Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Mbleseria!

Juno

Kontributor
Regjistruar më
Korrik 25, 2017
Mesazhe
32,446
Pëlqime
23,550
Shkuesia (mbleseria) sic e dime ka qene dhe vazhdon te jete nje tradite shume e perhapur ne Shqiptari. Edhe sot ajo eshte mjafte e perhapur ne vendin tone per bashkimin e cifteve permes nje ndermjetesuesi qofte kjo edhe me forma me te modernizuara.
Cili eshte mendimi juaj per kete, ju personalisht do ta mohonit faktorin qe ben ndermjetesin apo dhe do ta pranonit?

Personalisht sme ka pelqy asnjeher mbleseria:
Se them kete se e kom gjet vet partnerin tim por,
Sme plq realisht mua me duket gjo shm "absurde"
Por tani avash avash po iken e kjo gjo me vendin tone. Pasi koh tjeter kushte tjera.

Cdo lidhje ne shumicen e tyre kane nje shkak pasoj.
Keshtu e llojet e mbleserive ska gje te keqe,mjafton te mos behen si ne kohen e babademos.
Qe vinte tjetri shpi te kerkonte vajzen,e tak te shpise vlersonin dhe vendosnin kolektivisht,pa u pyetur shume vajza.
Ama nepermjet grupeve shoqerore apo ndonje te afermi,prezantimet jane shume te mira dhe te besueshme.
ska asgje te keqe ti marresh ne konsiderate.

ckemi ?

sa per temen e mbleseris Familjet mbreterore edhe sot e kesaj dite martohen me mbleseri, pasi ata e kane si rregull hyjnor martesat brenda familjeve mbreterore. Gjyshet dhe gjysherit tuaj jane martuar me mbleseri, por nuk besoj se ndonjeri prej jush e ve ne dyshim se sa e duan ata njeri-tjetrin.

Mbleseria nuk reflekton "prapambetje" por reflekton fisnikeri pasi familjet e ngritura shqiptare e kane kultivuar kete tradite per te ruajtur sa me te pastert kodin e tyre gjenetik, ose komunitetin e tyre fetar.

Sigurisht qe kohet kane ndryshuar dhe tani qyteterimi eshte ne nje shkalle tjeter degradimi. Mos kujtoni se cdo gje e vjeter eshte e prapambetur pasi historia e qyteterimeve te botes na meson se te gjitha qyteterimet kane nje dite lindje, nje dite madheshtie, dhe nje dite shkaterrimi.

Mbleseria ngrihet mbi respektin qe dy familje kane mbi institucionin e marteses, dhe martesa shume rralle ngrihet mbi dashurine e zjarrte te nje cifti.

Paraprakisht po e mendoj sinqerisht qe te zgjedh partneren time me mbleseri!!!!!
e dini perse ??
Sepse cdo vajze qe une kam pase te dashur << e nuk kane qene te pakte >> te gjitha si fillim kane qene ne rregull ne sjellje ne ndjenja etj etj etj
kur vjen muhabeti i fejeses ose marteses direkte ndryshojne
personalisht jam ende ne kohen e dashnoreve........... Por shume shpejt do te kem dhe une dike prane |
jo se e dua ta mbyll jeten kaq heret
por eshte e nevojshme per evolimin e jetes...........

Paraprakisht po e mendoj sinqerisht qe te zgjedh partneren time me mbleseri!!!!!
e dini perse ??
Sepse cdo vajze qe une kam pase te dashur << e nuk kane qene te pakte >> te gjitha si fillim kane qene ne rregull ne sjellje ne ndjenja etj etj etj
personalisht jam ende ne kohen e dashnoreve........... Por shume shpejt do te kem dhe une dike prane |
Sdo ta mbyllesh jeten heret? Po ti sje 20 vjec mor djal ? 40 e kusur vjec do e kerkosh nuçen me qiri ??

shko re bej cicin une si kam ba hala 35 me veten me ngaterron :D

qyqjaaaaa ?‍♀️

Une jame shume i lumtur me nusen qe me gjeti tezja ne Çerme te Lushnjes, po bejme 5 muaj bashke e cdo dite e me shume na shtohet dashuria. :p
haahahhaha,ku ta paska gjete e ajo ne Lushnje?! :p

e dini perse ??
hahahahahahaha falja dreqit.

O e ka pase e si bente pune :(
Vinjol jetojme ne nje kohe ku si mashkulli se femra kane ngaterruar pak rolet.
Barazia gjinore ka marre dhene.
Burreria po humb pike,femra po behet me ngjyra transi.
Kjo per hir te realitetit qe jetojme.
Por ne duhet te zgjedhim me kujdes femren apo mashkulin me formimin qe pershtatet me tonin.
Dhe nese nje dite vendosim te martohemi kjo sduhet te vij se duhet te evolojme ,por sepse deshrojme te ndjame kohen,familjen dhe jeten me dike tjeter.

@Alexandra Jam dakort me ato qe tu shkruan e nderuar por problemi eshte se
Toleranca dhe sinqeriteti i Meshkujve
keqperdoren nga femrat

eshte e vertete ajo qe po thua ti:
Burreria po humb..... Se shof shume meshkuj Sot qe heqin vetllat Ose depilohen.......

Problemi eshte se kur do te te jemi te gatshem te vendosim te evulojme qe te ndajme kohen jeten dhe familjen me dike ??

Problemi eshte se nuk po gjejme eshte bere shume e veshtire besome per kete

Postime të reja

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back