Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Distanca më e madhe midis njerëzve: është keqkuptimi!

• Thread starter Thread starter .
  • Data e fillimit Data e fillimit

.

Larguar.
ANETAR ✓
Regjistruar më
Maj 12, 2020
Mesazhe
12,251
Pëlqime
13,646
Ne komunikojmë duke përdorur dy lloje të të folurit: të folurit ushqyes dhe toksik.

“Lëreni komunikimin të jetë fara që ju e ujitni me ndershmëri dhe dashuri. Kështu që ai të mund të krijojë një marrëdhënie të lumtur, përmbushëse dhe të suksesshme.”

Komunikimi është jetik për një marrëdhënie të shëndetshme dhe është e vetmja gjë që mund të parandalojë keqkuptime të dëmshme midis dy njerëzve.

Komunikimi është diçka pa të cilën marrëdhëniet thjesht nuk mund të funksionojnë.

Nga marrëdhëniet personale deri tek marrëveshjet e biznesit me shumë miliarda dollarë, komunikimi i shëndetshëm është jetësor. Por çfarë është saktësisht komunikimi “i shëndetshëm”?

Është më mirë ta mendoni komunikimin si ushqim. Disa komunikime janë ushqyese, ndërsa disa janë toksike.
Ne komunikojmë duke përdorur dy lloje të të folurit: të folurit ushqyes dhe toksik.

Një strategji e mirë për të mbajtur sa më ushqyes të folurit tuaj, është të mirëkuptoni me mirësjellje edhe një zemër të brishtë...

Përpiquni të komunikoni me dashuri, duke përdorur të folurën e përzemërt.
Dëgjoni me vëmendje kur të dashurit tuaj flasin dhe praktikoni me mendje edhe veten tuaj.
Kur mësoni të shmangni të folurin toksik dhe jeni të sinqertë dhe të dhembshur, do të krijoni lidhje më të fortë me ata rreth jush.
Do të përmirësoni, jo vetëm marrëdhëniet tuaja, por edhe komunitetin tuaj në përgjithësi!

Ju mund të ushqeni mirësinë tek të tjerët me një bisedë të ëmbël duke qenë gjithmonë të sinqertë dhe të dhembshur.
Për të ushqyer të tjerët me mirësi, duhet të kuptoni gjithashtu se të gjithë njerëzit janë të ndryshëm. Kjo do të thotë se të gjithë duhet të flasin ndryshe.
Sepse secili person ka mënyrën e vet të të perceptuarit dhe të përballuarit me botën. Kur jeni duke komunikuar me dikë, sigurohuni që ta bëni gjithmonë në atë mënyrë që ata të kuptojnë.
POR...

Të thuash të vërtetën mund të jetë e dhimbshme në fillim, por krijon besim në planin afatgjatë. Në fund të fundit, e bën personin tjetër të ndjehet i sigurt. Nëse gënjeni dikë dhe ata zbulojnë të vërtetën më vonë, ata do të lëndohen kur të mësojnë se keni qenë të pandershëm dhe nuk do të ndjehen të sigurt me ju në të ardhmen.

“Lëreni komunikimin të jetë fara që ju e ujitni me ndershmëri dhe dashuri. Kështu që ai të mund të krijojë një marrëdhënie të lumtur, përmbushëse dhe të suksesshme.”

Komunikimi është jetik për një marrëdhënie të shëndetshme dhe është e vetmja gjë që mund të parandalojë keqkuptime të dëmshme midis dy njerëzve.

Komunikimi është diçka pa të cilën marrëdhëniet thjesht nuk mund të funksionojnë.

Nga marrëdhëniet personale deri tek marrëveshjet e biznesit me shumë miliarda dollarë, komunikimi i shëndetshëm është jetësor. Por çfarë është saktësisht komunikimi “i shëndetshëm”?

Është më mirë ta mendoni komunikimin si ushqim. Disa komunikime janë ushqyese, ndërsa disa janë toksike.

Një strategji e mirë për të mbajtur sa më ushqyes të folurit tuaj, është të mirëkuptoni me mirësjellje edhe një zemër të brishtë...

Dëgjoni me vëmendje kur të dashurit tuaj flasin dhe praktikoni me mendje edhe veten tuaj.
Kur mësoni të shmangni të folurin toksik dhe jeni të sinqertë dhe të dhembshur, do të krijoni lidhje më të fortë me ata rreth jush.
Do të përmirësoni, jo vetëm marrëdhëniet tuaja, por edhe komunitetin tuaj në përgjithësi!

Ju mund të ushqeni mirësinë tek të tjerët me një bisedë të ëmbël duke qenë gjithmonë të sinqertë dhe të dhembshur.
Për të ushqyer të tjerët me mirësi, duhet të kuptoni gjithashtu se të gjithë njerëzit janë të ndryshëm. Kjo do të thotë se të gjithë duhet të flasin ndryshe.
Sepse secili person ka mënyrën e vet të të perceptuarit dhe të përballuarit me botën. Kur jeni duke komunikuar me dikë, sigurohuni që ta bëni gjithmonë në atë mënyrë që ata të kuptojnë.
POR...

Të thuash të vërtetën mund të jetë e dhimbshme në fillim, por krijon besim në planin afatgjatë. Në fund të fundit, e bën personin tjetër të ndjehet i sigurt. Nëse gënjeni dikë dhe ata zbulojnë të vërtetën më vonë, ata do të lëndohen kur të mësojnë se keni qenë të pandershëm dhe nuk do të ndjehen të sigurt me ju në të ardhmen.
Hera 1 qe e lexova te gjithen kaq gjat ???

Mendoj qe nje lidhje.. qe ka sinqeritet dashuri pasion....ka baza te forta ....sot eshte e veshtir te gjesh dike qe vertett te do por mendoj qe te duash eshte ndjenja me e bukur qe egziston...sado qe kthehet apo jo keqkuptime ka cdo gje jetojme mennjerez karaktere te ndryshme por dashuria eshte 1 ajo bashkon 2 zemra 2mendje 2 karaktere 2 pasione etj ..
Sado distanc te ket dashuria nuk shuhet por shtohet me nje epsh.. qe kalon cdo skaj ...

• Dashuri
Reactions: .
Nga Gete i madh per nje lidhje veçoj kete :
Çdo ditë ne duhet të dëgjojmë të paktën një këngë të vogël, të lexojmë një poezi të bukur, të shohim një pikturë të arrirë, dhe, nëse është e mundur, të flasim sa më pak fjalë dhe te kuptojme shume njeriun qe kemi prane dhe keqkuptimet largohen

Nga Gete i madh per nje lidhje veçoj kete :
Çdo ditë ne duhet të dëgjojmë të paktën një këngë të vogël, të lexojmë një poezi të bukur, të shohim një pikturë të arrirë, dhe, nëse është e mundur, të flasim sa më pak fjalë dhe te kuptojme shume njeriun qe kemi prane dhe keqkuptimet largohen
Tri shfaqjet kryesore të jashtme të qenies njerëzore janë pamja e tij, mënyra e tij e të shkruarit dhe të folurit.
Por,duhet te kuptojme dhe pranojmë gjithkush nga ne, se keqkuptimi dhe zemërimi, kurrë nuk japin këshilla të vlefshme?
Te pershendes dhe faleminderit per perceptimin tuaj te bukur!

Distanca me e madhe midis njerzve eshte ajo e nje injoranti me nje te zgjuari.

Distanca me e madhe midis njerzve eshte ajo e nje injoranti me nje te zgjuari.
Dhe kur debatojne te dy, nuk kuptohet kush eshte kush, prandaj duhet durim ne kete rast, sepse injorantet nuk kane brire te duken.
Sepse injoranca nuk ka nevoje per shume komente.
Fatkeqesisht, ka ende shume te tille, nga te cilet mund te presesh vetem te keqia. Ne momentin kur humbet ose nuk ekziston fare arsyeja dhe te logjikuarit cfare nuk mund te presesh nga injoranca, sepse veprimet e tyre behen nga padija, nga mungesa e horizontit, nga kokefortesia per te qendruar ne nje ide fikse pa baza reale. Me te tille njerez, duhet vetem pak takt per ti larguar nga veteja, sepse asnje te mire nuk mund te te sjellin.Gjithsesi, mua psh, me pelqen te besoj ne shpirtmiresine ose ne perparesine e njeriut si qenie, ketu fut edhe deshiren per zhdukjen e injorances?

Editimi i fundit:
Dhe kur debatojne te dy, nuk kuptohet kush eshte kush, prandaj duhet durim ne kete rast, sepse injorantet nuk kane brire te duken.
Sepse injoranca nuk ka nevoje per shume komente.
Fatkeqesisht, ka ende shume te tille, nga te cilet mund te presesh vetem te keqia. Ne momentin kur humbet ose nuk ekziston fare arsyeja dhe te logjikuarit cfare nuk mund te presesh nga injoranca, sepse veprimet e tyre behen nga padija, nga mungesa e horizontit, nga kokefortesia per te qendruar ne nje ide fikse pa baza reale. Me te tille njerez, duhet vetem pak takt per ti larguar nga veteja, sepse asnje te mire nuk mund te te sjellin.Gjithsesi, mua psh, me pelqen te besoj ne shpirtmiresine ose ne perparesine e njeriut si qenie, ketu fut edhe deshiren per zhdukjen e injorances?

Nje i zgjuar nuk debaton me injorantin.
E thote dhe shprehja popullore "budallait hapi rruge"

• Pëlqej
Nje i zgjuar nuk debaton me injorantin.
E thote dhe shprehja popullore "budallait hapi rruge"
Pikerisht,sepse sido te flasesh del gabim!

POR...

I bukur shumm dhe real flm qe e ke shkrujt kete ??

• Përqafime

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back