Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Ç'mendim keni mbi Servilizmin si fenomen ne Shqiperi?!

Albert

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Shtator 18, 2020
Mesazhe
6,365
Pëlqime
6,433
servilizmi-eshte-nje-semundje-e-bazuar-ne-nenshtrim_61798a6f12dbb.jpeg

Servilizmi është një sëmundje, e bazuar në nënshtrim!​

Të gjithë themi se jeta është një shkollë e madhe dhe pjesa më e madhe e urrejnë servilizmin, (përveç atyre që e kanë pjesë të moralit vetjak). Servilizmi njihet si forcë e njerëzve të vegjël, të cilët kanë vështirë për të gjetur një vend në një shoqëri të caktuar.
Servilizmi si dukuri ka ekzistuar dhe në të kaluarën, dhe ekziston dhe sot në ditët tona. Servilët janë njerëz janë të gatshëm të ulen deri në pikën e fundit, duke mos pasur respekt as për veten, duke u kthyer kështu në “lodër” me të cilën zbaviten të tjerët.
Gjatë jetës, shpesh dëgjojmë të përmenden thënie nga njerëz që kanë lënë gjurmë në historinë e njerëzimit:
-Girolamo Cardano: Në vështirësi, miqtë më dhanë ndihmë, servilët më dhanë këshilla.
-Jean de la Fontaine: Kini parasysh se të gjithë servilët jetojnë në kurriz të atyre që ua vënë veshin.
-Homeri: Asgjë nuk urrej më shumë se njeriun që tjetër mban në gji e tjetër flet me gojë.
-Më mirë mes korbave se mes servilëve: të parët të shqyejnë për së vdekuri, të dytët për së gjalli.
Servilët janë edhe të paaftë, të dobët, janë krijuesit e opinioneve të sëmura, si dhe mbartësit e veseve.
Mendja servile është duke e shkatërruar ekzistencën e moralit .
Secili është përgjegjës për ndryshimin e zakoneve të këqija me ato të mira, duke vendosur mbi çdo gjë vetëbesimin.

Servilët janë njerëz pa karakter, të ulët, të përçmuar..
Ata u nënshtrohen eprorëve me lajka dhe fjalë vetëm si e si të përfitojnë në mënyrë vetjake..
Servilë të pacipë njoh plot?

Servilët janë njerëz pa karakter, të ulët, të përçmuar..
Ata u nënshtrohen eprorëve me lajka dhe fjalë vetëm si e si të përfitojnë në mënyrë vetjake..
Servilë të pacipë njoh plot?
Servilet kan egzistuar ce nga Lindja e Ademit dhe Haves, por ka pasur servil me tradite: Ndersa ne jemi vazal, ne nje fjale ( B.. Lepiresa ) sepse shesim tanin shesim token tane shesim nderin tane dhe shesim nderin atedheun te gjitha me cmim -0 vetem te jemi ne qender te vemendjes

Servilet kan egzistuar ce nga Lindja e Ademit dhe Haves, por ka pasur servil me tradite: Ndersa ne jemi vazal, ne nje fjale ( B.. Lepiresa ) sepse shesim tanin shesim token tane shesim nderin tane dhe shesim nderin atedheun te gjitha me cmim -0 vetem te jemi ne qender te vemendjes
Kam lexuar e anëtarë " servilë" ndër vite e për një acces virtual..
Imagjino përtej virtuales

Kam lexuar e anëtarë " servilë" ndër vite e për një acces virtual..
Imagjino përtej virtuales
Kte pjes nuk e di sepse koha ime eshte e vonshme ne Virtual.

Ndersa ne realitet c’do here punetoret te cilet kan ber spiunazha ke ne vllai gjithnje i ka largu nga puna dhe te gjith Fatekeqesisht Shqipetar.
Kemi 6 Boshnjak turq arab te zi po kurr nje fjal s’ja merr direkt te thone: jam mjeshter ndertimi jo investigor.

Njerez te tille jane neveri e gjalle kudo dhe kurdo??
I shoh dhe them Zot na ruaj mos u bëfshim kurre të tillë.
Njerez qe tjeter mendim kane e ndryshe lajkatosen e jargosen dhe servilosen per pak vemendje apo nje vend te dukshem kudo ndodhen.
Une me mire vdes pasha Allahun se te behem ashtu dhe njerez te tille larg meje.

Cdo njeriu i ka ndodhur te ballafaqohet me njerez te tille qoft ne pune, qofte ne rrethi shoqeror...Te tille persona jane njerez me karakter te ulet dhe vlera te vogla njerzore ??... Servilizmi eshte dukuri qe ka ekzistuar dhe ne te kaluare , thjesht po vjen e shtohet dita dites jo vtm ne Shqiperi por ane e mban....!!

Servilizmi mund te ekzistoje kudo, ama nuk ma merr mendja se ka me servilizem "spektakolar" se ne Shqiperi!
Pse ku e di ti si eshte servilizmi jashte Shqiperise? Ky eshte pergjithesim kot. Servilizmi nuk eshte sindrome shqiptaresh. Ketu bie me shume ne sy sepse jemi nje vend me qindra halle e probleme. Perjashto Tiranen, ne qytetet e tjera shumica derrmuese e popullsise jane midis zgjedhjes per te mbajtur flamurin e partise me u ushqy dhe lenies pa buke te femijeve..

Pse ku e di ti si eshte servilizmi jashte Shqiperise? Ky eshte pergjithesim kot. Servilizmi nuk eshte sindrome shqiptaresh. Ketu bie me shume ne sy sepse jemi nje vend me qindra halle e probleme. Perjashto Tiranen, ne qytetet e tjera shumica derrmuese e popullsise jane midis zgjedhjes per te mbajtur flamurin e partise me u ushqy dhe lenies pa buke te femijeve..
Shume e sakte bravo ?

Kam vite qe kam bredhur zyrave dhe kam "qarkulluar" ne shoqeri mjaftueshem. Servilet dhe servilizmin i njoh mire. Servilizmin ne pergjithesi nuk e bejne se jane te varfer, e bejne sepse e kane ne natyre. E bejne sepse eshte menyra me "efektive" per te marre nje promovim ne pune. E bejne sepse kane te theksuar konceptin e "nenshtrimit" kur shohin nje zyrtar te mesem apo te larte.

Kam vite qe kam bredhur zyrave dhe kam "qarkulluar" ne shoqeri mjaftueshem. Servilet dhe servilizmin i njoh mire. Servilizmin ne pergjithesi nuk e bejne se jane te varfer, e bejne sepse e kane ne natyre. E bejne sepse eshte menyra me "efektive" per te marre nje promovim ne pune. E bejne sepse kane te theksuar konceptin e "nenshtrimit" kur shohin nje zyrtar te mesem apo te larte.
Neper zyra 90% servila te partise e shefave te partise jane. Dole ke fjalet e mija. Ke pjesa shoqerise ok. Une nuk diskutoj faktin ka apo nuk ka servilizem se dihet qe po. Ceshtja eshte qe servilizem ka kudo ne bote e smund ta pergjithesosh si "sindrome" shqiptaresh. Thjeshte ketu njihen me me shumice duke qene se jemi vend i vogel.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back