Karakteri juaj sipas ngjyres qe ju pelqen.
Ja te shohim se si shpjegohen ngjyrat qe na pëlqejne ne gjuhen psikologjike.
Perse na terheq ne veshje një lloj ngjyre si prsh ngjyra e verdhe, e kalter, e zeze, e kuqe, vishnje..etj,
A jan ngjyrat ato qe shprehin personalitetin e secilit para nesh? nese Po te shikojm cfare flasin ngjyrat
Ti hedhim nje sy shkurtimisht kuptimit qe kan ngjyrat baze ne hemisferen perendimore.
ky informacion do të ndihmonte se cilat ngjyra ju pershtaten me shumë.
E zeza
Kjo është ngjyra e autoritetit dhe fuqisë. Rrobat e zeza i bëri vetes duken më shumë të dobët. Ndonjëherë kjo është një ngjyrë që lidhet me djallin (për shembull, kaubojsi me kapele të zezë të gjithëve ka qenë personazh negativ). Në hemisferën perëndimore, e zeza është e lidhur me mua për të vdekurin. E zeza është ngjyrë serioze që evokon emocione të forta; është e lehtë t'i impresionosh person kur je veshur krejt me të zeza.
E bardha
Për më shumë në botë, kjo është ngjyra që lidhet me pafajësinë (kujtimi i veshjes dhe dasmës); me pastërtinë (mjekët më bluza të bardha) dhe me sigurinë që ndiejnë njeriun në dritën e diellit (të drejtën e frikshme të natës, jo ditën me diell!). Ajo gjithashtu gjithashtu, për të shprehur mungesën dhe ngjyrën. Në disa shtete të Lindjes, e bardha lidhet me zonën për të vdekurin.
Grija
Kjo ngjyrë është më tepër për t'u lidhur me mua në praktikë, në dashuri, në rëndomta dhe solide në jetë. Grija e ekzagjeruar i bën njerëzit të mos ndjehen në diçka tjetër. Megjithatë, nëse edhe pak ngjyrë gri i shtoni produktin tuaj atë ndjenjën e fortësisë së gurit. Disa nuanca të gris lidhen me moshën e vjetër, vdekjen, taksat, depresionin ose humjen e sensit të drejtimit.
E kuqja
E kuqja është ngjyra e fundit. Ajo lidhet me lëvizjen dhe me emocionet. Njerëzit e rrethuar nga e kuqja ndjehen nga zemra e tyre shumë shpejt. Kjo është absolutisht ngjyra e gabuar për dhomën e një foshnjeje por është e përsosur për të bërë një gëzim. Veshja e rrobave të kuqe e bën njeriun duket paksa më i shëndoshë dhe natyrisht të dallohet më lehtë nga ajo. (Disa studime tregojnë se makinat e kuqe më shumë shpesh i lënduar është gjobave, por kjo vjen sepse ata që kanë bërë makinën e kuqe i ngasin ato më shpejt ose policia i vë re më shpejt makinat me këtë ngjyrë). E kuqja nuk është ngjyrë e mirë po të tjera më shumë se sa duhet, E kuqja është simbol i jetës (i jetës së kuqe si gjaku!) Dhe për këtë arsye, është ngjyra që veshin nuset në Kinë. E kuqja përdoret në festat që kanë si temë dashurinë dhe bujarinë (trëndafilat e kuq, zemrat e Valentinit, Krishtlindjet, etj.) Por ngjyra e vërtetë e dashurisë është roza. Ngjyra rozë është më qetësuesja e të gjitha ngjyrave - shpesh, kriminelët më të rrezikshëm vendosen në qeli ngjyrë rozë sepse kështu studimet kjo ngjyrë shterron energjitë dhe qetëson agresionin. E kuqja është simbol i jetës (i jetës së kuqe si gjaku!) Dhe për këtë arsye, është ngjyra që veshin nuset në Kinë. E kuqja përdoret në festat që kanë si temë dashurinë dhe bujarinë (trëndafilat e kuq, zemrat e Valentinit, Krishtlindjet, etj.) Por ngjyra e vërtetë e dashurisë është roza. Ngjyra rozë është më qetësuesja e të gjitha ngjyrave - shpesh, kriminelët më të rrezikshëm vendosen në qeli ngjyrë rozë sepse kështu studimet kjo ngjyrë shterron energjitë dhe qetëson agresionin.
Bluja
ndikon në cila ngjyrë dhe ju pëlqen më shumë dhe shumica e tyre do të thonë bluja. Një pjesë e mirë e botës është blu (qielli, detet). Kur njeriu shikon ngjyrën blu, kjo bën një trup të prodhojë kimikate që janë qetësuese. Por kjo nuk është vërtet për të gjitha nuancat e blusës. Disa nuanca (ose bluja e tepruar) mund të dërgojnë mesazhin e ftohtësisë. Shumë dhoma gjumi janë blu sepse kjo është ngjyra e qetësisë. Me kalimin e kohës, bluja lidhet me vendosmërinë, besueshmërinë dhe besnikërinë (po ta keni vënë re, shumë uniforma janë blu). Njerëzit janë më produktivë në një dhomë blu sepse janë të qetë dhe të fokusuar tek ajo që kanë në dorë. Disa studime tregojnë se peshëngritësit ngrejnë më shumë pesha në një palestër blu - në fakt, të gjitha sportet kanë më shumë sukses në mjedisin blu.
Jeshilja
Është ngjyra e rritjes, e natyrës dhe e parasë. Është një ngjyrë qetësuese dhe shumë e këndshme për shqisat. Jeshilja e errët lidhet me terma të tokës si konservator, mashkullor dhe pasuri. Spitalet përdorin dhoma në jeshile të lehtë sepse është gjetur se ato i qetësojnë pacientët. Kjo është gjithashtu ngjyra që lidhet me zilinë, fatin, dhe bujarinë. Është gjithashtu ngjyra tradicionale e paqes.
E verdha
E verdha e gëzuar është ngjyra e diellit që lidhet me qeshjen, lumturinë dhe qejfin. E verdha lidhet me optimizmin dhe është gjithashtu ngjyra e të qarit. Studimet japin se foshnjet marrin më shumë në dhoma të verdha; efekt nxehen më shpejt në mjedis me këtë ngjyrë. Ajo ka fuqinë për të shpejtuar metabolizmin dhe për të nxitur mendimin krijues. E verdha mund të kthehet shpejt në ngjyrë të padurueshme mund të ketë nevojë më shumë se duhet, por kur më ka mësuar se ajo mund të shërbejë si mjet i efektshëm për të pasur një shitjet. Disa nuanca të së verdhës lidhen me poshtërsinë, por nuancat ngjyra ari lidhen me premtimin e një ardhmeje më të mirë.
Portokallja
Kjo është ngjyra më e guximshme dhe më shpërthyese e planetit. Ngjyrashtë ngjyra që lidhet me ditët e kënaqshme, të lumturisë dhe të enegjisë, me produktet e ngohta dhe organike. Ajo lidhet gjithashtu me ambicjen. Asgjë e qetë nuk lidhet me këtë ngjyrë. Portokallija lidhet gjithashtu me një fillim të ri në sjelljen e njeriut.
Ngjyra Kafe
Kjo ngjyrë lidhet më tepër me zhvillimineshmërinë dhe miqësinë. Njerëzit janë gjithnjë e më shumë për të zgjedhur këtë ngjyrë si favorit të tyre. Kjo është ngjyra e vetvetes dhe nuk ka gjë që e ka bërë më të qëndrueshme në sajë. Ajo lidhet edhe mua më pëlqen natyrale dhe organike. Por duhet patur kujdes sepse në Indi kjo është ngjyra e zisë.