Nuk dua që të sjell situata dramatike. Por është si elefanti në dhomë kjo çështje. Unë dua që tju informojë me kto pak informacione qe dij.
Shtetet të cilat duken se kan me shum shterim energjie janë Anglia, Gjermania , Italia , Franca dhe Spanja.
Tani do tju them se nga cfar u shkaktua kjo situatë.
Arsyeja e par. Ekonomia e cila ra nga pandemia. Ka dyfishuar përdorimin e burimeve të energjisë dhe ka harxhuar me shum karburant.
Arsyeja e dytë: Behari i qet që kaloj shkaktojë që mos të mblidhet energjie e mjaftuesme nga ererat.
Arsyeja e tret . Politika që po bën situatën me keq.
Do thua shpjegoj tani me detaje.
Javën e kaluar pati një zjarr të madh nga interconector i energjis elektrike në Angli.
Qe ishte çelsi i dijes se energjis nga Angli deri në Francë.
Që me pas goditi sistem elektrik të Irlandës
Dhe me pas ra ndjeshëm energjia elektrike ne disa shtetet te mëdhaja të Europës.
Dhe gjithashtu duke që Hollanda refuzoj të ndihmoj me burime per energji.
Kshu që ngeli vetëm Rusia pa u prekur dhe sa per informacion Rusia esht vendi i tret përsa i përket nevojave e gazrave në Europë. Por ata miqtë thon sasia gazrave esht e vogel me krahasim me heret e kaluara.
Europa po e ndjej shum rënien e energjis dhe çmimet po rriten.
Kaq informacion kam. Besoj që nuk kam shkruajtur diçka që nuk është e vërtet.
Nëqoftëse dikush ka informacion lidhje me kte çështje do isha mirnjohes neqoftse e shperndante.
Shtetet të cilat duken se kan me shum shterim energjie janë Anglia, Gjermania , Italia , Franca dhe Spanja.
Tani do tju them se nga cfar u shkaktua kjo situatë.
Arsyeja e par. Ekonomia e cila ra nga pandemia. Ka dyfishuar përdorimin e burimeve të energjisë dhe ka harxhuar me shum karburant.
Arsyeja e dytë: Behari i qet që kaloj shkaktojë që mos të mblidhet energjie e mjaftuesme nga ererat.
Arsyeja e tret . Politika që po bën situatën me keq.
Do thua shpjegoj tani me detaje.
Javën e kaluar pati një zjarr të madh nga interconector i energjis elektrike në Angli.
Qe ishte çelsi i dijes se energjis nga Angli deri në Francë.
Që me pas goditi sistem elektrik të Irlandës
Dhe me pas ra ndjeshëm energjia elektrike ne disa shtetet te mëdhaja të Europës.
Dhe gjithashtu duke që Hollanda refuzoj të ndihmoj me burime per energji.
Kshu që ngeli vetëm Rusia pa u prekur dhe sa per informacion Rusia esht vendi i tret përsa i përket nevojave e gazrave në Europë. Por ata miqtë thon sasia gazrave esht e vogel me krahasim me heret e kaluara.
Europa po e ndjej shum rënien e energjis dhe çmimet po rriten.
Kaq informacion kam. Besoj që nuk kam shkruajtur diçka që nuk është e vërtet.
Nëqoftëse dikush ka informacion lidhje me kte çështje do isha mirnjohes neqoftse e shperndante.