- Regjistruar më
- Mars 17, 2021
- Mesazhe
- 36,654
- Pëlqime
- 26,677
Të gjithë ne blejmë balona për fëmijët tanë, sidomos për festa por, a thua jemi ndalur të mendojmë se çfarë mund të mësojnë fëmijët tanë nga loja me balona...?
Shekspiri, në një nga librat e tij, shkroi si vijon:
Nëse Zoti do më jepte një djalë do të fokusohem ta bëj balonën një nga lodrat e tij të preferuara dhe do t'ia blej vazhdimisht. Loja me tullumbace i mëson atij shumë arte të jetës. Prej tyre do veçojmë:
1- E mëson të bëhet i madh, por pa peshë dhe mendjemadhësi. Kjo e ndihmon që të ngjitet sa më lartë.
2- E mëson të shkatërrojë atë që ka në duart e tij në një çast. Humbja e saj mund të jetë pa justifikim apo shkak. Pra, ai nuk duhet të kapet pas gjërave të vdekshme. Ai kujdeset vetëm për veten e tij dhe kjo është gjëja më e rëndësishme që ai do të mësojë.
3- E mëson të mos bëjë shumë presion për gjërat që i do.
4- E mëson të mos i ngjitesh deri në pikën sa ta lëndosh dhe të mbajë frymën. Sepse do të bëjë që ajo të shpërthejë dhe ta humbasë përgjithmonë. Përkundrazi, dashuria qëndron në dhënien e lirisë atyre që duam.
5- E mëson se lajkat dhe lavdërimet e rreme dhe madhërimi i njerëzve për hir të interesit është si fryrja e tepërt e një tullumbaceje. Më në fund, ajo do të shpërthejë në fytyrën e tij dhe ai do të lëndojë veten.
Dhe në fund ai do të kuptojë se e gjithë jeta jonë është e lidhur me një fije. Si një tullumbace e lidhur me një fije mëndafshi me shkëlqim. Megjithatë ju e shihni atë duke kërcyer në ajër. Duke mos u kujdesur për jetëgjatësinë e shkurtër apo dobësinë e rrethanave dhe aftësive të saj.
Po, do t'i blej gjithmonë një tullumbace. Dhe, do të kujdesem që të zgjedh ngjyra të ndryshme për të, në mënyrë që ai të dojë dhe të pranojë të gjithë, pavarësisht nga forma, prejardhja dhe mendimi i tyre.