Po shkoj në shtrat....
Gruaja dhe burri ishin duke parë televizor kur ajo thotë :Jam e lodhur , është vonë , mendoj të shkoj në shtrat .
Shkon në kuzhinë dhe filloi të pregatisë paninet për të nesërmen . Sistemoi tasat për mëngjesin , nxori mishin nga ngrirja për drekën e nesërme , kontrolloi qesen e drithrave , mbushi enën e sheqerit , vendosi lugët dhe gotat në tavolinë për mëngjesin e nesërm .
Më pas hapi rrobat e lagura në tharëse , dhe vuri ndërresat e palara në lavatriçe , hekurosi një këmishë , qepi një komçë ,rregulloi lodrat që fëmijët kishin lënë mbi tavolinë ,vuri telefonin në karikim ,vuri zilen për të nesërmen ,lau enët e mbrëmjes .
Ndërsa po shkonte te drejt dhomës së gjumit , ndaloi afër tavolinës së shkrimit , për të firmosur një provim ,numëron lekët që i duheshin për të nesërmen ,merr një bllok poshtë karriges dhe shënon aty tre gjërat më të rëndësishme për të bërë . I shkruan mikes së saj një kartolinë , dhe e vë tek gjërat e saj .
Shkon në banjë , lan fytyrën , dhëmbët , lyhet me kremin anti rrudhë , lan duart , kontrollon thonjtë dhe vë në vendin e vet peshqirin .
Mendova se ishe në gjumë - i thotë i shoqi .
Po shkoj - i përgjigjet ajo .
Hedh pak ujë në tasin e qenit , nxjerr jashtë macen , mbyll portën dhe ndez dritën jashtë .
Hedh një sy në dhomën e fëmijëve , ngre një bluzë të hedhur përtokë , heq çorapet dhe i hedh në kosh ,dhe bisedon me njërin nga fëmijët që akoma është zgjuar .
Më në fund në dhomën e saj .
Nxjerr nga dollapi rrobat dhe sandalet për të nesërmen , vesh rrobat e gjumit ,kontrollon edhe njëherë zilen e mëngjesit dhe më në fund në shtrat .
Në të njëjtin moment burri fik televizorin dhe thotë : Gati për gjumë !
Shkon në banjë , urinon , dhe duke parë veten e tij në pasqyrë thotë : Dreqin , kush rruhet nesër ....dhe pa asnjë mendim tjetër shkon të flerë .
Asgjë e çuditshme , ju duket kështu ???
Tani pyesni : Përse gratë jetojnë më gjatë ?
Sepse janë krijuar për gjëra afatgjata ( dhe nuk mund të vdesin sepse kanë shumë gjëra për te bere me pare.