Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Βesimi: një nga dhuratat më të mëdha, të jetës!

.

Larguar.
ANETAR ✓
Regjistruar më
Maj 12, 2020
Mesazhe
12,251
Pëlqime
13,645
Besimi: Një nga dhuratat më të mëdha, më të bukura e më fisnike të jetës!
Për mua është më i shenjtë se dashuria!

Çfarë do të thotë besim?

Besimi është një nga shumë strukturat shoqërore, një element i realitetit shoqëror. Besimi te një person tregon që ne besojmë se ata janë të ndershëm dhe të besueshëm dhe se ai nuk ka ndërmend të na dëmtojë. Kur ka besim midis njerëzve, atëherë mbizotëron ndjenja e sigurisë.

Ju krijoni besim nga mjedisi familjar dhe ndërsa plakemi, ne zgjerohemi në fusha tjera të jetës sonë.
Sipas psikanalistit Erik Erikson, zhvillimi i besimit themelor është zhvillimi i parë psikosocial i njeriut. Themelet e besimit janë vendosur ose jo gjatë dy viteve të para të jetës njerëzore.

Suksesi çon në ndjenjat e sigurisë, besimit dhe optimizmit, ndërsa dështimi çon në një orientim të pasigurisë dhe mosbesimit që mund të çojë në marrëdhënie të trazuara.

Si mund të ndërtoj besim të ndërsjellë në një marrëdhënie?
Ndërtimi i besimit në një marrëdhënie të shëndetshme është diçka që ndodh gradualisht.
Si ta dimë nëse duhet t’i besojmë dikujt?
Kjo mund të jetë një pyetje e vështirë, veçanërisht në fillim të një marrëdhënieje.
Zakonisht i besojmë instiktit tonë për një person dhe mënyrës se si ai sillet me kalimin e kohës, janë dy faktorë të rëndësishëm që përcaktojnë rezultatin.

Sigurisht, për një marrëdhënie të shëndetshme, besimi është një përbërës kryesor. Kur besimi mbizotëron në një marrëdhënie, shtigjet e evolucionit dhe krijimit hapen.
Besimi është një kusht që krijohet vetëm kur të gjithë personat e përfshirë e dëshirojnë atë.
Ndërtimi i besimit kërkon angazhim të ndërsjellë.

Besimi_ Një nga dhuratat më të mëdha të veprimit të artit jetësor!
10 cilësi emocionuese që përjetojmë kur mbizotëron besimi në marrëdhënien tonë:
Besueshmëria:
Të kesh besim në nivelin më të thellë të marrëdhënies sonë me partnerin tonë do të thotë që ne e dimë se ai është personi i vetëm në botë që "na mbanë shpinën".
Ne mund të mbështetemi te ky person dhe ai do të jetë gjithmonë pranë nesh.

Sinqeriteti:

Besimi në marrëdhënien tonë tregon se ne mund t'i besojmë partnerit tonë dhe e dimë se ajo që ai po na thotë është e sinqertë dhe e vërtetë. Nuk ka axhendë të fshehur ose qëllime të dyshimta. Kjo është një ndjenjë e mrekullueshme kur nuk duhet të dyshojmë kurrë në partnerin tonë.

Besimi:
Një lidhje e vërtetë besimi përfshin të dish se partneri ynë do të jetë besnik. Jo vetëm në marrëdhënie, por në çdo mënyrë.
Eshtë e natyrshme që mendimet, veprimet dhe vendimet e njërit do të ndikojnë drejtpërdrejt në tjetrin dhe marrëdhëniet e tyre.

Liria:
Besimi në marrëdhënien tonë sjell liri. Ne i besojmë plotësisht vetes, kështu që të dy kemi lirinë për të thënë ose bërë atë që ndiejmë. Partneri ynë dëshiron që ne të shprehim versionin më të mirë të vetes dhe ne duam të njëjtën gjë për të. Kjo është një ndjenjë shumë relaksuese.

Përmbushja seksuale:
Të kesh besim do të na japë përmbushje seksuale afatgjatë në marrëdhënien tonë. Ne mund t'i besojmë partnerit tonë për të shprehur të gjitha nevojat dhe dëshirat tona seksuale pa frikë.
Kjo mund të jetë jashtëzakonisht erotike dhe emocionuese.

Autenticiteti:
Besimi na lejon të jemi autentikë dhe të projektojmë veten tonë të vërtetë tek partneri ynë. Pa pasur nevojë të luajmê një rol.
Ne mund të flasim për gjithçka dhe të ndajmë pjesët më të thella të vetvetes.
Kjo është një nga dhuratat më të mëdha të jetës.

Besimi:
Të dish që kemi një partner të besueshëm na lejon të jetojmë jetën tonë me besim. Te ndjehemi të sigurt në çfarëdo që të ndodhë. Ne e dimë që ka dikush që të na mbështesë edhe nëse dështojmë. Ne e dimë që partneri ynë është atje për të na ndihmuar.

Durimi:
Kur kemi një lidhje të thellë besimi në marrëdhënien tonë, atëherë ne jemi të durueshëm me njëri-tjetrin. Ne e dimë që askush nuk është perfekt dhe se të gjithë kemi të meta. Ne të gjithë bëjmë gabime dhe ndonjëherë bëjmë zgjedhje të këqija. Ndërsa luftojmë përmes sfidave personale për të zhvilluar veten, është vërtet e paçmuar të kemi një person që mund të na qëndrojë pranë përtej gjithçkaje qê mund të ndodhë!

Falja:

Besimi sjell falje. Kur ata i besojnë njëri-tjetrit, një mosmarrëveshje nuk i jep fund një marrëdhënieje. Ne punojmë përmes sfidave tona, falim njëri-tjetrin dhe vazhdojmë tutje.

Jetë e gjatë:
Çiftet që kanë një lidhje të thellë besimi mes tyre ka më shumë të ngjarë të kenë një dashuri afatgjatë. Të gjitha tiparet e përmendura më sipër na lejojnë të shohim të ardhmen. Për të ndërtuar një të ardhme të bukur por edhe të sigurt!

?69307

Kurrë mos hiqni dorë dhe kurrë mos e humbni besimin tuaj. Zëvendësoni frikën me shpresë. Përulësia, dashuria dhe besimi mund të bëjnë mrekulli.
Dhe çdo gjë do të ndodhë në momentin e duhur dhe kohën e duhur. "Nuk ka asgjë të" madhe "që krijohet papritmas ... Një vesh rrushi duhet kohë të lulëzojë, të japë fryt dhe të ... piqet"! -

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back