Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Musaka klasike

...

Kontributor
Regjistruar më
Tetor 30, 2020
Mesazhe
48,384
Pëlqime
34,923
Musaka klasike

Përbërësit

PËR 6 PERSONA

500 gr patëllxhanë të prera në feta
½ kg kimë viçi
400 gr domate të konservuara
1 qepë e prerë hollë
Pak hudhër
½ filxhan çaji djathë kaçkavall të grirë
10 lugë gjelle vaj ulliri
kripë
piper
Rigon
1 dozë salce beshamel (shih Salca beshamel)

Hapat
I skuqim patëllxhanet në tigan në vaj të nxehtë
Në vazhdim i shtrojmë në tepsinë ku do të pjekim musakanë
Në vazhdim, përgatisim kimën
Skuqim qepën, hudhrën dhe kimën në vaj ulliri
E rregullojmë me kripë, piper e rigon dhe shtojmë domatet e konservuara
E përziejmë dhe e lëmë të gatuhet në zjarr mesatar derisa të thithë lëngjet e veta
Në vazhdim, e shtrojmë masën mbi patëllxhane
Përgatisim beshamelin, e hedhim në tepsi derisa të mbulohet mirë dhe e spërkasim me djathë
Pjekim musakanë në 180° Celsius, derisa të marrë ngjyrë

74677
 
E qaj kte ushqimin,musaka grek dmth

po @Dalina ben mire te hapesh nje teme ku shprehen aneataret me recetat e veta,jo te gjith temen per musaka vetem??
 
Musaka klasike

Përbërësit

PËR 6 PERSONA


500 gr patëllxhanë të prera në feta
½ kg kimë viçi
400 gr domate të konservuara
1 qepë e prerë hollë
Pak hudhër
½ filxhan çaji djathë kaçkavall të grirë
10 lugë gjelle vaj ulliri
kripë
piper
Rigon
1 dozë salce beshamel (shih Salca beshamel)

Hapat
I skuqim patëllxhanet në tigan në vaj të nxehtë
Në vazhdim i shtrojmë në tepsinë ku do të pjekim musakanë
Në vazhdim, përgatisim kimën
Skuqim qepën, hudhrën dhe kimën në vaj ulliri
E rregullojmë me kripë, piper e rigon dhe shtojmë domatet e konservuara
E përziejmë dhe e lëmë të gatuhet në zjarr mesatar derisa të thithë lëngjet e veta
Në vazhdim, e shtrojmë masën mbi patëllxhane
Përgatisim beshamelin, e hedhim në tepsi derisa të mbulohet mirë dhe e spërkasim me djathë
Pjekim musakanë në 180° Celsius, derisa të marrë ngjyrë

View attachment 74677
Ama kseris na ftiaxeis afto k pasticio tha sou kano protasi gamou ?
 

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

  • Wide/Narrow view

    You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

    Grid view forum list

    You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

    Picture grid mode

    You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

    Close sidebar

    You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

    Fixed sidebar

    You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

    Close radius

    You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

  • Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back