Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Historia tronditëse e 14-vjeçarit të pafajshëm që u ekzekutua për vrasje në një karrige elektrike

• Thread starter Thread starter ...
  • Data e fillimit Data e fillimit

...

Kontributor
Regjistruar më
Tetor 30, 2020
Mesazhe
48,384
Pëlqime
34,911

Historia tronditëse e 14-vjeçarit të pafajshëm që u ekzekutua për vrasje në një karrige elektrike​

0_THP_CHP_081118SLUG_2266JPG.jpg

Një djalë i pafajshëm 14-vjeçar u ekzekutua pa i thënë lamtumirë familjes së tij në një nga rastet më tragjike të drejtësisë në Amerikë.

George Stinney Jr u dënua në karrigen elektrike në 1944, për vrasjen e dy vajzave pavarësisht nga asnjë provë që e lidhte atë me vdekjen e tyre.

Vetëm në vitin 2014, 70 vjet pas ekzekutimit të tij, një gjykatës në shtetin e Karolinës së Jugut rrëzoi dënimin e tij për vrasje.

Motra e tij George ka rrëfyer momentin kur policia e rrëmbeu atë për një krim që nuk e kishte bërë dhe më pas e pa atë të vdekur me një fytyrë të djegur në një arkivol të hapur.

0_George-Stinney-Jr.jpg

Historia tronditëse u shkrua si një libër nga nipi i George David Stout i cili frymëzoi filmin e vitit 1991, Carolina Skeletons.

Në moshën 14 vjeç, George ishte personi më i ri i ekzekutuar në SHBA në shekullin e 20-të, raporton The Sun.
Betty June Binnicker, 11 vjeç, dhe Mary Emma Thames, 8 vjeç ishin vrarë në mënyrë të tmerrshme në një hekurudhë në Alcolu, Carolina e Jugut në Mars 1944. George i kishte parë vajzat një ditë më parë dhe policia e arrestoi atë pa fakte.

Oficerët pretenduan se ai rrëfeu vrasjet, pavarësisht se nuk bëri asnjëherë një rrëfim me shkrim dhe nuk dha prova fizike që e lidhnin atë me krimin. Motra e George, zonja Ruffner pretendoi se askush nga familja e tij nuk lejohej ta vizitonte atë në paraburgim.

Një juri prej 12 burrash të bardhë mori vetëm 10 minuta për të dhënë një vendim fajtor në gjykatë dhe dy muaj më vonë, George i pafajshëm po dridhej në karrigen elektrike.

Në vitin 2014, zonja Ruffner e cila ishte tetë vjeç në kohën e gjyqit të vëllait të saj dëshmoi gjatë procesit të apelimit se vëllai i saj ishte në shtëpi me të ditën e vrasjes së dyfishtë. Ajo shtoi se familja e saj u detyrua të largohej nga qyteti pas ekzekutimit të George.

0_Mary-Emma-Thames-murder-trial-to-be-re-opened.jpg

“Në ato ditë, kur ishe bardhë kishe të drejtë, kur ishe i zi ishe gabim,” tha zonja Ruffner.

/tvklan.al

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back