karakterit tend , per mendimin tim esht nje auto-hipokrizi ndaj vet-vetes , ti qenke ktu me qellimi studimi , na paske stimuluar qe tgjithve pra per te shfaqur dicka ndryshe nga ajo bota e kater mureve ku ne jetojme .
Ishte shembull djal , e po flas per nje mosh me te vogel Sepse nrm mosha ime dhe e jotja sado ta humbi ate sens perseri kthehet me kemb pertok, Por nje 12-15 vjecar eshte nje mosh né te cilen formohet karakteri, e keqa eshte se pervec bulizmit real egziston me shum virtual dhe vret me shum, duke mar ne konsiderat dokumentacionet, lajmet e perditeshme!
Sa te rinj e te reja jan vet vrar per nje germ per nje te shar, e skan qen te afte ta perballojne?!

Ti ke 3 vite chat apo forum. Une kam 18 vite dhe te them qe rreziku me i madh ka qene atehere ngaqe bota e internetit nuk ka qene e eksploruar, sot njihet boterisht per potencialin dhe rrezikun qe mbart. Po te jap 1 shembull. Ne vitet 2000 - 2002 nuk dinim cfare eshte proxy. Sot shume user fshehin ip e tyre per nje anonimitet me te madh.
3 vjet chat me shkeputje ?? me mjafton e tepron!

Ndoshta seyferin Por sic e thash me siper, qe te rinjt Po i mer me qaf duke konsideruar, qe nr I bulizmit virtual Po rritet cdo dit e me shum!

@Ariela o goc chat ke kudo tani , a po e kupto kaq gjo instagram facebook baddo e sh e sh te tjera cfare jan sipas teje , kshuqe mos e kthejm ne dramatizem , obsesioni i maniakizmit ka egzistu pa lind ti e une akoma , kshuqe kush do tbi pre e ktyre ne njefar mynyre do ngeci , ka dhe femra maniake e jan nje nr sh i madh , ishalla skena ktu nforum te tilla perbindeshe

E para virtualiteti ska pse te shkaktoj frike,drame apo gjera inekzistente!
Karaktere mapa apo fallso ka si virtualiteti si realiteti.
Eshte ne doren tone si ne virtualitet si ne realitet ,se kuj do i japim akses ne komunikim.
Seleksionimi ne shoqeri e ne shume gjera ne jete eshte celsi.
Ne virtualitet mund te kete mbeturina ,njerez qe skane nje pike identiteti,por ka dhe njerez po aq te mire te formuar dhe intelektual.
Atehere te nderuarit e mi po pershkruaj thjeshte;
Interneti eshte si nje lume qe rrjedh,se ne cilen pjese te lumit behesh ti pjese e peisazhit ,apo ne cilin burim mbush duart me uji,eshte zgjedhje e gjithesecilit.
Problemi eshte mos behesh rrjet kulluese e lumit,pasi keshtu behesh kosh mbeturinash ti.
Per ta mbyllur cdo beja me femijen tim?
Asgje absulutisht, do i qendroja afer dhe do keshilloja qe kujdes ,pasi realiteti virtualiteti jane dy koncepte te ndryshme.
Argetou,diskuto,kerko informacion etj etj por me nje cak te caktuar dhe me kujdes.

Çfarë po bëjnë prindërit tanë me ne?
Asgjë.
A e dinë ata që ne jemi pjesë e chateve forumeve? Jo!.
Kshuqë asgjë sdo bëja për fëmijën tim sepse sdo arrija ta kontrolloja gjer në detaje,
Tani çdo gjë është virtuale, puthjet, prekjet, dashuritë mes miqsh apo partnerësh i klikojmë me në buton send
Madje as kartolina e as urime të drejtpërdrejta ditëlindjesh nuk ka më.
Çdo gjë bëhet zanore ...video apo text.
Kshuqë njerëzimi po zëvendësohet nga të qenurit njeri në robotë.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back