Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Martesa si pendim dhe romanticizmi si hipokrizi

Lucida Sidera

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Dhjetor 6, 2024
Mesazhe
176
Pëlqime
135
Do të jepja në këtë temë disa prej argumenteve të mia. Disa mund t'ju duken në rregull, me disa të tjera mund të mos bini dakort dhe në disa të tjera mund të keni dyshime.

Histori

Një e moshuar tek të shtatëdhjetat para disa kohësh shprehu hapur pakënaqësinë e saj ndaj martesës në një televizion shqiptar. Ajo u shpreh: u pendova që u martova, martesa është kot sepse ke detyrime shpirtërore dhe ekonomike ndaj burrit dhe fëmijëve. E mbylli duke thënë se do ishte më mirë të kishte një të dashur ose të bashkëjetonte me dikë.

Këndvështrimi im:

Nuk është e pazakontë që njerëzit të pendohen për vendimet e tyre. Në moshën e rinisë për disa mendohet se jeta familjare është një jetë e bukur, se gruaja/burri janë të rëndësishëm por më vonë shumë mendime ndryshojnë. Papjekuria merr vendimet, dhe sidomos iluzionet e një martese të mrekullueshme zënë vend gjatë rinisë. Perceptimet në shoqëri mbi martesën e kanë detyruar shumicën e njerëzve të bëjnë jetën që ju kërkohet dhe jo jetën që dëshirojnë (këto perceptime dalin në filmat romantik ose libra). Nga kjo e fundit rrjedh dhe pendimi i cili vjen me kohën. Kjo pendesë shfaqet herë me tradhëtinë dhe herë me përbuzjen, herë me kontrollin dhe herë me nevojën për t'u çliruar ndaj atij kontrolli, ose dhe me ndarjen. Naiviteti dhe besimi i rremë i një burri/gruaje mbi dashurinë, del në pah kur zënkat mbi financat bëhen të shpeshta. Si rrjedhoj, vihet në pikëpyetje e gjithë sjellja e tyre romantike. Disa prej çifteve janë puthur dhe përqafuar në publik, disa të tjerë janë kapur prej dore, janë parë në sy kur kanë shkëmbyer ndjenjat. Mirëpo, kjo hipokrizi do e nxirrte veten kur interesi personal i njërit apo tjetrit do cënohesh. Prandaj, nuk duhet ushyqer kurrësesi një mendim pozitiv për martesën (dhe kur prej saj do prodhohesh një qenie).

P.s: kisha mendime të tjera për të shtuar por për mos ta bërë të gjatë mendova ta lija me kaq.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back