Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Më mirë një i lig apo një budalla?

Zeus

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Maj 16, 2021
Mesazhe
4,316
Pëlqime
4,108
"Njerëzit nuk janë të këqinj, e dashura ime. Ata janë vetëm idiot, të cilët janë krejt ndryshe. Ligësia presupozon një thellësi të caktuar morali, vullnet dhe inteligjencë biles. Nga ana tjetër, idioti nuk ndalet për të arsyetuar, ai i bindet instinktit, si një kafshë në stallë, i bindur se po vepron në emër të së mirës dhe se ka gjithmonë të drejtë. Ai ndihet krenar për faktin se mund të zhgënjehet, me të folur me të drejtë, me këdo që e konsideron të ndryshëm, për shkak të ngjyrës së lëkurës së tyre, sepse ata kanë mendime të tjera, sepse flasin gjuhë tjetër, sepse nuk kanë lindur në vendin e tij ose sepse ai nuk e miraton mënyrën e tyre të argëtimit.
Në botë ka nevojë për më shumë njerëz të këqij dhe më pak budallenj" ?
81VOCCsainL.jpg
Carlos Ruiz Zafón, "Hija e erë"
By ⚡ Zeus ⚡

Shume dakort me artikullin ne nje fare forme .. pra brenda k’saj forme qe e trajton , por jo qe ne te vertete dhe realitet mungojne njerezit e lige/keqinj.

Ligësi inteligjente? Jo faleminderit. Nuk jam aq eugjeniste në këtë pikëpamje ?
Ka edhe bomba që i quajnë "bomba inteligjente".
Si që e shpiku, është i keq, apo budalla ?

Ai qe bene keq eshti i keq nuk eshte budalla se te ishte keshtu budallenjet do ishin ne burge e jo jashte .
Në fakt është komplet e kundërta.
Për t'i shpëtuar burgut, njerzit bëjnë çmos që të marrin një çertifikatë budallai nga një psikiatër ?
Që të justifikojë ligësinë që ka bërë.

Nëse lexohet mes rreshtave, budallenjtë apo idioti, debili dhe imbecili, janë thjeshtë barrë në shpinë për njerëzimin. Nga ana tjetër, ligësia së paku është një shtytje ose ndjell lindjen e luftës për ta kthyer në të mirë. Ndaj e kuptoj se pse autori dëshiron sa më shumë njerëz të këqinj ?

p.s. temë mjaft domethënëse dhe kontradiktore në qëndrim e mendim personal.

Boll me me keto krahasime ekstrem dhe pa lidhje. Me mire nje budalla apo nje i keq??
As njera as tjetra. Me mire nje njeri i mirekuptueshem dhe i mire. Mos bini pre e nihilizmit.

Nëse lexohet mes rreshtave, budallenjtë apo idioti, debili dhe imbecili, janë thjeshtë barrë në shpinë për njerëzimin. Nga ana tjetër, ligësia së paku është një shtytje ose ndjell lindjen e luftës për ta kthyer në të mirë. Ndaj e kuptoj se pse autori dëshiron sa më shumë njerëz të këqinj ?

p.s. temë mjaft domethënëse dhe kontradiktore në qëndrim e mendim personal.
Çeshtje interpretimi ne baze te formimit dhe background-it personal. Jo per çdo gje mund te kemi kapacitet intelektual te mjaftueshem qe te deshifrojme dhe lexojme mes rreshtave. Kan lezet gjermanet, njerez te prer dhe jo lexu ketu e lexo aty.

Te gjithe te liget kane leter doktori ...pra budallenj

Çeshtje interpretimi ne baze te formimit dhe background-it personal. Jo per çdo gje mund te kemi kapacitet intelektual te mjaftueshem qe te deshifrojme dhe lexojme mes rreshtave. Kan lezet gjermanet, njerez te prer dhe jo lexu ketu e lexo aty.
Çështje shije do thoja unë.
Cilin do e preferonin gjermanët dhe si do e kategorizonin ashtu prerë?
Unë mendoj se edhe autori në fjalë e ka thënë prerë cilin e preferon, por për ta kuptuan pse, duhet lexuar mes rreshtave, që nuk është edhe aq e vështirë. Mendoj nuk ka nevojë njeriu për kapacitet të jashtëzakontë.

Te gjithe te liget kane leter doktori ...pra budallenj
Budallenjtë kan letër doktori por nuk janë të ligë për të tjerët, jo në formë direkte.

Sipas filozofit Bertrand Russell : "" Shkaku themelor i telasheve është që në botën moderne budallenjtë janë kokëfortë, ndërsa inteligjentët janë plot dyshime”
Kjo rezulton në postimin e Socialdisexpert:
Boll me me keto krahasime ekstrem dhe pa lidhje. Me mire nje budalla apo nje i keq??
As njera as tjetra. Me mire nje njeri i mirekuptueshem dhe i mire. Mos bini pre e nihilizmit.
Kjo ka të bëjë më shumë me qëndrim eugjenik se sa nihilizëm, sipas mendimit dhe konceptimit tim. Të margjinalizosh këtë grup njerëzish është një utopi.

Çështje shije do thoja unë.
Cilin do e preferonin gjermanët dhe si do e kategorizonin ashtu prerë?
Unë mendoj se edhe autori në fjalë e ka thënë prerë cilin e preferon, por për ta kuptuan pse, duhet lexuar mes rreshtave, që nuk është edhe aq e vështirë. Mendoj nuk ka nevojë njeriu për kapacitet të jashtëzakontë.
Nqs njeriu nuk do kishte nevoj per kapacitet te jashtezakonshem, ateher nuk do ishim ne kete derxhe qe jemi. Nje njeri i thjesht pa formimin e duhur, nuk mund te gjykoj drejt ne menyre rracionale por me teper emocionale. Ndaj edhe Sokrati ishte kunder demokracis.
Autori me te veten eshte shume ne rregull pasi me filozofin e tij prek nje targetgrup te caktuar dhe jo masen.

Nqs njeriu nuk do kishte nevoj per kapacitet te jashtezakonshem, ateher nuk do ishim ne kete derxhe qe jemi. Nje njeri i thjesht pa formimin e duhur, nuk mund te gjykoj drejt ne menyre rracionale por me teper emocionale. Ndaj edhe Sokrati ishte kunder demokracis.
Autori me te veten eshte shume ne rregull pasi me filozofin e tij prek nje targetgrup te caktuar dhe jo masen.
Çdo e mirë ka një të keqe dhe e kundërta. Mendoj se kjo temë është mjaft e gjërë, sepse përfshin dy grupe njerëzish. Pastaj qëndrimi personal.
E din çfar mendoj unë?
Po të mos ishin këto dy grupe, si do dallohej mirësia dhe inteligjenca?

Budallenjtë kan letër doktori por nuk janë të ligë për të tjerët, jo në formë direkte.

Sipas filozofit Bertrand Russell : "" Shkaku themelor i telasheve është që në botën moderne budallenjtë janë kokëfortë, ndërsa inteligjentët janë plot dyshime”
Kjo rezulton në postimin e Socialdisexpert:

Kjo ka të bëjë më shumë me qëndrim eugjenik se sa nihilizëm, sipas mendimit dhe konceptimit tim. Të margjinalizosh këtë grup njerëzish është një utopi.
Citimit te mesiperm nuk i shtoj e nuk i heq asnje pike e presje. Me kujtohet qe e kemi diskutuar ne shkolle si fenomen, jo autorin. Gjithashtu edhe ne eksperiencat personale te njerezve.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back