Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Rracizmi

• Thread starter Thread starter Universal
  • Data e fillimit Data e fillimit
U

Universal

Guest
Gjithmone flitet per racizem ndaj shqiptareve te merguar larg trojeve tona, gje qe eshte kryekeput e vertete, por nje problem, e cila perben aktualisht tabu ne shoqerine shqiptare eshte ajo e racizmit te shqiptareve ndaj minoriteteve, apo grupeve te tjera qe e perbejne popullin shqiptar.

Ju si besoni?
Egziston razizmi ne shoqerine shqiptare?
Ne cfare shkalle eshte i perhapur ky fenomen?
Cilat jane arsyet e tij?
Sa i perhapur eshte ky problem?
Si mund te parandalohet?
Cilat jane rrugezgjidhjet?

Mund te them me keqardhje qe po egziston, shum njerez shohin ngjyren e lekures origjinen e nje personi pa u ndalur sado pak per ta njohur ate person. Te qeni racist né ca raste ka te bej dhe me friken . Né vendin ku jetoj ka shum qe jan racist per vet faktin qe jan ber e Po behen shum ligesi dita dites Por ketu fatekeqesisht hyjne dhe njerez te cilet luftojne dita dites per te fituar buken e dites e per te mbajtur familjen e tyre. Shkalla e racizmit mund te them se nga 1 deri né 10 eshte 6. Zgjidhja e vetmje mund te jet ti japesh nje mundesi mos ti gjykosh nga paraqitja Por nga ajo qe mbajne brenda né shpirtin e tyre nje liber nuk duhet gjykuar nga kapaku Po nga historia qe mban brenda saj.

Ps: Per fatin e mir se kam provuar racizmin e nuk jam raciste kiss

@Universal

Sigurisht se egziston, sidomos racizmi fetarë, explicit ndaj muslimaneve!
Ky fenomen është shumë i perhapur në mes shqiptaresh, kaq urrejtje skam parë as në shtet katolike, shumë mendje ngushtë dhe intolerant!!
Gjithashtu jan edhe shumë racistë ndaj kosovarve, shqipetarve të maqedonisë etj
Mendoj së ka të bej edhe me intelectin....
Intolerancen e marin prej moshë të vogel, Patriot të lodhur të thotë shko jeto në "Shtet arabe" mirpo harrojn se ato e ndajnë skllavezimin (slavezimin) më Greket, Ruset dhe Serbet, kshu që unë personalisht më mire do isha ndonjë arabe, se një greke :D

Editimi i fundit:
Te qenurit rracist eshte pjese e pashmangshme e njeriut ndersa te jesh anti-rracist eshte nje lufte e perditshme per te ndricuar shpirtin dhe ndergjegjen tone perballe njerezimit.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Te qenurit rracist eshte pjese e pashmangshme e njeriut ndersa te jesh anti-rracist eshte nje lufte e perditshme per te ndricuar shpirtin dhe ndergjegjen tone perballe njerezimit.
Ti je njeriu me i mir dhe i drejt qe kam njohur deri me sot resp

Perpiqem cdo dite te jem i drejte por nuk ja arrij gjithmone Elaa!
Flm per komplimentin :)
Rrespekte!
Ska nevoj tju tregosh te tjereve qe je i drejt ka rendesi pastertija qe ke ne zemer edhe e ke miku e ke

Kaq shume anti racizem ne virtualitet dhe ne te njejten kohe po keta individe ngjisin etiketa tallese vetem se dikush eshte me grur ne ngjyre,sinqerisht me vjen te zorr qe i lexoj.Racizmi is a state of mind,dhe jo difekt fizik.Te qenurit ndryshe nga nje pjese e humaneve nuk do te thote qe je as me poshte e as me lart.

Racizmi është vlerësimi i përgjithshëm dhe i absolutizuar i dallimeve faktike ose imagjinar në dëm të viktimës së tij, që synon të justifikojë privilegjet e tij ose agresionin e tij.
Ti je një person shumë intolerant @Aeon dhe ti e quani të gjithë këtu si të"trashë" vetëm për shkak se nuk ndajn të gjith të njëjten smundje psiqike me ty, edhe kjo eshte nje forme racizmi.
ne nuk duhet të flasim për religjion apo ndonjë gjë tjetër, nuk dua të lodh trurin tënd të vogël se ndihesh shpejt e ngarkuar edhe Reaktionet i pam të cilat jan!!
Sa i perket ngjyres tende te zeze, shko bej DNA-Test une per vete nuk i urrej njerzit me ngjyr, vetem ato me shpirt te zi sdua ti shoh me sy!!

Zoti Administrator e nise me një diskutim mbi rracizmin mbi Shqipëtarët dhe bëre mirë por tema rreshqiti si gjithmonë në një kafshëri mes Shqiptarësh.(jo për tu habitur, si gjithmonë tek e fundit). Nderhy!
Shqiptari ka problemet e tij me karakterin, personalitetin e dyzuar, fukarallekun e tejskajshëm, mangësinë e theksuar të inteligjencës, e këto kanë ardhur si pasojë e shumë aktorëve apo faktorëve.
A ka qënë Shqiptari objekt rracizmi?! Absolutisht po por për të gjykuar këtë duhet të nisemi nga vetja.
Bëni një xhiro tek tregu i lirë në Tiranë dhe shikoni se si tallen përditë Shqipëtarët me shtetas Kinezë që punojnë e jetojnë në vëndin tonë prej vitesh tashmë.
Pastaj më thoni nëse është për tu diskutuar apo jo kjo temë.
Megjithatë duke lexuar shumë mendime të vyera këtu nga mëndje të ndritura besoj se mund ta zgjidhim edhe këtë problem, në nivel global madje!

Un personalisht nuk do martohesha me nje mashkullme ngjyre,dhe kjo me ben rraciste.
Nuk esht se i gjykoj,apo i ofendoj apo i shoh me percmim.
Nuk do martohesha me nje me ngjyre,me duket dicka shume e peshtire.

Jo me kot ke sjelle nje video greke, ku rracizmi ne ate vend eshte shume i perhapur dhe i peshtire. Nuk ka komb me rracist dhe te ndyre se vet greket..

Perpiqem mos jem racist, ja them shpesh vetes kete gje por jam.
Nuk do pranoja nje anetar me ngjyre ne familje. Prsh: djali ose vajza ime te kishin nje partner/e me ngjyre. Racist nuk jam kurresesi per bindje fetare, per nivel ekonomik. Sigurisht qe nuk jam racist dhe per kombesi te tjera.

Si mundet qe mos te jete racist populli shqiptar?

Hmmmm rracizmi eshte kudo mendoj:

Sidomos ketu ne forum.
Por un personalisht se shikoj si tabu fare rracizmin,pasi sjom paragjykuese.
Tek e fundit njerez jemi te gjithe njisoj,dhe se di pse bohen keto dallime......

Hmmmm rracizmi eshte kudo mendoj:

Sidomos ketu ne forum.
Por un personalisht se shikoj si tabu fare rracizmin,pasi sjom paragjykuese.
Tek e fundit njerez jemi te gjithe njisoj,dhe se di pse bohen keto dallime......

Mos e ngarerro antipatine qe ke ndaj dikujt me rracizmin dhe aq me pak ne forum ska vend kjo fjale.

Mos e ngarerro antipatine qe ke ndaj dikujt me rracizmin dhe aq me pak ne forum ska vend kjo fjale.
Pse ska ndodh thua??
Ka pas e tema tjera si kjo dhe eshte diskutu gjat dhe posi ka sa te duash

Pse ska ndodh thua??
Ka pas e tema tjera si kjo dhe eshte diskutu gjat dhe posi ka sa te duash

Nuk do doja te besoja se dikush eshte rracist ndaj kombit te tij e aq me pak te gjithe jemi shqiptar, sado mosmarveshje kemi me njeri-tjetrin, ketu e kam thelbin.

Un fola ne pergjithesi ne fakt:
Por ke edhe ktu o @CIBOX amon.
Ka rracizem,tek njerezit me ngjyre psh:

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back