Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Si të kuptosh njerëzit e mirë dhe të këqinjë në jetën tënde ?

Lucida Sidera

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Dhjetor 6, 2024
Mesazhe
176
Pëlqime
135
Është e lehtë ta gjesh veten në grupin e njerëzve të gabuar. Shumë njerëz flasin për të kuptuarin por sjellja e tyre flet ndryshe.

Njeriu i keq është agresiv-pasiv:

Një person me një qëndrim të vazhdueshëm pasiv agresiv do të shmangë me çdo kusht qëndrimin e drejtpërdrejtë me ty. Nëse ai është i/e mërzitur ose i/e zemëruar me ty do të kaloj ofendime ose komente indirekte (pothuajse delikate) dhe ndoshta do të japi trajtim të heshtur për të bërë të ditur se ka një problem me ty. Unë personalisht e konsideroj këtë lloj sjelljeje si shumë zhgënjyese dhe lënduese. Të bën të të pyesësh veten vazhdimisht se çfarë po bën gabim duke të lënë gjithashtu të pyesësh veten nëse ti je ai që i mërzit njerëzit, duke e ulur veten edhe më shumë. Megjithatë, të themi të vërtetën, personi që është pasiv-agresiv po bën diçka të gabuar. Ai po shmang përballjen e një çështje e cila nuk do të zgjidhë asgjë. Nëse njeh dikë në jetën tënde si ky unë do të rekomandoja të mos i kushtoje vëmendjen tënde. Lojërat e mendjes nuk janë argëtuese. Kështu që mos e kënaqni personin duke luajtur së bashku. Në vend të kësaj, unë sugjeroj të përqendroheshe tek njerëzit në jetën tënde të cilët janë të sinqertë me ty, që përpiqen të rregullojnë çarjet që ndodhin në marrëdhënien tuaj dhe që bëjnë çmos për të shmangur debatet me ju. Këta lloj njerëzish ia vlen të mbahen pranë thjesht sepse ata mendojnë mirë.

Nuk është mbështetës:

Duke u rritur kam pasur disa "miq" që nuk dukeshin kurrë të lumtur për mua kur unë isha i lumtur. Varionte nga momenti kur isha i kënaqur që dlija mirë në një test shkollor, dhe do të mërmërisnin "bravo" pa buzëqeshje dhe do të ankoheshin se sa i pakuptimtë ishte testi gjithsesi deri tek humbja në peshë ose të merrja pjesë në një sport të ri. Ata do të përpiqeshin të thoshin diçka për të më lënë jashtë idesë. Shumë shpejt kuptova se këta lloj njerëzish nuk ishin të mirë për mua ! Nëse dikush në jetën tënde përpiqet të pengojë qëllimet e tua dhe nuk duket i lumtur për të gjitha arritjet e tua të vogla dhe të mëdha, harrojini ! Kushtojini vëmendje njerëzve që të përgëzojnë me sinqeritet kur keni sukses, të cilët buzëqeshin dhe thonë po vazhdo kur dëshiron të arrish një qëllim ose të provosh diçka të re. Është më mirë të mos rrethohesh me njerëz që ju kanë kthyer kurrizin në çdo hap të rrugës !

Nuk dëgjon:

Një nga gjërat më të bukura që mund të bësh për një person është ta dëgjosh atë që ka për të thënë. Një shenjë kryesore për t'u kujdesur kur bëhet fjalë për një person që mund të jetë i keq për ju është se ai nuk do t'ju dëgjojë në shumicën e bisedave. Ai shpesh do dojë që biseda të sillet rreth tij ose diçkaje për të cilën ai është i interesuar. Për mendimin tim, këto janë shenja të qarta se një person nuk shqetësohet për atë që ti ke për të thënë. Është shumë më mirë të flasësh me dikë që është i gatshëm të dëgjojë dhe të ofrojë këshillë nëse ke nevojë.

Nuk bën përpjekje:

Personi që nuk është i mirë për ty do të lërë të ndjesh se duhet të bësh vazhdimisht lëvizjen e parë në mënyrë që t'i mbash. Kjo mund të nënkuptojë që ti zakonisht i kontrollon ata për të parë nëse janë mirë, por ai nuk e bën të njëjtën gjë për ty dhe se ti je gjithmonë ai që bën plane në mënyrë që të dy të shihni njëri-tjetrin. Përpjekja duhet të vijë nga të dy ose të gjithë njerëzit në një miqësi ose në një marrëdhënie. Nëse një person interesohet vërtet për ju, veprimet e tij do ta vërtetojnë këtë. Jini të kujdesshëm dhe besnik ndaj njerëzve që janë të lumtur që ju kanë në jetën e tyre dhe mos harroni t'u kujtoni atyre se jeni mirënjohës që i keni edhe ata në tuajën !

Në jetë do të hasim shumë lloje të ndryshme karakteresh. Nëse do të më duhej të ofroja një këshillë kryesore ajo është të mos kesh frikë të largosh një person të keq nga jeta jote por dhe kurrë mos ki frikë të lejosh një të mirë të hyjë.

Burimi: www.spunout.ie

koha i tregon gjitha me kohen abuluam madje qe dhe cifti myrtezaj kallaku sishin cifti perfekt :p

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back