- Regjistruar më
- Gusht 8, 2020
- Mesazhe
- 58,533
- Pëlqime
- 34,425
Marrëdhëniet mund të jenë të mrekullueshme, por nuk janë të lehta. Dhe është se ato kërkojnë një nivel të lartë të interesit të ndërsjellë, angazhimit, fleksibilitetit, intimitetit, komunikimit dhe aftësive negociuese midis shumë faktorëve të tjerë, pa marrë parasysh veçoritë e secilit prej përbërësve të tij, kontekstin dhe vetë marrëdhënien. Midis këtyre të fundit mund të gjejmë marrëdhënie në të cilat anëtarët e saj duhet të qëndrojnë larg për një kohë të gjatë, ose sepse ata jetojnë në një distancë të madhe ose që për arsye të ndryshme kërkojnë që një nga të dy të shkojë në një vend tjetër.
Mbajtja e një marrëdhënie të shëndetshme
në këto rrethana është një sfidë e madhe dhe kërkon një përpjekje të madhe nga të dy palët, dhe nganjëherë mund të mos shkojë mirë dhe t'i shkaktojë vuajtje njërit ose të dy anëtarëve të çiftit, diçka që mund të çojë në përfundimin e një marrëdhënieje . Dhe është diçka për të folur, por ...si të përfundoni një marrëdhënie në distancë të gjatë me dëmtime minimale të dy palëve?
Kjo shpesh shihet si një mënyrë për të mos u dukur si "njeriu i keq" apo edhe si një mënyrë për ta bërë personin tjetër të vuajë më pak kur të keni mbaruar. Sidoqoftë, thellë thellë, e vetmja gjë që bën ky lloj manipulimi është të gjenerojë vuajtje që mund të zgjasë shumë, dhe madje që pavarësisht kësaj personi tjetër nuk ndërmerr hapin e përfundimit të marrëdhënies.
Nëse ne jemi ata që duam të largohemi nga marrëdhënia, është më e rëndësishme të flasim drejtpërdrejt me personin dhe të marrim vetë zgjedhjet dhe përgjegjësitë tona. Edhe pse mund të mos duket si ajo, do të shkaktojë më pak dhimbje emocionale dhe kjo mundëson që ndërprerja e marrëdhënies të përjetohet në një mënyrë më pozitive.
Mbajtja e një marrëdhënie të shëndetshme
në këto rrethana është një sfidë e madhe dhe kërkon një përpjekje të madhe nga të dy palët, dhe nganjëherë mund të mos shkojë mirë dhe t'i shkaktojë vuajtje njërit ose të dy anëtarëve të çiftit, diçka që mund të çojë në përfundimin e një marrëdhënieje . Dhe është diçka për të folur, por ...si të përfundoni një marrëdhënie në distancë të gjatë me dëmtime minimale të dy palëve?
1- Sigurohuni që të jetë ajo që dëshironi…mos beheni pishman me pas.
2- Flisni me dikë…ndoshta një mik të përbashkët.
3-Merrni vendimin..merrni forcen me sakte,pasi vendimin e keni marre qe kur e menduat.
4-Mos më bëj ta bëj për ty
Në romane, libra, filma apo edhe në jetën reale kemi parë se si në shumë raste njerëzit që duan të largohen nga marrëdhënia e tyre fillojnë të bëjnë sjellje që pak nga pak ato përkeqësohen dhe shkatërrojnë marrëdhëniet me qëllim që personi tjetër të vendosë të largohet.Kjo shpesh shihet si një mënyrë për të mos u dukur si "njeriu i keq" apo edhe si një mënyrë për ta bërë personin tjetër të vuajë më pak kur të keni mbaruar. Sidoqoftë, thellë thellë, e vetmja gjë që bën ky lloj manipulimi është të gjenerojë vuajtje që mund të zgjasë shumë, dhe madje që pavarësisht kësaj personi tjetër nuk ndërmerr hapin e përfundimit të marrëdhënies.
Nëse ne jemi ata që duam të largohemi nga marrëdhënia, është më e rëndësishme të flasim drejtpërdrejt me personin dhe të marrim vetë zgjedhjet dhe përgjegjësitë tona. Edhe pse mund të mos duket si ajo, do të shkaktojë më pak dhimbje emocionale dhe kjo mundëson që ndërprerja e marrëdhënies të përjetohet në një mënyrë më pozitive.