Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Intervistë me Ninën

daniel00

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Dhjetor 9, 2024
Mesazhe
827
Pëlqime
377
E hapa si temë nëse dikush ka dëshirë të bëjë pyetje në veçanti për @Nina

me ka ndodhur kjo ndjesi ... por jemi te limituar ne kohe domethene qe marim me te miren e asaj qe na serviret apo kerkojme ne , kjo esht e bukura e larshmerise , qe njerez te ndryshem kane eksperienca te ndryshme dhe ndonjehere i ndajme me njeri tjetrin e mesojme dhe nga te tjeret apo japim opinionin tone ...

Nese do te kishe dije per gjithcka , per cfare do te te vlente mendon?

Jemi të kufizuar, kemi orën biologjike që na bën t'i përmbledhim gjërat, na shtyn që të bëjmë përgjithësime por në të njëjtën kohë kemi edhe larminë me personalitetin që është origjinalitet.
Në lidhje me diturinë, dituria së pari vlen që të jetosh më mirë me veten dhe së dyti për të ndihmuar dikë që e pranon një shembull apo një këshillë.

Në kuptimin absolut kjo që the më kujtoi vargjet më të bukura që pëlqej nga Bibla të cilat janë si vijojnë:

Sikur të flisja gjuhët e njerëzve dhe të engjëjve, por të mos kisha dashuri do të isha si bronzi që kumbon, ose si cimbali që tingëllon.
Edhe sikur të kisha dhuntinë e profecisë, të njihja të gjitha të fshehtat, të zotëroja të gjitha dijet, dhe të kisha gjithë besimin për të lëvizur malet prej vendit,por të mos kisha dashuri, nuk do të isha asgjë.
Edhe sikur t'ua ndaja të varfërve gjithë pasurinë dhe ta jepja trupin të digjej, por të mos kisha dashuri, nuk do të më vlente asgjë.
Dashuria është zemërgjerë, dashuria është e mirë, nuk ka smirë, nuk krekoset, nuk mburret,
nuk sillet në mënyrë të pahijshme, nuk kërkon të sajën, nuk pezmatohet, nuk mendon të ligën,
nuk gëzohet për padrejtësinë, por gëzohet me të vërtetën.
Dashuria përballon gjithçka, beson gjithçka, shpreson gjithçka dhe duron gjithçka.

Pra nëse do të dija si të doja më shumë, do ta shkëmbeja diturinë sepse dua ta përdor për të dashur më shumë.
Cila është vlera e njeriut për ty? Për çfarë vlerësohet ai/ajo?

Shume bukur e pershkruar ,, me e mira vlere per mua eshte te qendrosh "humble" se spo e gjej dot ne shqip ....
Kur di shume e prape mendon se duhet te mesosh sepse dija ska fund :)

po per ty?

Shume bukur e pershkruar ,, me e mira vlere per mua eshte te qendrosh "humble" se spo e gjej dot ne shqip ....
Kur di shume e prape mendon se duhet te mesosh sepse dija ska fund :)

po per ty?
I përulur/e përulur është fjala për humble
Dija është një mori informacioni që për mua ka rëndësi të përdoret për një funksion. Pra jo thjesht të dhëna por një qëllim që i përpunon dhe u jep një trajtë frymëzuese dhe ngazëlluese.
Për mua ka shumë vlerë kur arrin të japësh një shembull me anë të jetës tënde dhe të sjellësh dritë tek shpirtrat e të tjerëve.
Por gjithçka duhet të kalojë përmes teje më parë, nëse nuk e ke përjetuar diçka nuk mund të flasësh.
Si mendon ti ?

Sigurisht , smund te flasesh per enlightment (iluminim) nese se ke provuar te pakten nje here ...

pra me sa kuptoj te pelqen qe kur meson nje dituri do ta mesosh ate ne gjithe dimensionet , deri ne detaje.

btw desha te ftoj dhe miken time @Blue_butterfly ketu te na japi mendimet e saj te vyera kur te kete kohe , sigurisht lol

Sigurisht , smund te flasesh per enlightment (iluminim) nese se ke provuar te pakten nje here ...

pra me sa kuptoj te pelqen qe kur meson nje dituri do ta mesosh ate ne gjithe dimensionet , deri ne detaje.
Po, por nuk e them si meritë, e them si eksperiencë jete që madje vjen edhe duke kushtuar shumë shtrenjtë, shumë vuajtje, shumë lot.

Njeriu po nuk u qortua e po nuk i provoi të këqijat në kurriz nuk heq dorë prej tyre, prej veseve që ka, nuk bindet thjesht me fjalë diturie, i duhet të kalitet si hekuri në zjarr, që të pastrohet nga papastërtitë shpirtërore.
Aq sa thuhet se vuajtja e fisnikëron njeriun.
Si mendon ti ..

btw desha te ftoj dhe miken time @Blue_butterfly ketu te na japi mendimet e saj te vyera kur te kete kohe , sigurisht lol
Më shumë të jemi, më këndshëm bëhet biseda. Unë kam dëshirë të dëgjoj këdo që ka diçka nga vetja për të ndarë. 🤗

Po, por nuk e them si meritë, e them si eksperiencë jete që madje vjen edhe duke kushtuar shumë shtrenjtë, shumë vuajtje, shumë lot.

Njeriu po nuk u qortua e po nuk i provoi të këqijat në kurriz nuk heq dorë prej tyre, prej veseve që ka, nuk bindet thjesht me fjalë diturie, i duhet të kalitet si hekuri në zjarr, që të pastrohet nga papastërtitë shpirtërore.
Aq sa thuhet se vuajtja e fisnikëron njeriun.
Pres mendimin tënd ..
Ka vuajte qe ja vlejne mendoj une , nese te sjellin ne permirsim te vetes
ka dhe tjera qe mund ti evitosh , duke degjuar apo mesuar nga njerez te ngritur e te pjekur :)

Ka vuajte qe ja vlejne mendoj une , nese te sjellin ne permirsim te vetes
ka dhe tjera qe mund ti evitosh , duke degjuar apo mesuar nga njerez te ngritur e te pjekur :)
Sigurisht nuk është dëshira ime apo e askujt që të mësojë me anë të vuajtjes. Është mënyra më e keqe dhe më e dhimbshme por njeriu aq kokëfortë sa është, nuk bindet dhe duke dëgjuar që e ka gabim vazhdon me kokë përpara se gënjen veten sikur është një rast i veçantë, sikur vetëm për të do ketë përjashtime.

Sigurisht që më mirë është të dëgjosh, të marrësh këshillë, të pleqërosh kemi foljen e bukur në shqip, që do të thotë të marrësh kohë, të peshosh gjithçka dhe të mos marrësh vendime emocionale.
A është gjaknxehtë Nina, apo është e përmbajtur ?

Sigurisht nuk është dëshira ime apo e askujt që të mësojë me anë të vuajtjes. Është mënyra më e keqe dhe më e dhimbshme por njeriu aq kokëfortë sa është, nuk bindet dhe duke dëgjuar që e ka gabim vazhdon me kokë përpara se gënjen veten sikur është një rast i veçantë, sikur vetëm për të do ketë përjashtime.

Sigurisht që më mirë është të dëgjosh, të marrësh këshillë, të pleqërosh kemi foljen e bukur në shqip, që do të thotë të marrësh kohë, të peshosh gjithçka dhe të mos marrësh vendime emocionale.
A është gjaknxehtë Nina, apo është e përmbajtur ?
as njera as tjetera ... me shume do te thoja praktike ..
kam mesuar pershembull qe nje mesim nese nuk e meson jeta do ta perserisi deri sa ta mesosh sic duhet ..lol
prandaj sja vlen kokfortesia

as njera as tjetera ... me shume do te thoja praktike ..
kam mesuar pershembull qe nje mesim nese nuk e meson jeta do ta perserisi deri sa ta mesosh sic duhet ..lol
prandaj sja vlen kokfortesia
Ke të drejtë! Si më kishte shpëtuar mua kjo?
Besoj që ka të bëjë edhe gjinia. Meshkujt shpesh e kanë më të vështirë të përshtaten me situatat dhe bëjnë zgjedhje me emocionale e të gabuara.
Ja te kjo gjë unë do të kisha nevojë të mësoj prej teje 😁

Ke të drejtë! Si më kishte shpëtuar mua kjo?
Besoj që ka të bëjë edhe gjinia. Meshkujt shpesh e kanë më të vështirë të përshtaten me situatat dhe bëjnë zgjedhje me emocionale e të gabuara.
Ja te kjo gjë unë do të kisha nevojë të mësoj prej teje 😁
meshkujt jane me instiktive lol por gjithsesi kemi cte mesojme nga njeri tjetrit sepse plotesojme apo komplimentojme shpirtrat tane : )

meshkujt jane me instiktive lol por gjithsesi kemi cte mesojme nga njeri tjetrit sepse plotesojme apo komplimentojme shpirtrat tane : )
Mashkulli shpesh qëllon që ta lërë veten pas dore apo që të mos mendojë pasojat e gjërave që bën. Merr vendime ekstreme! Ndaj gjithmonë ka nevojë për një prani të butë e të arsyeshme që ta sjelli në vete, që ta ndalojë që ta qetësojë 😨

Mashkulli shpesh qëllon që ta lërë veten pas dore apo që të mos mendojë pasojat e gjërave që bën. Merr vendime ekstreme! Ndaj gjithmonë ka nevojë për një prani të butë e të arsyeshme që ta sjelli në vete, që ta ndalojë që ta qetësojë 😨
e vertete kjo .. kur bie ne dore te mire sigurisht se ka dhe qe e hajne sa krahu lol sepse besojn me shume sec duhet

un daniel jam per barazi mes dy gjinive , te gjithe jemi bij te perendise e duhet te trajtohemi si te tille :)

e vertete kjo .. kur bie ne dore te mire sigurisht se ka dhe qe e hajne sa krahu lol sepse besojn me shume sec duhet

un daniel jam per barazi mes dy gjinive , te gjithe jemi bij te perendise e duhet te trajtohemi si te tille :)
Sigurisht, barazia na bën që të respektojmë njëri tjetrin në të njëjtën mënyrë, me të njëjtat të drejta. Unë madje në parim jam kundër mentalitet shqiptar që është shumë ndrydhës dhe dhunues ndaj femrës.
Nuk më intereson tradita në të cilën jam lindur, apo shoqëria ku bëj pjesë. Për mua ka vlerë vetëm çfarë është e drejta absolute dhe nuk bëj kompromise.

Sigurisht, barazia na bën që të respektojmë njëri tjetrin në të njëjtën mënyrë, me të njëjtat të drejta. Unë madje në parim jam kundër mentalitet shqiptar që është shumë ndrydhës dhe dhunues ndaj femrës.
Nuk më intereson tradita në të cilën jam lindur, apo shoqëria ku bëj pjesë. Për mua ka vlerë vetëm çfarë është e drejta absolute dhe nuk bëj kompromise.
e vertete kjo .
shume shoqeri maskiliste sidomos kto vitet e fundit ca spo degjojme .
po ka akoma njerez qe vleresojn femren dhe dine si te trajtojne me respekt dhe dinjitet :)

e vertete kjo .
shume shoqeri maskiliste sidomos kto vitet e fundit ca spo degjojme .
po ka akoma njerez qe vleresojn femren dhe dine si te trajtojne me respekt dhe dinjitet :)
Unë e admiroj bukurinë shpirtërore të femrës, është si një bimë që pret orën e saj që të çelë lule dhe të të mahnisë! Por duhet t'i japësh gjithçka që i duhet dhe ajo patjetër do të çelë për ty.
Unë nuk i kuptoj burrat që ndrydhin gratë e tyre se në fund të fundit, të vetmuar do të jenë gjithmonë, pra edhe ata humbin.

Unë e admiroj bukurinë shpirtërore të femrës, është si një bimë që pret orën e saj që të çelë lule dhe të të mahnisë! Por duhet t'i japësh gjithçka që i duhet dhe ajo patjetër do të çelë për ty.
Unë nuk i kuptoj burrat që torturojnë gratë e tyre se në fund të fundit, të vetmuar do të jenë gjithmonë, pra edhe ata humbin.
ndihen inferirore prandaj
papapa sa bukur e the ... si nje lule qe cel e te mahnit🥰

ndihen inferirore prandaj
papapa sa bukur e the ... si nje lule qe cel e te mahnit🥰
Eh po jam në dashuri me bukurinë e shpirtit femëror, do mundohem që të nxjerr diçka të çmuar që ta krahasoj. Ndoshta edhe gjithçka që vezullon në terrin e natës.

Bukuria e një gruaje është siluetë ëndrrash dhe dëshirash. 🥰

Eh po jam në dashuri me bukurinë e shpirtit femëror, do mundohem që të nxjerr diçka të çmuar që ta krahasoj. Ndoshta edhe gjithçka që vezullon në terrin e natës.

Bukuria e një gruaje është siluetë ëndrrash dhe dëshirash. 🥰
6c26bfdef2d40e66bac80d2d3d61103a.jpg

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back