Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Përse unaza e martesës mbahet në gishtin e unazës?

Juno

Kontributor
Regjistruar më
Korrik 25, 2017
Mesazhe
32,446
Pëlqime
23,550
Për këtë shkak kjo venë është quajtur “vena amoris”, që në latinisht do të thotë vena e dashurisë.

Ky emërtim simbolik lidhet me traditën që mashkulli i dhuron femrës unazë, të cilën ajo e mban në “gishtin e dashurisë”, ne të cilin gjest ata e përjetësojnë dashurinë e tyre.

Por, kinezët kanë pasur edhe një rrëfim tjetër tejet interesant dhe romantik, të cilin mund ta provoni edhe vetë për t’u bindur se midis partnerësh ekziston një lidhje e fshehtë dhe e fortë.

Sipas mësimit kinez, secili gisht i dorës simbolizon një pjesë tuajën:

• Gishti i madh – prindërit tuaj
  • Gishti tregues – motrat dhe vëllezërit tuaj
  • Gishti i mesëm – Juve
  • Gishti i unazës – burrin apo gruajën tuaj
  • Gishti i vogël – fëmijët tuaj
Bashkoni ashtin e mesëm të gishtërinjve tuaj të dorës së djathtë dhe dorës së majtë, ndërsa gishtin e mesëm lëshojeni brenda dhe bashkojeni komplet pjesën e mesme, do të fitoni një pozicion që do t’ua zbulojë tërë rrëfimin romantik.

• Provoni t’i ndani gishtat e mëdhenj, do ta bëni. Kjo do të thotë se edhe ju një ditë prej ditësh do të ndaheni nga prindërit dhe do ta vazhdoni jetën tuaj.
  • Provoni t’i ndani gishtat tregues, do ta bëni. Kjo do të thotë se edhe motrat e vëllezërit tuaj një ditë do të ndahen prej jush për ta vazhduar jetën e tyre.
  • Provoni t’i ndani gishtat e vegjël, do t’ia dilni. Kjo do të thotë se edhe fëmijët tuaj do të rriten e do të ndahen prej jush.
  • Provoni t’i ndani gishtat e unazës, nuk do të mundeni. Kjo do të thotë që burri dhe gruaja janë bekuar që të jetojnë së bashku gjithnjë, të pandarë

Unë i mbaj gjithmonë në gishtin tregues unazat.
Interesant artikulli.

Ne ate gisht ne doren e majt vendoset pasi eshte nne damar qe vjen direkt nga zemra dhe shkon deri ne gishtin e kembes

Unw smbaj hic

Spara mbaj shpesh bizhu apo unaza.
Gjithesesi ndonje tani ne kohe vere ,jep nur tek femrat.

PS; Burrat qe mbajne ,unaze rreth, martese apo fejese ne gisht sme pelqejne.

Interesante , un e mbaj nje unaze , edhe pse jam single. ?

Un i preferoj shum unazat edhe i mbaj ? te gishti tregues ose i mesit ?

Rrall e hiq mbaj unaza dmth ne gushtin e madh dhe tregues i ve

Mua ma kane vene unazen, madje kam dhe ultimatum qe mos ta heq ?

Me te degjuar e kam se çka ca damar gjaku qe shkojne nga zemra.?

Interesant si artikull .....personalisht mbaj vetem unaze ne gishtin e vogel tip chevalier

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back