Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Kodi i veshjes

Rrelse

Të paktën, në ëndrra të isha e lumtur!
Award
Regjistruar më
Korrik 26, 2017
Mesazhe
51,204
Pëlqime
79,442
Të gjithë e dimë që në ambjentet e punës kodi i veshjes është me ato veshjet zyrtare/pantallona,këmisha, funde, sandale dhe këpucë.
Mirëpo jo te gjitha instuticionet apo kompanitë i kanë njësoj dhe i respektojnë.
Nisur nga përvoja personale ne femrave na lënë të vijmë gjatë javës me veshje të ndryshme, shorts, funde etj. Ndërsa meshkujt jo. As në fundjavë madje.
Përse femrat i lënë dhe meshkujt jo?
A nuk është padrejtësi?
Diskriminim ndaj gjinisë mashkullore?
Si e argumentoni?
A keni përvoja të tilla?
U frymëzova nga rasti im i fundit sot në ambjentet e punës
Kodi-i-veshjes-1000x500-1.jpg

Gjithmon varet nga politika kompanis dhe nga stili menaxhimit. Ka pas raste kur u bote drejtori si me e pas sha nga ropt po te zberthesha 1 komc kmishe, ka pas dhe raste te tjera ku cunat vishin ne zyr me pandofla me gisht dhe gocat me bikudina ne kaptin… Ka pas dhe raste ku gjith zyra ishte ngref me kostum e me kollare, ama neper zyr tgjith hecshin zbath, pa kpuc. Personalisht ndjehesha shum me lirshem kur vishja xhinse/chinos dhe atlete. Ka pas raste shum kompani testoshin nivelin e performances te puntorve mur ishin vesh me kostum me kollare dhe kur ishin vesh casual… ne cdo rast performanca ka qen shum me e mir kur kan qen vesh casual (flas per kompanit ku kam pas punu), dhe jan detyru kan ndrru kodin e veshjes…

ne kompani time, kodin e veshjesh per femrat sezy e kom no me bikini ose topless dhe e kan tdetyrume me punu nga jacuzzi :p

Kodi i Veshjes mbahet ne Ballkan por ne Europ ne asnje vend nuk ka kod veshje, iken ne institucione e shef Francezin me atlete t’cilat ju kan ber zi nga pa pastertija, shef Francezen floket pa lare tani e 3 dit i vizellon Yndyra ne koke.

Ke une jemi pak 54 por te pakten bluz e pantollona te gjith njesoj veshmi ( except me ).

Varet nga pozicioni i punes! Psh Burokrati e ka te detyrueshme kodin e veshjes dhe pastertine sepse institucionet kane rregulla(etika e veshjes). Nuk mund te vije nje Gjyqtar ne shapka dhe pantallona te shkurtra edhe sikur te jete 40⁰c.
Per sa i perket entiteteve private(corporatave), ato e bazojne veshjen sipas aktivitetit te tyre. Psh nje kompani prodhimi nuk i do punonjesit me kostum e kravate.

Të gjithë e dimë që në ambjentet e punës kodi i veshjes është me ato veshjet zyrtare/pantallona,këmisha, funde, sandale dhe këpucë.
Mirëpo jo te gjitha instuticionet apo kompanitë i kanë njësoj dhe i respektojnë.
Nisur nga përvoja personale ne femrave na lënë të vijmë gjatë javës me veshje të ndryshme, shorts, funde etj. Ndërsa meshkujt jo. As në fundjavë madje.
Përse femrat i lënë dhe meshkujt jo?
A nuk është padrejtësi?
Diskriminim ndaj gjinisë mashkullore?
Si e argumentoni?
A keni përvoja të tilla?
U frymëzova nga rasti im i fundit sot në ambjentet e punës
View attachment 108649
Skam koment per temen se sjam shum puntor ?
Vetem kam nje tem shum shum te fort lidhur me punen Nese do te jap @Rrelse

Varet nga pozicioni i punes! Psh Burokrati e ka te detyrueshme kodin e veshjes dhe pastertine sepse institucionet kane rregulla(etika e veshjes). Nuk mund te vije nje Gjyqtar ne shapka dhe pantallona te shkurtra edhe sikur te jete 40⁰c.
Per sa i perket entiteteve private(corporatave), ato e bazojne veshjen sipas aktivitetit te tyre. Psh nje kompani prodhimi nuk i do punonjesit me kostum e kravate.
Ndaj te njejtin mendim me ty, i ke radhitur e detajuar perpikshmerisht.

Personalisht ne punen tone ne perdtshmeri vishemi si e duam s'kemi kufizim ...kurse kur kemi mbledhje apo takime me persona jemi me kostume pune

Un ne pun qe jam vishem si te dua

kurr kam nanje event mbledhje vishem me kostum

Te na ne balkan kan shum deshir Shale te shohin

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back