Musaka klasike
Përbërësit
PËR 6 PERSONA
500 gr patëllxhanë të prera në feta
½ kg kimë viçi
400 gr domate të konservuara
1 qepë e prerë hollë
Pak hudhër
½ filxhan çaji djathë kaçkavall të grirë
10 lugë gjelle vaj ulliri
kripë
piper
Rigon
1 dozë salce beshamel (shih Salca beshamel)
Hapat
I skuqim patëllxhanet në tigan në vaj të nxehtë
Në vazhdim i shtrojmë në tepsinë ku do të pjekim musakanë
Në vazhdim, përgatisim kimën
Skuqim qepën, hudhrën dhe kimën në vaj ulliri
E rregullojmë me kripë, piper e rigon dhe shtojmë domatet e konservuara
E përziejmë dhe e lëmë të gatuhet në zjarr mesatar derisa të thithë lëngjet e veta
Në vazhdim, e shtrojmë masën mbi patëllxhane
Përgatisim beshamelin, e hedhim në tepsi derisa të mbulohet mirë dhe e spërkasim me djathë
Pjekim musakanë në 180° Celsius, derisa të marrë ngjyrë
Përbërësit
PËR 6 PERSONA
500 gr patëllxhanë të prera në feta
½ kg kimë viçi
400 gr domate të konservuara
1 qepë e prerë hollë
Pak hudhër
½ filxhan çaji djathë kaçkavall të grirë
10 lugë gjelle vaj ulliri
kripë
piper
Rigon
1 dozë salce beshamel (shih Salca beshamel)
Hapat
I skuqim patëllxhanet në tigan në vaj të nxehtë
Në vazhdim i shtrojmë në tepsinë ku do të pjekim musakanë
Në vazhdim, përgatisim kimën
Skuqim qepën, hudhrën dhe kimën në vaj ulliri
E rregullojmë me kripë, piper e rigon dhe shtojmë domatet e konservuara
E përziejmë dhe e lëmë të gatuhet në zjarr mesatar derisa të thithë lëngjet e veta
Në vazhdim, e shtrojmë masën mbi patëllxhane
Përgatisim beshamelin, e hedhim në tepsi derisa të mbulohet mirë dhe e spërkasim me djathë
Pjekim musakanë në 180° Celsius, derisa të marrë ngjyrë