Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Pse s'beson në Zot?

A2.

Gone
ANETAR ✓
Regjistruar më
Korrik 19, 2021
Mesazhe
2,446
Pëlqime
1,470
Përshëndetje!

Anëtarë të nderuar, mes nesh ka besimtar dhe jobesimtar. E, edhe mes besimtare, ka anëtar me besime të ndryshme, por edhe me mënyrën të ndryshme se si e konceptojnë besimin. Dikush i përket një feje, dikush një feje tjetër, e dikush e ka një fe të tij, që e ka shpikur për vete. Sidoqoftë, secili e ruan këndvështrimin e vet për çështje të ndryshme. Unë po e hap këtë temë, me një dozë të madhe të druajtjes se do të mund të keqkuptohet, e edhe të kalohet në fyerje. Andaj, si hapës i temës, mendoj që duhet të më lejohet monopoli i vendosjes së rregullave për këtë diskutim, e kush s'do/s'mundet t'i respektojë nuk është i mirëseardhur në këtë temë.

Rregullat:

1 - Mos ofendo!

2 - Përpiqu të përgjigjesh me respekt pa marr parasysh sa pajtohesh apo sa absurd mund të duket besimi i tjetrit.

3 - Hape zemrën për ta dëgjuar edhe tjetrin, përpara se ta tregosh "fuqinë" tënde për t'ju kundërpërgjigj.

Diskutim të këndshëm!

Hello @A2.,
Mendoj qe titulli i temes Eshte i gabuar/ duhet te ishte Pse duhet te Besojm ne ZOT?

Ne kte forum nuk kam hasur Ne anti fetar sic jan ne vende t’jera ku vlersohet Anetari nga Besimi fetar.
Tema: Jam besimtar Mysliman Elhamdulilah qe jam, por miqt me te mire te familjes i kemi Katolik nga Osek-Pasha e GJAKOVES, t’cilet na hapin dyert para te gjith familjarve tan Mysliman per Ramazan e 2 Bajramat.

Hello @A2.,
Mendoj qe titulli i temes Eshte i gabuar/ duhet te ishte Pse duhet te Besojm ne ZOT?

Ne kte forum nuk kam hasur Ne anti fetar sic jan ne vende t’jera ku vlersohet Anetari nga Besimi fetar.
Tema: Jam besimtar Mysliman Elhamdulilah qe jam, por miqt me te mire te familjes i kemi Katolik nga Osek-Pasha e GJAKOVES, t’cilet na hapin dyert para te gjith familjarve tan Mysliman per Ramazan e 2 Bajramat.

Hellou bro @centos

Pse duhet të besojmë në Zot është pyetje sugjestive, e s'doja që kjo temë të tingëllonte si diçka e detyruar apo e sforcuar deri në një masë... Sidoqoftë nëse e sheh të arsyeshme, ndryshoje. Për mua s'ka problem.
Ndërsa, mua, më shumë për qëllim të studimit, por pak edhe nga kureshtja më intereson këndvështrimi i anëtarëve/eve të cilët/at s'besojnë në Zot. Kjo nuk nënkupton që ata/ato janë antifetar, thjeshtë nënkupton që kjo është bindje e tyre.

E sa për besimin tënd, uroj së pari të jesh i qetë e i bindur në vete. E pastaj edhe të përfaqësosh në mënyrë sa më të denjë të gjitha vlerat e besimit të cilit i takon. Meqenëse jemi të një feje, kjo më jep edhe një shkak më shumë që të jem akoma më afër me ty, dhe me të gjithë të tjerët që i takojnë fesë së njëjtë. Por në asnjë mënyrë nuk nënkupton që ne duhet të jemi larg, edhe aq më pak, arrogant e parespekt ndaj kujtdo tjetër që nuk i takon fesë sonë.
Lus Zotin që kujdesi i Tij të jetë gjithmonë me ty dhe familjen tënde!

Bukuria e ketij forumi kjo eshte .......jemi ne " harmoni" te gjithe dhe besimetareve dhe jo besimtareve ...mesa kam pare 98% jane besimtare te feve të ndryshme ....ose besojne diku .......por ka dhe nga ato qe jane ateiste si puna ime dhe nuk besojme ......pse nuk besojme eshte ne shpirtin e cdo kujt ..... Jane ndjenjat ...jane idete dhe formimi ..... rrespektoj cdo person qe beson dhe bindjet e tyre

Bukuria e ketij forumi kjo eshte .......jemi ne " harmoni" te gjithe dhe besimetareve dhe jo besimtareve ...mesa kam pare 98% jane besimtare te feve të ndryshme ....ose besojne diku .......por ka dhe nga ato qe jane ateiste si puna ime dhe nuk besojme ......pse nuk besojme eshte ne shpirtin e cdo kujt ..... Jane ndjenjat ...jane idete dhe formimi ..... rrespektoj cdo person qe beson dhe bindjet e tyre
Shefe, ndjenjat kush ti ka fal?

Zoti eshte nji! Feja eshte politike!

Besoj te zoti jo te feja!

Sot, ne veshtiresine me te madhe te jetes time nuk di me ku te besoj, i lutem Zotit i lutem Krishtit i lutem fatit dhe sdi me se kujt vetem shendet per familjarin tim. ?
Dua te besoj kudo qe te me jap shprese! ?

Sot, ne veshtiresine me te madhe te jetes time nuk di me ku te besoj, i lutem Zotit i lutem Krishtit i lutem fatit dhe sdi me se kujt vetem shendet per familjarin tim. ?
Dua te besoj kudo qe te me jap shprese! ?
Beso ne te mire!
Mjaft te besosh ne miresi e cdo gje esht me e leht e normal edhe me e pranueshme.
Beso e mos dysho.

Nuk eshte bukuria e forumit! Harmonine fetare e kemi pase gjithmone ne shqipetaret!
Kohet e fundit jane corodit pak me terma zoti Im dhe zoti juaj Po hajt mo
Kalon

Nuk eshte bukuria e forumit! Harmonine fetare e kemi pase gjithmone ne shqipetaret!
Kohet e fundit jane corodit pak me terma zoti Im dhe zoti juaj Po hajt mo
Kalon

Eshte ......dikur ne forume tjera ka qene shume e vrazhdë persa i perket feve .... Ka qene nje "lufte e hapur" mes besimtarëve dhe ateisteve ......jam. Nje nga te pafe sic me thojne qe "lufta" e shkrimit ka qene e ashper ....me lejo vetem dicka persa i perpekt harmonisë mes feve ..... normal qe kemi sepse qe ne 1950 ka filluar lufta e klasave lufta e fese ...dhe shteti veriorin e çonte ne jug e jugorin ne veri dhe martoheshin mes tyre ...si eshte e mundur te kene Hasmeri mes tyre kur beheshin. Nje fis ......mos harro qe ne 90 ka filluar prape bryma e fese .....por kemi nje te mire kemi fatin te jene njerez rreale dhe te drejte kryesoret e feve qe ruajnë gjakftohtësinë dhe kulturen ne ekstremista

Une jam e pa fe jam ateiste per mua eshte Feja e shqiptarit eshe Shqiperia ....por rrespektoje ne finit besimtaret sepse ashtu duhet

Eshte ......dikur ne forume tjera ka qene shume e vrazhdë persa i perket feve .... Ka qene nje "lufte e hapur" mes besimtarëve dhe ateisteve ......jam. Nje nga te pafe sic me thojne qe "lufta" e shkrimit ka qene e ashper ....me lejo vetem dicka persa i perpekt harmonisë mes feve ..... normal qe kemi sepse qe ne 1950 ka filluar lufta e klasave lufta e fese ...dhe shteti veriorin e çonte ne jug e jugorin ne veri dhe martoheshin mes tyre ...si eshte e mundur te kene Hasmeri mes tyre kur beheshin. Nje fis ......mos harro qe ne 90 ka filluar prape bryma e fese .....por kemi nje te mire kemi fatin te jene njerez rreale dhe te drejte kryesoret e feve qe ruajnë gjakftohtësinë dhe kulturen ne ekstremista

Une jam e pa fe jam ateiste per mua eshte Feja e shqiptarit eshe Shqiperia ....por rrespektoje ne finit besimtaret sepse ashtu duhet
Cheers to being ur own God!

Kush tha njiher qe nuk besoj ne zot ?

Të falënderoj për përgjigje të sinqertë. Do të doja të lexoja edhe për anëtarët tjetër të cilët s'besojnë në Zot. Ndërsa me këta që kanë shkruar se besojnë në Zot por jo në fe, ndoshta duhet të hapim një debat tjetër. Jo për t'ia mbush kokën dikush dikujt, por thjeshtë për të parë këndvështrime të ndryshme dhe për t'i ballafaquar idetë.
Sidoqoftë, meqenëse po të replikoj ty, po të drejtohet me disa pyetje, për asgjë tjetër, veç dëshirës për të kuptuar se si i koncepton disa gjëra dikush që s'beson në Zot.
Çfarë mendon për fillin e ekzistencës? Si filloi ekzistenca në këtë botë? Pyetja ime shtrihet nga njëra anë përtej evolucionit, pra si u gjend ajo krijesa e parë njëqelizore, kjo nga njërën anë, e nga anën tjetër, përtej bigbangut, si u gjend ai lëmshi i parë në ekzistencë përpara se të shpërthente?
E dyta, supozoj se meqenëse nuk beson në Zot, je ateiste, s'do mend që nuk beson edhe në jetën e përtejme. E meqë nuk beson në jetën e përtejme nuk beson as në ditën e gjykimit, etj. E pyetja ime këtu, cili është motivi për të bërë mirë e për të mos bërë keq? Le të themi nëse të vjen ndonjë rast ku do të mund ta shfrytëzoje për ta rregulluar jetën tate duke e dëmtuar tjetrin, çfarë do të pengonte ta shfrytëzoje këtë rast?
Me këtë pyetje të tretë dua ta mbyll këtë replikë, nëse s'beson në jetën pas vdekjes, çfarë të motivon të vazhdosh këtë jetë? Nëse s'ka asgjë pas vdekjes, pse ia vlen të durosh dhimbje e të mos i përfundosh një herë e mirë? A s'është më e lehtë, në momente të vështirësisë, fjala vjen, kur të vdes ndonjë i afërm, të vdesësh, për të mos i duruar dhimbjet? Çfarë të ngushëllon në këto momente?

Besoj por jo mjaftueshem ne momentin qe nuk ka nje peshore drejtesie por dominon padrejtesia me ben pak skeptike fakti ku te drejtohem per te besuar.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back