Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Morali prinderor.........!!

Anabela

____??____LarGuaR____?
Kontributor
Regjistruar më
Janar 31, 2018
Mesazhe
21,438
Pëlqime
34,160
Morali prinderor,nderton karakterin e femijeve:

Eshte nje avantazh i madh per femijet nese prinderit e tyre kan nje qendrim te qart ndaj jetes.
Kjondo te thote,nese ata kane nje etike me te cilen mund te gjykojne ngjarjet.
Etika vepron si nje material ndertimor ne karakterin e femijes.
Sa me te qarte dhe te pranueshme jane perceptimet tuaja per boten,aq me e lehte do te jete per femijet tuaj te pershtaten me rregullat shoqerore.

Pamjet optimiste,tuajat ose te mjedisit tuaj,nuk mund ta motivoje femijen te shijoje jeten dhe krijimtarine.
Kritika juaj e vazhdueshme per shtypjen njerzore dhe korrupsionin e botes,nuk mund ti motivoje femijet te behen anetare te dobishem te shoqerise.

Ju duhet ti tregoni femijes,bukurine e jetes,dhe vleren e artit.
Femija duhet te mesohet te admiroje natyren dhe gezimin e dijes dhe reflektimit

Duhet te pranojme se atmosfera e qete familjare eshte e veshtire ta gjesh ne kohen tone,
nje kohe pasigurie,pasiguri dhe konkurenc e forte.
Prinderit,megjithate,mund te mbrohen nga tundimi dhe,mos hedhja e fajit,per munges harmonie ne kushtet e tyre te jeteses,te gjysherit,vjerrat,ose te njeri-tjetri.
Nese kjo behet,atmosfera ne shtepi do te jete edhe me e rende.
Dhe do te sjelle konflikte te tjera.

Me duket dashke me marre shperblimet qe ka dhene Edi Rama, se kam nje shok i ka dy e me tha do ta bej edhe te tretin se marr 1milon e 600 mije se do me ble gruaja i Komplet divanash e i mini bar te ri! Ecen me projekt tjetri, e shikon!???

Me duket dashke me marre shperblimet qe ka dhene Edi Rama, se kam nje shok i ka dy e me tha do ta bej edhe te tretin se marr 1milon e 600 mije se do me ble gruaja i Komplet divanash e i mini bar te ri! Ecen me projekt tjetri, e shikon!???
Ku pyes un per shperblim me lali??? ca po thu

Se di a ka lidhje me pergjigjen time
PO hajt po ja fus
Morali prinderor eshte shume i rendesishem,pasi siq e dime ato duan me tmiren per ne
PRandaj e prinderit e mi mbojn moral le te themi dhe mtregojne tkem kujdes cdo moment te jetes
Sapo nxjerr kemben nga shpia nis mami:Shiko shpirti mamit kujdes rruges se ka lloj lloj njeriu,MoS ke frik ec pun tane e askush ste ngacmo,sillu mire mos bej si budalle sikur ben te shpia,sillu si e rritur
Kurse kur ik nshkoll mthot shif msimet mos shif budalliqet se ste duhen ne jete
?

Se di a ka lidhje me pergjigjen time
PO hajt po ja fus
Morali prinderor eshte shume i rendesishem,pasi siq e dime ato duan me tmiren per ne
PRandaj e prinderit e mi mbojn moral le te themi dhe mtregojne tkem kujdes cdo moment te jetes
Sapo nxjerr kemben nga shpia nis mami:Shiko shpirti mamit kujdes rruges se ka lloj lloj njeriu,MoS ke frik ec pun tane e askush ste ngacmo,sillu mire mos bej si budalle sikur ben te shpia,sillu si e rritur
Kurse kur ik nshkoll mthot shif msimet mos shif budalliqet se ste duhen ne jete
?
Ka shume si ska????

GJithcka cfare kam ne karakterin tim si djale
i kam fale asaj nene qe une kam
Te jesh jetim ne moshe te vogel e te rrise nena eshte e veshtire
kur piqesh e kupton e ja vlereson.............

familja ndikon
te edukon te shkollon qe te beje nji njeri te mire
ama shoqeria ti ploteson ato b oshlliqe ne formimin e kartakterit tend

Morali prinderor,nderton karakterin e femijeve:

Eshte nje avantazh i madh per femijet nese prinderit e tyre kan nje qendrim te qart ndaj jetes.
Kjondo te thote,nese ata kane nje etike me te cilen mund te gjykojne ngjarjet.
Etika vepron si nje material ndertimor ne karakterin e femijes.
Sa me te qarte dhe te pranueshme jane perceptimet tuaja per boten,aq me e lehte do te jete per femijet tuaj te pershtaten me rregullat shoqerore.

Pamjet optimiste,tuajat ose te mjedisit tuaj,nuk mund ta motivoje femijen te shijoje jeten dhe krijimtarine.
Kritika juaj e vazhdueshme per shtypjen njerzore dhe korrupsionin e botes,nuk mund ti motivoje femijet te behen anetare te dobishem te shoqerise.

Ju duhet ti tregoni femijes,bukurine e jetes,dhe vleren e artit.
Femija duhet te mesohet te admiroje natyren dhe gezimin e dijes dhe reflektimit

Duhet te pranojme se atmosfera e qete familjare eshte e veshtire ta gjesh ne kohen tone,
nje kohe pasigurie,pasiguri dhe konkurenc e forte.
Prinderit,megjithate,mund te mbrohen nga tundimi dhe,mos hedhja e fajit,per munges harmonie ne kushtet e tyre te jeteses,te gjysherit,vjerrat,ose te njeri-tjetri.
Nese kjo behet,atmosfera ne shtepi do te jete edhe me e rende.
Dhe do te sjelle konflikte te tjera.
Keto postimet e tua serioze me pelqejn me shume postimet e tua te tjera.

Prinderit duhet te kene nje komunikim shume te afert me femijen. Maredhenja prind-femije nuk duhet te jete vetem e tille. Edukaten e mer nga prindi sidoqofte ajo.
Une kisha shume mungesa te prinderve ne jete time, saqe kalova ne egoizem, dhe mbaja meri ndaj tyre. Me muaj jetonim ne nje shtepi dhe nuk flisnim. Mora edukate deri ne nje fare moshe, deri ketu. Per formimin tim jam falenderuese vetes. Cdo gje, mir apo keq e arrita vete. Me shume mosmirenjohese, sesa mirenjohese! Realiteti vret por duhet pranuar. ?

Femijet jane emitues shume te mire !
Nje femij fillon dhe formon karakterin e tij deri ne moshen 7 vjec. Duke qene emitues ata marin shume nga babai dhe nena e tyre. Keshtu qe kujdes ! Pas kesaj moshe mund te punohet per te ndryshuar karakterin por kerkon shume pune lodhje dhe mund. Mund te them qe edhe mund te mos ndryshohet. Duhet mesuar nga gabimet e prinderve tane qe mos ti bejm edhe ne ! Per mua prinderit e mi kan qene dhe do mbeten nje shembull per tu mare per mua.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back