Musaka arabe....
Herën tjetër kur dëshironi musaka të shijshme, provoni ta gatuani sipas kësaj recete
Përbërësit:
– 500 g mish të bluar viçi,
– 1.5 kg patëllxhanë,
– 5 speca të kuq,
– 4 domate,
– 2 speca djegës,
– 1 tufë majdanoz,
– 1 qepë,
– 1 karotë,
– një filxhan verë të bardhë,
– piper,
– kripë.
Përgatitja:
Fërgoni qepën, specin djegës dhe karotën. Shtoni mishin e bluar, domatet e grira imët, piperin dhe kripën.
Zieni mishin e bluar, 2 domatet e grira imët, piperin dhe kripën. Zieni derisa mishi të jetë gati dhe hiqeni nga zjarri.
Shtoni majdanozin e grirë imët. Patëllxhanët qëroni dhe pritni në rrathë dhe fërgoni pak.
Në fund të tiganit në të cilin keni qitur vaj radhisni patëllxhanin, qitni mishin e fërguar, specat e grirë dhe dy domatet e tjera të prera në kube apo në rrathë.
Qitni sipër musakasë verën e bardhë, mbulojeni me folie dhe piqeni në furrën e nxehur në 200 gradë rreth 50 minuta.
Ju bëftë mirë,
Telegrafi
Herën tjetër kur dëshironi musaka të shijshme, provoni ta gatuani sipas kësaj recete
Përbërësit:
– 500 g mish të bluar viçi,
– 1.5 kg patëllxhanë,
– 5 speca të kuq,
– 4 domate,
– 2 speca djegës,
– 1 tufë majdanoz,
– 1 qepë,
– 1 karotë,
– një filxhan verë të bardhë,
– piper,
– kripë.
Përgatitja:
Fërgoni qepën, specin djegës dhe karotën. Shtoni mishin e bluar, domatet e grira imët, piperin dhe kripën.
Zieni mishin e bluar, 2 domatet e grira imët, piperin dhe kripën. Zieni derisa mishi të jetë gati dhe hiqeni nga zjarri.
Shtoni majdanozin e grirë imët. Patëllxhanët qëroni dhe pritni në rrathë dhe fërgoni pak.
Në fund të tiganit në të cilin keni qitur vaj radhisni patëllxhanin, qitni mishin e fërguar, specat e grirë dhe dy domatet e tjera të prera në kube apo në rrathë.
Qitni sipër musakasë verën e bardhë, mbulojeni me folie dhe piqeni në furrën e nxehur në 200 gradë rreth 50 minuta.
Ju bëftë mirë,
Telegrafi