Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Shpresoj se e ardhmja ime do te jete.........

Mignonne

S.E.N.T.??
ANETAR ✓
Regjistruar më
Gusht 8, 2020
Mesazhe
58,906
Pëlqime
34,669
Ndjenja me e rendesishme e njeriut eshte shpresa,ajo na mban gjall duke stimuluar forcen ton per te ecur para dhe luftuar te arrim ate qe na ben te ndihemi te kompletuar dhe te fuqishem te qet dhe ne paqe me veten.
Te gjithe e nisim diten ose e mbyllim diten me nje deshire per tu realizuar ajo cka ne shpresojm,cila eshte e juaja? Cila eshte shpresa qe ju mban gjalle?

Të jemë vetëvetja. Të njoh dhe të ndërtoj vetëveten pa ndikuar e reflektuar tek të tjerët.

Shpresa eshte nje forme ngushellimi per njerezit e gjalle.
Ndersa e ardhmja eshte ne dore te vendimeve tona, ne baze te asaj qe ka vendosur fati, universi apo Zoti.
Dhe varet nga forca jote, qe do ta terheqesh ti fatin apo do te terheqe fati ty.
Uroj me shpirt kushdo ta kete shpirtin plot dhe te ndjehet gezueshem ne zemer.
IMG_20221017_092058.jpg

Dit dhe jave te bukur ty @Mignonne , te perqafoj ???

Të jemë vetëvetja. Të njoh dhe të ndërtoj vetëveten pa ndikuar e reflektuar tek të tjerët.
Sa e veshtire eshte te jesh vetëvetja? Ka ndikime rrethanore te cilat ndikojn apsolutisht ne ndryshimin e karakterit te njeriut.

Sa e veshtire eshte te jesh vetëvetja? Ka ndikime rrethanore te cilat ndikojn apsolutisht ne ndryshimin e karakterit te njeriut.
Do thoja shumë e vështirë...!
Varet se çfarë kuptohet me: të jeshë, të njohësh vetëveten ?

E ardhmja ime shpresoj .....te jem e forte dhe me shendet te plote .....te jem kjo qe jam .....dhe keshtu si jam pandryshuar asgje .....kokeforte ......kembengulese .....e pamposhtur ...moskokçarese ...te dua me menyren t'ime deri ne finit .....te jem Une se ndryshe nuk ekzistoj

Çfarë do të thotë të njohësh veten?

Do të thotë të dish të ndalosh, pavarësisht ritmit të furishëm të jetës së përditshme, dhe të mësosh të dëgjosh veten, të lexosh gjarpërimet e shpirtit tënd, ai që e di kush jemi, ai që fsheh dëshirat tona, ai që di si për të treguar rrugën që duhet ndjekur.

Shpirti, psikika, zemra, pavarësisht se çfarë emri i atribuoni bërthamës së brendshme që ju karakterizon, për aq kohë sa mund të ndaleni dhe ta njihni nga afër.
Ndonjëherë ne mendojmë se e njohim, por ajo që shohim për ne është vetëm një pasqyrim i asaj që të tjerët mendojnë dhe thonë për ne.
Nëse kjo është krejtësisht normale në fëmijëri, në moshën e rritur është e nevojshme të pajtohemi me atë që jemi në të vërtetë, duke parë se çfarë fshihet vërtet brenda nesh ose do të rrezikojmë të ndërmarrim veprime për të kënaqur të tjerët, duke u dhënë atyre jetën tonë.

"Zbuloni se kush jeni dhe mos kini frikë të jeni"
IMG_20221017_130114.jpg
Mahatma Gandhi.

Ndjenja me e rendesishme e njeriut eshte shpresa,ajo na mban gjall duke stimuluar forcen ton per te ecur para dhe luftuar te arrim ate qe na ben te ndihemi te kompletuar dhe te fuqishem te qet dhe ne paqe me veten.
Te gjithe e nisim diten ose e mbyllim diten me nje deshire per tu realizuar ajo cka ne shpresojm,cila eshte e juaja? Cila eshte shpresa qe ju mban gjalle?
Shpresa nuk eshye ndjenje o lumëmadhe. Eshte thjesht menyra e te menduarit me pozitivitet.
Do thoja shumë e vështirë...!
Varet se çfarë kuptohet me: të jeshë, të njohësh vetëveten ?
Pse eshte e veshtire ? Te zhytesh duke filozofuar nuk e njeh kurre vetveten ?
Eshte me e thjeshte se kaq, instiktit dhe sjelljes kafsherore vishi edhe ndergjegjen dhe mbaron pune, nuk je me kafsh dmth.
Ps. Te lutem mbaje pak doren knej nga lagjia ime se na mbyti shiu ?

Shpresoj t'ua hedh këtyre ditëve të vështira që po kaloj.

pa drita pa makina pa ngrohje haahha po iken bota per ...

Shpresa nuk eshye ndjenje o lumëmadhe. Eshte thjesht menyra e te menduarit me pozitivitet.

Eshte me e thjeshte se kaq, instiktit dhe sjelljes kafsherore vishi edhe ndergjegjen dhe mbaron pune, nuk je me kafsh dmth.
Shumë e lehtë për ty,...lumë për ty Big.
Të gjithë thonë që jam ok nga të gjitha drejtimet... askush nuk thotë që jam budalla ..

Jo se nuk mund të rreshtoj dy fjalë të miat, por po të sjell dy tre shembuj që janë formulë për formën e mendimit filozofik.

"Unë di që nuk di "
Thonte Platoni ?

"Dysho në gjithçka dhe sa më thellë të jetë e mundur, edhe tek ekzistenca e krijuesit"
(Cartesio)

"Bëni të pandërgjegjshmen të ndërgjegjshme, përndryshe e pavetëdijshmja do të udhëheqë jetën tuaj dhe ju do ta quani atë fat".
Carl Jung.

Besoj që po të merren për bazë këta shprehje, njeriu rri gjithmonë në kërkim të vetëves. Në sens që t'a njohë sa më thellë ndergjegjen e tij të mbredshme.

Ps. Nesër do e rregulloj⚡ ⛅ ⚡?

Shumë e lehtë për ty,...lumë për ty Big.
Të gjithë thonë që jam ok nga të gjitha drejtimet... askush nuk thotë që jam budalla ..

Jo se nuk mund të rreshtoj dy fjalë të miat, por po të sjell dy tre shembuj që janë formulë për formën e mendimit filozofik.

"Unë di që nuk di "
Thonte Platoni ?

"Dysho në gjithçka dhe sa më thellë të jetë e mundur, edhe tek ekzistenca e krijuesit"
(Cartesio)

"Bëni të pandërgjegjshmen të ndërgjegjshme, përndryshe e pavetëdijshmja do të udhëheqë jetën tuaj dhe ju do ta quani atë fat".
Carl Jung.

Besoj që po të merren për bazë këta shprehje, njeriu rri gjithmonë në kërkim të vetëves. Në sens që t'a njohë sa më thellë ndergjegjen e tij të mbredshme.

Ps. Nesër do e rregulloj⚡ ⛅ ⚡?
Eshte bukur kur lexon, padiskutim, ti Zeus kur vjen puna thua beni si them une jo si bej une ?
Te jesh budalla eshte diagnoze, duhet me u vizitu tek mjeku, te jesh ******** eshte drite shkurtesi.

Po menyra e te menduarit a nuk behet me ndjenje apo behet me ndonje mekanizem jashte trupit,? A nuk eshte ndjenje nese ti o lumadhe pershembull shpreson per shendetin e dikujt? Apo eshte shpres robotike jashte trupit tend?

Po menyra e te menduarit a nuk behet me ndjenje apo behet me ndonje mekanizem jashte trupit,? A nuk eshte ndjenje nese ti o lumadhe pershembull shpreson per shendetin e dikujt? Apo eshte shpres robotike jashte trupit tend?
Une di qe te menduarit behet me tru jo me hormone (ndjenja).
Lere si mendoj une, po deshe futu ne google dhe kerko "cfare eshte shpresa", po nuk deshe mos e meso ?

Une di qe te menduarit behet me tru jo me hormone (ndjenja).
Lere si mendoj une, po deshe futu ne google dhe kerko "cfare eshte shpresa", po nuk deshe mos e meso ?
Un e di qe eshte e drejta apsolute e fjales se lire dhe e menduarit te till,dhe nese un mendoj se fluturon gomari ateher gomari fluturon.
Gjithsesi faleminderit per korigjimin.

Shpresoj t'ua hedh këtyre ditëve të vështira që po kaloj.
Mos harro pas shiut ka gjithmone diell... ditet e keqija jane kapitull i vjeter qe len vend te hapet nje kapitull i ri dhe i mbare. Ti je e forte do ja dalesh!

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back