Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Ladies First

Kresha

A pretty face can never trick me
STAFF
S-Mod
Regjistruar më
Mars 17, 2021
Mesazhe
36,464
Pëlqime
26,609
1617566845804.png

Është një shprehje që e dëgjojmë shpesh nga goja e burrave, të cilët me xhentilesë, lejojnë gratë të hyjnë, te dalin apo të bëjnë diçka të preferuar, gjë e cila i gëzon vetë gratë, pasi pala tjetër manifestoi një farë respekti dhe.e vlerësimi për to.
Por a e dini cili është historia që e përjetësoi këtë shprehje? Le ta shohim.
Kjo shprehje i referohet një historie të çuditshme që ka ndodhur në Italinë e shekullit të 18. Sipas historisë, një i ri i cili i përkiste një familje fisnike dhe të pasur, bie në dashuri me një vajzë nga një familje e varfër dhe e thjeshtë. Të dy bien dakort për tu martuar, por djali përballet me një refuzim të rreptë të familjes së tij, e cila i tha se nuk do e bekojë kurrë një martesë të tillë.
Sa më shumë shtoheshin presionet, aq më shumë insistonin dy të rinjtë për tu mos u ndarë nga njëri-tjetri. “Veç vdekja mund të na ndajë” i thoshin njëri-tjetrit sa herë që binte fjala për tu ndarë. Duke parë se nuk kishin zgjidhje tjetër, të dy vendosën të vetëflijohen. U ngjitën mbi një shkëmb të lartë dhe ishte vajza ajo që vendosi të vetëflijohej e para. Por, djali i tha:”Jo, do të hidhem unë i pari. Nuk të shoh dot të vdesësh para syve të mi.” U hodh djali dhe sigurisht vdiq.
Por, kur vajza pa atë pamje të frikshme, ndryshoi mendje dhe u largua nga vendi. Ajo u kthye në shtëpi dhe më vonë u martua me një djalë nga e njëjta shtresë.
Kur banorët e fshatit e mësuan ç’kishte ngjarë, filloi të përhapej shprehja “Ladies first” për çdo veprim që kërkonte pjesëmarrjen e dy gjinive.

Kujt si ec koha shpejt,let hyn ti lexon shkrimet e @Liber8 jemi ne 2021 kur ti mbaroni se lexuari u be 2030 hahha

View attachment 91976

Është një shprehje që e dëgjojmë shpesh nga goja e burrave, të cilët me xhentilesë, lejojnë gratë të hyjnë, te dalin apo të bëjnë diçka të preferuar, gjë e cila i gëzon vetë gratë, pasi pala tjetër manifestoi një farë respekti dhe.e vlerësimi për to.
Por a e dini cili është historia që e përjetësoi këtë shprehje? Le ta shohim.
Kjo shprehje i referohet një historie të çuditshme që ka ndodhur në Italinë e shekullit të 18. Sipas historisë, një i ri i cili i përkiste një familje fisnike dhe të pasur, bie në dashuri me një vajzë nga një familje e varfër dhe e thjeshtë. Të dy bien dakort për tu martuar, por djali përballet me një refuzim të rreptë të familjes së tij, e cila i tha se nuk do e bekojë kurrë një martesë të tillë.
Sa më shumë shtoheshin presionet, aq më shumë insistonin dy të rinjtë për tu mos u ndarë nga njëri-tjetri. “Veç vdekja mund të na ndajë” i thoshin njëri-tjetrit sa herë që binte fjala për tu ndarë. Duke parë se nuk kishin zgjidhje tjetër, të dy vendosën të vetëflijohen. U ngjitën mbi një shkëmb të lartë dhe ishte vajza ajo që vendosi të vetëflijohej e para. Por, djali i tha:”Jo, do të hidhem unë i pari. Nuk të shoh dot të vdesësh para syve të mi.” U hodh djali dhe sigurisht vdiq.
Por, kur vajza pa atë pamje të frikshme, ndryshoi mendje dhe u largua nga vendi. Ajo u kthye në shtëpi dhe më vonë u martua me një djalë nga e njëjta shtresë.
Kur banorët e fshatit e mësuan ç’kishte ngjarë, filloi të përhapej shprehja “Ladies first” për çdo veprim që kërkonte pjesëmarrjen e dy gjinive.
Ja paska hedh ?

I dashuruar
Dashuria të budallalleps ?‍♀️

E vertet, kot nuk kane thene se dashuria eshte ilaçi me i mire por njekohesisht edhe helmi me i keq.

Jalla su besoj un meshkujve kur e hjekin karigen se mos bie posht,si ha kto fore me,ani kur e hap deren e makines ,jalla kishe xhentellmen kasapi fshatit hahh

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back