Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Mobing...!!!

Inna^

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Qershor 29, 2021
Mesazhe
1,767
Pëlqime
1,147
Mobing..
Ngacmimi në vendin e punës' një praktikë që konsiston në trajtimin poshtërues, skualifikues ose frikësues nga një person ose një grup njerëzish ndaj një personi tjetër në mjediset e punës, dhe që ndodh në një mënyrë sistematike dhe të përsëritur për një periudhë të zgjatur kohe.

mobing, ose 'Ngacmimi psikologjik', është një formë e dhunës psikologjike në të cilën viktima i nënshtrohet të gjitha llojeve të keqtrajtimit, nga ato më delikatet, siç janë thashethemet ose talljet, deri tek ato më të dukshmet, siç janë ofendimi verbal, skualifikimi publik, poshtërimi, madje edhe dhuna fizike.

Qellimi i mobing, ose i njohur gjithashtu si 'Ngacmimi moral', është për të prodhuar ndjenja të pasigurisë, frikës dhe demotivimit tek punëtori, për të ndikuar në performancën e tyre dhe për t'i bërë ata të largohen nga puna. Pasoja është shkatërrimi moral dhe psikik i viktimës, prandaj, nëse mobing nuk ndalet në kohë mund të çojë në çrregullime psikologjike. Në situata më serioze madje mund të çojë në vdekje nga vetëvrasja.

-A keni qen ndonjëher objektivi i kti fenomeni ?
-Si reagoni në raste të tilla qoft ndaj jush apo kolegve ?

Te lumshin dockat Inushe per temen se Eshte fenomen jo i pakte ne shoqerin e sotme.

Personalisht I kam ven kufirin te pragu maredhenieve me koleget pas nje ngacmimi ( tentimi me sakt qe su perserit me kurre ) dhe kshu jam rehat . ( jam a sjam Shqipe ? Jo bla-bla-bla )
ne pune je per pune pas saj Eshte jeta jote pergjigjesia bjen mbi ty.

Te lumshin dockat Inushe per temen se Eshte fenomen jo i pakte ne shoqerin e sotme.

Personalisht I kam ven kufirin te pragu maredhenieve me koleget pas nje ngacmimi ( tentimi me sakt qe su perserit me kurre ) dhe kshu jam rehat . ( jam a sjam Shqipe ? Jo bla-bla-bla )
ne pune je per pune pas saj Eshte jeta jote pergjigjesia bjen mbi ty.
Temat e tilla të një realiteti të hidhur më pak diskutohen sikur jemi imunn në kto fenomene....duhet zë qe sado pak të luftojm kto.

Euh ca teme:

Ne fakt k’jo ndodh ne te gjith-boten, si ne kosove shqiperi maqedoni e kshtu me radhe.

Ne vendet t’jera ndodh por me me lezet ndersa ne vendet tona jan hapur, s’ja jep shefit ne fund te javes je e larguar nga puna.

Dhe kur ja jep shefit prap e gjen mundesin me te larguar nga puna sepse i duhet nje tjeter ne vend tendin

Euh ca teme:

Ne fakt k’jo ndodh ne te gjith-boten, si ne kosove shqiperi maqedoni e kshtu me radhe.

Ne vendet t’jera ndodh por me me lezet ndersa ne vendet tona jan hapur, s’ja jep shefit ne fund te javes je e larguar nga puna.

Dhe kur ja jep shefit prap e gjen mundesin me te larguar nga puna sepse i duhet nje tjeter ne vend tendin
Vendet tjera.. thu ja jep pa lyp!...mbase the "me lezet"

Euh ca teme:

Ne fakt nuk behet fjale vetem me Shefat po Eshte fenomen i pergjithshem. Mund te jet dhe mes kolegesh. Te ngacmon ti sja var . Behet e bezdishme derisa i trégon vendin .
Po e drejt qe rrezikon dhe vend pune kur ke tbesh me maniake.

kurse kjo qe the ti sidomos ne vende te varfra ku per nje vend pune njeriu shet dhe trupin . Zot mos deri ne ate pike . Eshte per te ardhur keq .
Temat e tilla të një realiteti të hidhur më pak diskutohen sikur jemi imunn në kto fenomene....duhet zë qe sado pak të luftojm kto.
Tema te tilla nuk diskutohen sepse ne forume njerzit hyn per t’ber pak humor e me vra kohen po qe duhet diskutuar e duhet ngrit zeri duhet se ndryshe behet rruge .
ky eshte cenim i nje jete me vetedije .
Un kshu e shoh .

Tema te tilla nuk diskutohen sepse ne forume njerzit hyn per t’ber pak humor e me vra kohen po qe duhet diskutuar e duhet ngrit zeri duhet se ndryshe behet rruge .
ky eshte cenim i nje jete me vetedije .
Un kshu e shoh .
Nuk e mendova për diskutim në forum por në jetë.Në iniciativën e mar kundër kti fenomeni "Stop mobing" një përqindje e madhe mbi 40% zgjodhën të heshtnin për shum arsye...(nderri,paragjykime,të ardhurat që mbajn një familje të tër..etj)?

Po sdeshe ste gacmon njeri lol ndoshta 1 pjes e vogel mosperfillse po ??

Bravo per temen @Inna1 eshte nje teme qe shihet shpesh e vendet punes ...personalisht i kam ndarë punen dhe jetën personale jane caqet qe nuk preken dhe nuk kam pasur dicka te tille

Kam parë vërdallë nëpër ambjente të ndryshme
Meshkujt i hedhin grepat me idenë " po kapi gjë mirë" në të kundert e riprovojnë përsëri...
Është fenomen do thoja që ka prekur globalizmin..
Madje di dhe raste ku edhe " shefet" u vardisen vartësve..
Le të themi që të dyja palët janë në aksion paçka se në Shqipëri është më e theksuar te meshkujt...
Madje kjo nis që në gjimnaz, universitete e deri te kompanitë punëdhënës-marrës.
Personalisht si kam ngatërruar kodet e etikës dhe moralit, thjeshtë kanë mbetur në tentativë( dhe kjo është më fatale pasi rrezikon të të pushojnë nga puna)

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back