- Regjistruar më
- Mars 17, 2021
- Mesazhe
- 36,464
- Pëlqime
- 26,609
Mi Zijade, poete dhe shkrimtare egjiptiane, ra në dashuri çmendurisht me poetin dhe shkrimtarin libanez Halil Xhibran.
Për njëzet vite shkëmbyen letra me njëri-tjetrin, pa u takuar kurrë.
Për njëzet vite, ai nga Nju Jorku dhe ajo nga Kajro, thurren poezi dashurie pafund për njëri-tjetrin.
Ishte dashuria e shpirtit ajo që e mbajti këtë lidhje kaq të gjatë, duke prevaluar mbi çdo tërheqje tjetër fizike.
Një herë, Xhibran i kërkoi të dashurës së tij një fotografi, por ajo ia ktheu:"Më përshkruaj, ashtu siç më imagjinon!"
Mes të tjerave, Xhibran i shkroi:"Flokët ti imagjinoj të shkurtër dhe që të mbështjellin fytyrën."
Mi Zijade shkoi dhe i preu flokët e saj të gjatë, bëri një fotografi dhe ia dërgoi.
Xhibran, në letrën e radhës i shkroi:"E pe sa e sinqertë ishte imagjinata ime?"
Ajo iu përgjigj:"Ishte dashuria e sinqertë."
(Elmaz Fida)
Për njëzet vite shkëmbyen letra me njëri-tjetrin, pa u takuar kurrë.
Për njëzet vite, ai nga Nju Jorku dhe ajo nga Kajro, thurren poezi dashurie pafund për njëri-tjetrin.
Ishte dashuria e shpirtit ajo që e mbajti këtë lidhje kaq të gjatë, duke prevaluar mbi çdo tërheqje tjetër fizike.
Një herë, Xhibran i kërkoi të dashurës së tij një fotografi, por ajo ia ktheu:"Më përshkruaj, ashtu siç më imagjinon!"
Mes të tjerave, Xhibran i shkroi:"Flokët ti imagjinoj të shkurtër dhe që të mbështjellin fytyrën."
Mi Zijade shkoi dhe i preu flokët e saj të gjatë, bëri një fotografi dhe ia dërgoi.
Xhibran, në letrën e radhës i shkroi:"E pe sa e sinqertë ishte imagjinata ime?"
Ajo iu përgjigj:"Ishte dashuria e sinqertë."
(Elmaz Fida)