Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Kur fjala humbet kuptimin dhe vleren e saj!

Alexandra

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Mars 18, 2018
Mesazhe
1,175
Pëlqime
1,546
Pershendetje!
Duke lundruar,duke ndjekur, une,ju e te gjithe sebashku,se si rrjetet sociale tashme jane bere pjese e jetes sone.
Bashke me paketen pozitive te tyre,sjellin dhe nje tjeter paket negative.
Ajo cfare tek kjo teme,apo sot doja te ndaloja eshte vetem nje censor i kesaj pakete;
Kur fjales i humbet vlera,kur fjalen e shkruajme duke e zhveshur nga ajo cfare realisht duhet te permbaje ,percjell.
Pikerishte ne kete drejtim sot rrjetet sociale po kontribojne furishem.
E keni vene re,qe gjate nje aktivizimi virtual , gjate dites mund te shkruajme shume fjale,qe realisht ndoshta sdo i thonim.
E nese do i thonim,sigurisht sjellja jone do ishte analoge me fjalen qe themi , duke i marre pergjegjsine e tyre,ndryshe do etiketoheshim si te marre apo njerez te papergjegjeshem.
Ne fakt te gjithe jemi pak pjese e kesaj amullie,por do doja mendimin tuaj nese kjo gje eshte nje zhveshje e fjales e jona, dhe si rrjedhim e nje zhveshje besueshmerie ne tersine e keti koncepti.
Shpesh ato qe servirimi si shaka apo ne konceptin e nje argetimi perfundojne ne nje tipar te sjelljes ,apo perifrazizmit tone.
Pandaj eshte mjaft e rendesishme qe fjalet tona te jene ne lidhje te ngushte me NE,ne duhet te jemi te pergjegjshem ndaj asaj,germe,fjale,mendimi qe shrkuajme.
Dhe kjo pse jo dhe ne nje rrafsh apo rrjet socialmedia virtuale.

Për sa i përket rëndësisë së kuptimit që ajo mbart, mjafton të përmendim shprehjen: “Fjala kocka s’ka dhe kocka thyhen”
Ne i japim kuptim vete fjales sipas deshire, psh: do te te thyej nofullat, (e gjitha kjo eshte nje lloj dashurie) apo dhe kjo "vdektë nëna sa i zgjuar që je”.
ku shume mire ska pse te vdese nena,
Ne ne virtualitet kemi deshire ti perdorim sic dua, madje dhe une i jap kuptimin si dua, duke mos marre parasysh se sa i afte eshte personi te me kuptoje, ndaj ndodhin dhe keto keqkuptime, por me bindjen me te plote e them qe gjuha shqipe ka degraduar.

Si fillim mendoj se duhet te nderrojme deshirat personale !

Epo ne harrojme se njerezit dhe kafshet i ndan menyra e komunikimit,ne kte rast i bie fjala ose shkronjat.
Edhe pse eshte thjeshte jete virtuale,mund te ndodhe te ndjehemi keq per menyren sesi dikush shkruan per ne.
Jam e sigurt se dashje-padashje nje fjale e shkruar ne inat e siper,mund te ndikoje ne gjendjen emocionale te tjetrit.
E thene shqip duhet te mendohemi mire e mire perpara se te shkruajme dicka(e kam ne rradhe te pare per veten).

Shume thone kame " bese fjale" por pastaj as vete se dine se cbejne

Virtualiteti jep hapsirën gjithsecilit për mendim pa e kufizuar shprehjen e askuj.Por për mua një fjal e humb kuptimin jo atëher kur thuhet keq por atëher kur thuhet shpesh dhe bie ndesh me veprimet e personit !

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back