Tavë Prizreni
Përbërësit:
PËR 4 PERSONA
4 qepë
1/2 filxhani gjalpë
500 gr speca
3 domate
1 filxhanë djathë
2 filxhana kos
2 lugë miell
4 vezë
kripë
1/2 filxhani magdanoz
Pergatitja:
Se pari coptojmë qepët dhe specat,pastaj marim një tigan e vendosim në zjarrë dhe hudhim vaj në të pasi vaji të jetë nxehur pak, shtojmë qepët dhe specat, mbas kësaj në tigan shtojmë domatet e pastruara dhe të coptuara.
Mbasi t’i fërgojmë i hudhim krypën dhe majdanozin.
Marim një tavë më të thellë, dhe masën nga tigani e hudhim në tavë
Në një enë tjetër rrahim vezët, në të vendosim miellin dhe jogurtin pastaj të gjithë masën e përziejmë derisa të fitojmë një masë homogjene.
Masën e përgaditur e hudhim sipër në tavë.
Në fundë mbi masën e përgaditur në tavë vendosim djathin e prerë në rende
Të cilën pastaj e fusim në furrë dhe e pjekim për 45minuta në temperatur 250 gradë
Editimi i fundit: