Sheqerpare,
për 25 copë duhen:
Rrihet gjalpi me sheqer, shtohen vezët pjesë-pjesë duke i rrahur vazdimisht dhe në fund hidhet mielli i përzier me sodë.
Zihet brumi i cili pritet në forma dhe shtrohen në tavë të lyer me yndyrë. Lihet të piqet për 20-25 minuta, hiqet nga furra dhe kur të vlohet i hidhet shërbet i aromatizuar me vanilje.
Duhet pasur kujdes që shërbeti të mos i hidhet i nxehtë pasi sheqerparet qullosen
për 25 copë duhen:
- Për brumin:
- Miell 3 gota uji
- gjalpë 1 gotë,
- vezë 1 kokërr ose 2 të verdha,
- sodë një majë luge kafeje,
- pak vanilje,
- sheqer 1 gotë uji.
- Për shërbetin :
- 2 gota uji me sheqer,
- një gotë e gjysmë ujë.
Rrihet gjalpi me sheqer, shtohen vezët pjesë-pjesë duke i rrahur vazdimisht dhe në fund hidhet mielli i përzier me sodë.
Zihet brumi i cili pritet në forma dhe shtrohen në tavë të lyer me yndyrë. Lihet të piqet për 20-25 minuta, hiqet nga furra dhe kur të vlohet i hidhet shërbet i aromatizuar me vanilje.
Duhet pasur kujdes që shërbeti të mos i hidhet i nxehtë pasi sheqerparet qullosen