Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Pse ikin shqipetaret nga Shqiperia ?

Snowman

VIP
Nt2 V.I.P
Regjistruar më
Prill 12, 2021
Mesazhe
5,010
Pëlqime
2,672
Pse ika!
Pse ike!
Pse po ikin!
Edhe sa do te ikin ...!?

Rendisni ndonje argument, ndoshta gjejme ndonje arsye per tu kthyer ...!

Psh. Une ika si rezultat i ambicieve ?

Cdokush iken per dicka me mir per diçka te sigurt per prespektiv me te mir.
Per me e siguru nje jetes me te mir
Se ku do te shkosh duhet me punu por ne vendet e huaja punon por edhe fiton siguron diçka per jeten e pleqeris.
Ne Vendlindjet tona eshte per momentin hallakam smiret vesh kush vjedh e kush vret .
Ky eshte mendimi im

Nuk po ikin vetem nga Shqiperia, por nga i gjithe Ballkani! Arsyet qe mund te renditen jane te shumta duke filluar qe nga papunesia, varferia, korrupsioni dhe mungesa e shpreses qe ky vend do behet me i mire seshpejti. Shumica qe ikin jane emigrant sezonal(shkojne e vijne), por ka dhe nga ata qe vendosin te ikin per nje kohe te gjate me shpresen per te bere letrat dhe marre familjet andej. Pavaresisht ikjes, une mendoj se cdo shqiptar ka ne mendje kthimin ne shqiperi ne te ardhmen e afert per te investuar dhe punuar ne vendin e tij. Shumica e emigranteve kursimet po i investojne ne shqiperi, ne blerje pronash, apartamentesh, bare-restorante, dhe nje dite do kthehen per ti vene ne aktivitet duke hapur edhe vende pune. Shqiperia eshte vendi me i bekuar ne Europe dhe me mundesite me te medha per te perparuar me shpejtesi drejt standarteve me te larta. Si arrihet kjo?! Kjo arrihet duke vene ne funksion shtetin ligjor, duke luftuar korrupsionin dhe duke bere nje plan te "miremenduar" te perspektives ekonomike te vendit.

Pse ika!
Pse ike!
Pse po ikin!
Edhe sa do te ikin ...!?

Rendisni ndonje argument, ndoshta gjejme ndonje arsye per tu kthyer ...!

Psh. Une ika si rezultat i ambicieve ?
Nuk kam ikur.
Po mundohem ti krijoj mundësinë e një jete të mirë fëmijëve të mi në mëmëdhe ?

Un sluj venit!
Nuk them asgje per ke iken se gjithsejcili di vet ku i pikon çatia, por per sa me perket mu, as bohet fjal me leviz nga shqipria!
Skam piken e arsyes te laj breket e mija me uj francez, anglez e gjermon!
Arsyet se pse nuk leviz nga ktu, jan shum me shum nga "arsyet" se pse mund te levizja.
Mgjth, cdo gje kthehet ne ceshtje optimizmi ose pesimizmi.
Ska rruge te mesme
Kudo puna sjell te njejtat rrezultate e kudo te shkosh do mbjellesh ate hardhin e rrushit qe do te mbillje ne token tende.
Me ndryshimin e madh e te qenit skllav i ditve moderne!

Nuk po ikin vetem nga Shqiperia, por nga i gjithe Ballkani! Arsyet qe mund te renditen jane te shumta duke filluar qe nga papunesia, varferia, korrupsioni dhe mungesa e shpreses qe ky vend do behet me i mire seshpejti. Shumica qe ikin jane emigrant sezonal(shkojne e vijne), por ka dhe nga ata qe vendosin te ikin per nje kohe te gjate me shpresen per te bere letrat dhe marre familjet andej. Pavaresisht ikjes, une mendoj se cdo shqiptar ka ne mendje kthimin ne shqiperi ne te ardhmen e afert per te investuar dhe punuar ne vendin e tij. Shumica e emigranteve kursimet po i investojne ne shqiperi, ne blerje pronash, apartamentesh, bare-restorante, dhe nje dite do kthehen per ti vene ne aktivitet duke hapur edhe vende pune. Shqiperia eshte vendi me i bekuar ne Europe dhe me mundesite me te medha per te perparuar me shpejtesi drejt standarteve me te larta. Si arrihet kjo?! Kjo arrihet duke vene ne funksion shtetin ligjor, duke luftuar korrupsionin dhe duke bere nje plan te "miremenduar" te perspektives ekonomike te vendit.
Une do kthehem !

Te shijoj pensionin tim ! ?

Un sluj venit!
Nuk them asgje per ke iken se gjithsejcili di vet ku i pikon çatia, por per sa me perket mu, as bohet fjal me leviz nga shqipria!
Skam piken e arsyes te laj breket e mija me uj francez, anglez e gjermon!
Arsyet se pse nuk leviz nga ktu, jan shum me shum nga "arsyet" se pse mund te levizja.
Mgjth, cdo gje kthehet ne ceshtje optimizmi ose pesimizmi.
Ska rruge te mesme
Kudo puna sjell te njejtat rrezultate e kudo te shkosh do mbjellesh ate hardhin e rrushit qe do te mbillje ne token tende.
Me ndryshimin e madh e te qenit skllav i ditve moderne!

Pra ti thua qe ne Shqiperi njeriu qe do i arrin ambiciet e tij pamvarsisht gjendjes makaber, pamvarsisht se shteti nuk funksionon ?
Nese sje dakord me keto dy realitete ne Shqiperi me thuaj te ti argumentoj. ?

Une e dua shqiperin si vendlindja ime, por fatkqesisht sbesoj se do me jape shansin te rikthehem te jetoj aty.
Nuk ishte deshira jone te iknim kjo esht e sigurt!

Une do kthehem !

Te shijoj pensionin tim ! ?
Shok, kjo "dalldia" e ikjes po prek edhe njerez qe kane nje fare ekonomie, kjo per shkak te "trumpetimit" qe i ben media duke e "nxire" realitetin. Para ca ditesh isha ne nje vaki, aty takova nje shok qe se kisha pare ka kohe. U pyetem si je, si shkon. Punoj IT me tha, nusja punonte administratore ne nje kompani. E pyeta(si shok)se sa te ardhura kishte? Ai mu pergjigj se arrinte ne 1800€ vete, ndersa nusja 900€. Shtepine e kishte blere. Kishte dhe nje makine komode. Duke bere muhabet me tregoi se donte te largohej jashte shtetit. Po pse e pyeta? Sepse paguhem pak me tha! Tani, Qeveria e ka fajin edhe per kete kategori?! Pra, nje familje qe arrin ne 3milion lek te vjetra te ardhura mujore, kerkon te emigroje. Gjithsesi secili e di vete se cben me jeten e tij!

Do ikja sapo te me jepej rasti sepse nuk eshte vetem ekonomia ajo qe calon ne kete vend.

Sapo filloj te mendoj se me nje rroge te mire ketu behet jeta, do ndodhi se sben dicka qe ma ndryshon mendimin me sekondaaaa. ?

Pra ti thua qe ne Shqiperi njeriu qe do i arrin ambiciet e tij pamvarsisht gjendjes makaber, pamvarsisht se shteti nuk funksionon ?
Nese sje dakord me keto dy realitete ne Shqiperi me thuaj te ti argumentoj. ?
Un n shqipri jetoj, nuk mbijetoj!

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back