- Regjistruar më
- Tetor 26, 2020
- Mesazhe
- 7,274
- Pëlqime
- 14,502
Sot, shumë njerëz e konsiderojnë mendimin e tyre të vetmin të saktë dhe nuk mund të dyshohet. Ekzistenca e një realiteti tjetër, i cili në një farë mënyre nuk ngjan me të vetin, e hedh poshtë dhe trajton në mënyrë kritike persona të tillë.
Me fjalë të tjera, një solipsist është një person që posedon një pikëpamje të tillë, e cila pa dyshim percepton vetëm një realitet: vetëdijen e tij. E gjithë bota e jashtme jashtë vetëdijes së vet dhe qenieve të tjera të gjalla, i nënshtrohet dyshimit.
Forumistë/e të nderuar/a!
Kam vërrejtë se ky fenomen është i zgjeruar në përmasa të gjera. Mbase mbrojmë veten, por në të njëjtën kohë, i a mohojmë vetes një të vërtetë ndryshe.
Mendoni se dyshimi në gjithçka që u rrethon, është i arsyetueshëm?
Thua besimi i humbur meriton të mbetet - i humbur?
Jeni të mirë se ardhur në bashkë bisedim. ?
Me fjalë të tjera, një solipsist është një person që posedon një pikëpamje të tillë, e cila pa dyshim percepton vetëm një realitet: vetëdijen e tij. E gjithë bota e jashtme jashtë vetëdijes së vet dhe qenieve të tjera të gjalla, i nënshtrohet dyshimit.
Forumistë/e të nderuar/a!
Kam vërrejtë se ky fenomen është i zgjeruar në përmasa të gjera. Mbase mbrojmë veten, por në të njëjtën kohë, i a mohojmë vetes një të vërtetë ndryshe.
Mendoni se dyshimi në gjithçka që u rrethon, është i arsyetueshëm?
Thua besimi i humbur meriton të mbetet - i humbur?
Jeni të mirë se ardhur në bashkë bisedim. ?