- Regjistruar më
- Tetor 26, 2020
- Mesazhe
- 7,274
- Pëlqime
- 14,502
Fatkeqësia ka një karakter abstrakt. Zakonisht i referohemi një fatkeqësie si një gjendje ose një situatë me një kohëzgjatje të caktuar dhe jo për një akt të vetëm të pakënaqur, me fat të keq ose fatkeq. Prandaj, fatkeqësia nuk është as unike as e rastësishme, por më shumë e qëndrueshme në kohë.
Në fatkeqësi, thuhet se takoni miqësi dhe trembni miqtë e rremë!
Pra, në një situatë fatkeqe njëri shok nuk e braktis tjetrin. Thuhet gjithashtu se në fatkeqësi lindin njerëz të fortë, sepse për t'u përballur me fatkeqësinë, të merrni përpara dhe ta kapërceni atë, kërkohet durim, përpjekje, optimizëm, shpresë, forcë, dhe guxim për të mos u dorëzuar, lënë mënjanë keqardhjet, kapërcyer të keqen, mësoni prej saj dhe përqendrohuni në rindërtimin e jetës, përsëri.
Sa miqësi keni takuar dhe sa miq të rremë keni trembur?
Diskutim të këndshëm
Unë për vete kam qenë me fat të krijoj miqësi, sepse grupit tjetër nuk i jap rëndësi më shumë se sa mësim jete.
Në fatkeqësi, thuhet se takoni miqësi dhe trembni miqtë e rremë!
Pra, në një situatë fatkeqe njëri shok nuk e braktis tjetrin. Thuhet gjithashtu se në fatkeqësi lindin njerëz të fortë, sepse për t'u përballur me fatkeqësinë, të merrni përpara dhe ta kapërceni atë, kërkohet durim, përpjekje, optimizëm, shpresë, forcë, dhe guxim për të mos u dorëzuar, lënë mënjanë keqardhjet, kapërcyer të keqen, mësoni prej saj dhe përqendrohuni në rindërtimin e jetës, përsëri.
Sa miqësi keni takuar dhe sa miq të rremë keni trembur?
Diskutim të këndshëm
Unë për vete kam qenë me fat të krijoj miqësi, sepse grupit tjetër nuk i jap rëndësi më shumë se sa mësim jete.