Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Domate të mbushura me kima

...

Kontributor
Regjistruar më
Tetor 30, 2020
Mesazhe
48,384
Pëlqime
34,911
Domate të mbushura me kima

Përbërësit
PËR 4 – 5 PERSONA

5-6 kokrra domate mesatare
250 g kime
1-2 kokrra qepë
1 lugë majdanoz i grirë
2 lugë gjalpë
pak oriz
kripë
piper
1 lugë kafeje sheqer

Hapat
Marrim domatet mesatare e jo të pjekura shume, i presim në pjesën e bishtit dhe me anën e një luge të vogël, u heqim pjesën e brendshme që të mos mbetet asnjë farë apo lëng.

Pastaj i radhisim në një tepsi e u hedhim pak kripë e pak sheqer pluhur.
Pjesën që kemi hequr nga brenda domateve do ta ruajmë për t’ia hedhur kimasë.

Përgatitim kimanë: qërojmë dhe grijmë hollë qepët, të cilat i futim në tigan të skuqen me pak gjalpë.

Hedhim kimanë në tigan me pak ujë dhe i përziejmë me lugë druri derisa të skuqet mirë e të marrë ngjyrën e gështenjës.

Pasi të jenë skuqur mirë hedhim orizin, kripën, piperin, majdanozin e grirë, të brendshmen e domates me lëng që hoqëm nga domatet, të cilat do t’i kalojmë në kullesë e pastaj i hedhim tek kimaja.

Të gjitha këto i përziejmë mire.

I vëmë kapakun tenxheres dhe e lëmë kimanë të ziejë ngadalë.
Duhet të kemi parasysh që mishi sa më Ii madh të jetë kërkon më shumë kohë për t’u zier, p.sh viçi mbi 40 minuta, ndërsa mishi i lopës mbi 1 orë.

Pasi të ketë zier kimaja e të mos ketë lëng, fillojmë të mbushim domatet dhe pasi t’i kemi mbaruar se mbushuri i radhitim ato në një tepsi, duke i vënë si kapak fetat e domateve që hoqëm nga pjesa e bishtit.

I spërkatim me gjalpë e me pak nga lëngu i tyre e pastaj i futim në furrë për t’u pjekur deri në 45 minuta.

Nëse kemi dëshirë të gatuajmë domate të mbushura me kima dhe me krem, përgatisim salcën beshamel, në të cilën do të shtojmë pak miell dhe deri dy kokrra vezë (të verdhat) në mënyrë që të bëhet krem i trashë

Pastaj bëjmë me letër të fortë një formë kaush, e mbushim me krem atë dhe mbushim çdo domate përsipër, pa qenë nevoja për t’i venë kapak.
Në vend të kapakut, kremi duket si gjysmë limoni mbi domate.

74589
 

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

  • Wide/Narrow view

    You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

    Grid view forum list

    You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

    Picture grid mode

    You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

    Close sidebar

    You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

    Fixed sidebar

    You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

    Close radius

    You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

  • Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back