Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Bugu-qebapë

...

Kontributor
Regjistruar më
Tetor 30, 2020
Mesazhe
48,384
Pëlqime
34,923
Si të përgatitni bugu-qebapë sipas recetës së aktores turke

bugu-kebabi-tarifi-780x439.jpg




Përbërësit:
350 g mish viçi të grirë apo ndonjë mish tjetër (mundet edhe mish pule),
▪ 1 lugë e vogël pure domatesh,
▪ 1 patate e madhësisë mesatare,
▪ 1 qepë,
▪ 2 domate,
▪ 1 spec i freskët i madh,
▪ 1 karotë e zier e prerë në kube (sipas dëshirës),
▪ 1 filxhan bizele të ziera (sipas dëshirës),
▪ 3 thelpinj hudhre,
▪ 2 lugë gjalpë,
▪ 1 lugë vaj ulliri,
▪ 1 lugë e vogël piper,
▪ 1 lugë e vogël kripë,
▪ 1 lugë e vogël spec i bluar.

Për hedhje sipër:
100 g kaçkavall të grirë në rende.


Përgatitja:
Qepën dhe patatet e qëruara pritni në kube, specin pastrojeni nga farat dhe priteni në formë shiriti të gjerë. Hudhrën dhe domaten grini në rende.
Në tenxhere ngrohni gjalpin dhe vajin e ullirit, shtoni mishin e grirë dhe fërgojeni derisa të marrë ngjyrë të gështenjtë.
Pastaj mishin nxirreni dhe në të njëjtën yndyrë fërgojeni qepën, hudhrën dhe specin. Ktheni mishin dhe shtoni kubet e patates.
Të gjitha përzieni mirë dhe marinoni pak, në fund shtoni purenë e domates dhe domaten e grirë në rende dhe marinoni mirë.
Sipas nevojës mund të shtoni pak ujë (një të tretën e gotës).
Kur mishi të zbutet, shtoni erëzat, hiqeni nga shporeti dhe lëreni 5 – 10 minuta në temperaturë dhome që të pushojë pak.
Pastaj mishit qitini kaçkavallin e grirë në rende (ose ndonjë djathë tjetër të fortë) dhe afro dhjetë minuta piqeni në furrë të ngrohur në 180 gradë.
Kush dëshiron, mishit më parë mund t’i qesë salcë beshameli, pastaj t’i qesë djathin dhe ta pjekë.

Shërbehen shumë të ngrohtë, transmeton Telegrafi.
 

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

  • Wide/Narrow view

    You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

    Grid view forum list

    You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

    Picture grid mode

    You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

    Close sidebar

    You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

    Fixed sidebar

    You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

    Close radius

    You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

  • Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back