Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Cfarë është fati dhe si e perceptoni apo përdorni në jetën tuaj? Apo mos e krijojmë vetë fatin tonë?

• Thread starter Thread starter .
  • Data e fillimit Data e fillimit

.

Larguar.
ANETAR ✓
Regjistruar më
Maj 12, 2020
Mesazhe
12,251
Pëlqime
13,646
Ideja që fati është i lidhur drejtpërdrejt me optimizmin është një skenar popullor që është mbështetur nga shumë njerëz, ekspertë dhe jo-ekspertë njësoj.

Për të tërhequr fat dhe energji pozitive në jetën tuaj, duhet të mësoni të lini të kaluarën pas dhe të përqendroheni në të tashmen dhe të ardhmen.

Kur jetoni në të tashmen, ju jeni vigjilent për të identifikuar mundësitë që ju paraqiten dhe nuk humbni në ëndërrim dhe krahasime me situatat e mëparshme që kanë kaluar në mënyrë të pakthyeshme.
Për të hyrë në rrugën e fatit të mirë, duhet të mbani mend se "fati i mirë nuk është i rastësishëm", siç theksojnë ekspertët.

Kur flasim për fat në thelb nuk nënkuptojmë asgjë tjetër përveç mundësive që i japim vetes për të përfituar dhe jo diçka që ndodh jashtë nesh.

Fati nuk funksionon aq rastësisht sa mendojmë. Fati mund të jetë një forcë e fuqishme, por është një forcë me të cilën ne duhet të bashkëveprojmë, formësojmë dhe kultivojmë atë.

Nuk është asgjë tjetër përveç qëndrimit të jetës, mënyrës së veprimit dhe perceptimit që ne aplikojmë çdo ditë.

Një shembull shumë tipik është se kur jemi optimistë, ndihemi më energjikë, të fortë dhe më me fat dhe më pas fati ynë buzëqesh. Ndërsa, kur mendojmë në mënyrë pesimiste, ndihemi të pafat.

Nëse vërtet dëshironi të keni fat, duhet të shikoni mënyrën si i shikoni gjërat.

Sepse kur mendojmë negativisht, veprojmë edhe negativisht, ndërsa mungesa e vetëbesimit krijon pasiguri në rast se dështojmë. Kështu që ne mbetemi të ndenjur dhe të bllokuar.

Ju duhet të mësoni se ka mënyra për të rritur fatin tuaj të mirë me mënyrat, veprimet dhe mendimet tuaja. Duke provuar sa më poshtë ka shumë të ngjarë që ju do të shihni që mendimi juaj ndryshon dhe për këtë arsye fati juaj:

1. Viziononi të ardhmen tuaj

Vizualizoni brenda vetes dhe sillni vazhdimisht në mendjen tuaj atë që dëshironi të ndodhë në të ardhmen tuaj! Ç'do gjë që do. Sa më gjatë të qëndroni pozitivë dhe të mos hiqni dorë nga përpjekjet për të arritur qëllimet tuaja dhe për të bërë ëndrrat tuaja të vërteta, aq më shumë shanse keni që perëndesha e fatit të vijë tek ju.

2. Tregoni mirënjohjen tuaj për atë që po vjen në jetën tuaj

Thuaj falënderime të sinqerta atyre që ju kanë ndihmuar dhe atyre që ju kanë lënduar. Përmes pozitiveve dhe negativeve që mësoni. Në përgjithësi bëni gjëra pa menduar për shpërblimet që do të fitoni. E mira tërheq mirë. Nëse filloni të falënderoni tani për çdo të mirë që ekziston ose vjen në jetën tuaj, do të shihni se në dy muaj gjendja e gjërave që ju shqetësojnë do të ketë ndryshuar. Dhe kjo, sepse do të keni vënë në lëvizje ligjin shpirtëror që thotë se sa më shumë mirënjohje të shprehni, aq më shumë gjëra do t'ju jepen.

3. Besoni se keni fat të mirë me vendin tuaj?

Ne tërheqim atë që mendojmë. Nëse mendoni se keni fat me anën tuaj, atëherë gjërat pozitive do të vijnë tek ju. Kështu që njerëzit me fat presin të jenë me fat. Ata kanë pritje shumë pozitive për atë që do t'u ndodhë atyre në të ardhmen. Njerëzit e pafat presin të kundërtën.

4. Dilni nga rutina juaj

Me siguri do të keni dëgjuar që fati i ndihmon guximtarët. Kjo do të thotë që në jetën tonë duhet të dalim nga rutina jonë dhe e ashtuquajtura zonë komoditeti dhe të marrim rreziqe të vogla. Nëse nuk e ndryshoni orarin tuaj, kurrë nuk do të jeni në gjendje të sillni mundësi të reja në jetën tuaj. Çfarë të bëjmë; Thuaji po gjërave që zakonisht i shmangni dhe ç'është më e rëndësishmja t'i hiqni qafe dhe t'i përgjigjeni sfidave qoftë profesionale ose personale. Fati në kuptimin e mundësive ekziston dhe ne duhet të përpiqemi dhe të pretendojmë atë që duam. Le të shkojmë një hap më tej dhe fati me siguri do të na buzëqeshë.

5. Shihni sfidat si mundësi!

Nëse diçka shkon keq ose ndryshe nga ajo që prisnit, gjeni një mënyrë për të përfituar nga situata dhe për ta kthyer atë në avantazhin tuaj. Whatshtë ajo që ne e quajmë "çdo pengesë për mirë". Njerëzit me fat e shohin anën pozitive të pengesës që u ka rënë dhe janë të bindur se çdo fatkeqësi, në planin afatgjatë, do të funksionojë disi në favor të tyre.

6. Rri me njerëz të mirë!

Zgjidhni me shumë kujdes me kë rrini, me kë ndani ëndrrat dhe qëllimet tuaja dhe kush janë të parët që shpallin lajmet tuaja. Shmangni shoqërimin me cilindo që është negativ dhe mendjemadh për qëllimet tuaja, i cili ju thotë se nuk mund t'i arrini ato, etj.

Dashuroni me pastërtinë e zemrës, se fati dhe dashuria nuk hyjne në zemra të pista!

"Rri me njerëz të mirë! "

? pra, me njerez te mire nenkuptojme ato qe na mbeshtesin interesin tone doni te thoni, ë?

"Rri me njerëz të mirë! "

? pra, me njerez te mire nenkuptojme ato qe na mbeshtesin interesin tone doni te thoni, ë?
Pse nuk e di ti cdo te thote miresi?

Postime të reja

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back