Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Arminiusi,heroi gjerman,qe "lindi" ne Shqiperi.

Harrakati

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Nëntor 29, 2020
Mesazhe
1,063
Pëlqime
791
Arminiusi eshte heroi legjendar i kombit Gjerman. Gjermanet u brumosen me figuren e tij. Nacionalizmi gjerman e ngriti ne qiell. Ai u be heroi i kombit te ri gjerman te shek.19. Ai mundi romaket ne vitin 9 pas Krishtit, me ndihmen e shqiptareve. Ushtrite romake,te caktuara per te pushtuar Gjermanine,u kthyen mbrapsht,dhe u hodhen ne Iliri,per shtypur kryengritjen e Batos. Arminiusi,officer romak,pasI studio taktikat luftarake Ilire te luftes guerrile,u kthye ne Gjermani,bashkoi fiset dhe e sulmoi dhe shkaterroi ushtrine romake ne vitin 9 te eres sone,ne pyjet e Teutoburgut. Gjermanet mbeten te lire,sepse Roma ishte e zene me shqiptaret. Gjermanet e lire ,do te beheshin me vone faktori kyc ne Europe. Keshtu shqiptaret ndryshuan historine e botes....

Attachments

• 41530563_2135336703163541_3279937069345931264_n.jpg
    41530563_2135336703163541_3279937069345931264_n.jpg
    62.1 KB · Shikuar: 1
Arminiusi eshte heroi legjendar i kombit Gjerman. Gjermanet u brumosen me figuren e tij. Nacionalizmi gjerman e ngriti ne qiell. Ai u be heroi i kombit te ri gjerman te shek.19. Ai mundi romaket ne vitin 9 pas Krishtit, me ndihmen e shqiptareve. Ushtrite romake,te caktuara per te pushtuar Gjermanine,u kthyen mbrapsht,dhe u hodhen ne Iliri,per shtypur kryengritjen e Batos. Arminiusi,officer romak,pasI studio taktikat luftarake Ilire te luftes guerrile,u kthye ne Gjermani,bashkoi fiset dhe e sulmoi dhe shkaterroi ushtrine romake ne vitin 9 te eres sone,ne pyjet e Teutoburgut. Gjermanet mbeten te lire,sepse Roma ishte e zene me shqiptaret. Gjermanet e lire ,do te beheshin me vone faktori kyc ne Europe. Keshtu shqiptaret ndryshuan historine e botes....

Tingellon si brrockullat e Elena Kocaqit, qe perpiqet te nxjerri gjithcka europiane si me origjine Shqiptare.

Si "lindi" ne Shqiperi Arminiusi gjerman?! Titulli eshte abuziv.

Nuk ka asgjë abuzive. Ai ishte oficer romak. Erdhi në Shqipëri ,u ndesh me Iliret,pastaj shkoi në Gjermani dhe perdori strategjine e tyre për të mposhtur romakët. Të njëjtën gjë do të bënin edhe në vitin 1689 ushtritë europiane,që shpëtuan Vjenën nga Osmanet. Në atë rast,përdoren strategjinë e Skënderbeut ,për ta vene ushtrinë Osmane midis dy zjarreve. Për fat të keq,ushtrinë Osmane e komandonte një shqiptar,por kjo është një histori tjeter...

Nuk justifikohet titulli 'Arminius "lindi" ne Shqiperi'. Ishte thjesht nje prijes Gjerman i cili kreu nje kryengritje antiromake ne te njejten kohe kur ndodhi kryengritja ilire. Kaq e thjesht.

Për fat të keq,ushtrinë Osmane e komandonte një shqiptar,por kjo është një histori tjeter...

Per fat te mire, nje nga komandantet antiosman me brilant te asaj kohe (Gjergj Basta) ishte poashtu shqiptar/arberesh. ;)

Nuk justifikohet titulli 'Arminius "lindi" ne Shqiperi'. Ishte thjesht nje prijes Gjerman i cili kreu nje kryengritje antiromake ne te njejten kohe kur ndodhi kryengritja ilire. Kaq e thjesht.

Per fat te mire, nje nga komandantet antiosman me brilant te asaj kohe (Gjergj Basta) ishte poashtu shqiptar/arberesh. ;)
Or mik,në të gjitha librat e historisë që unë kam lexuar,si një mësues fukara historie dhe i papunë që jam,dhe në të gjitha informacionet në Google dhe YouTube ,nënvizohet kjo gje: Roma përgatiti 11 legjione për pushtimin e Gjermanise. Befas...abrakadabra...plasi revolta Ilire. Romaket i zuri lemza,sepse Iliret po benin plane per te sulmuar Italine.Roma hoqi 8 legjione nga fronti gjerman,dhe i hodhi kundër Ilireve. Arminiusi shfrytëzoi rastin,mblodhi "dojcet",dhe i shpartalloi romaket e mbetur. Ky fakt,qe revolta ilire mundësoi fitoren gjermane,përmendet ngado. Fitorja e Arminiusi konsiderohet si një nga kthesat më kyçe në historinë boterore,dhe gjithmonë lidhet me revoltën Ilire. Roma nuk çonte dot ushtarë kundër gjermanëve sepse i kishte duart e zëna më shqiptaret. Kaq...

Or mik,në të gjitha librat e historisë që unë kam lexuar,si një mësues fukara historie dhe i papunë që jam,dhe në të gjitha informacionet në Google dhe YouTube ,nënvizohet kjo gje: Roma përgatiti 11 legjione për pushtimin e Gjermanise. Befas...abrakadabra...plasi revolta Ilire. Romaket i zuri lemza,sepse Iliret po benin plane per te sulmuar Italine.Roma hoqi 8 legjione nga fronti gjerman,dhe i hodhi kundër Ilireve. Arminiusi shfrytëzoi rastin,mblodhi "dojcet",dhe i shpartalloi romaket e mbetur. Ky fakt,qe revolta ilire mundësoi fitoren gjermane,përmendet ngado. Fitorja e Arminiusi konsiderohet si një nga kthesat më kyçe në historinë boterore,dhe gjithmonë lidhet me revoltën Ilire. Roma nuk çonte dot ushtarë kundër gjermanëve sepse i kishte duart e zëna më shqiptaret. Kaq...

Ore ti "mik" shqipfoles, mos bej postime te llojit "Arminiusi "lindi" ne Shqiperi". Ishte thjesht nje prijes Gjerman qe udhehoqi kryengritje antiromake ne te njejten kohe me kryengritjen ilire. Nuk eshe aspak e veshtire per te qene me i sakte me titullin dhe me nuanca te tilla.

Tani po me duket vetja si ai historiani tek filmi Skenderbeu. Edhe ai ishte grek si puna ime: shqiptarët s'ja varin fare diturisë. Ti je i pari që vjen të debatosh më mua. E mirë pra,unë do të sqaroj. Zhvillimi i ngjarjeve bëhet keshtu,si në formë rrethi:pa revoltën Ilire,nuk do kishte fitore gjermane ,dhe pa fitore gjermane ,bota do ishte ndryshe sot. Këtë e thonë të gjithë historianët ,që nga Romaku Taciti,bashkëkohës i Arminiusit. Arminusit i lindi ideja e kryengritjes ,pasi shkoi në iliri ,prandaj fjalën "lindi" e vura në thonjza. Sepse aty i lindi ideja,frymëzimi ....pa shiko shqiptarët ,si luftojnë kundër Romes,po ne gjermanët c'bejme....mortja që s'na ha. Jemi dhe në krye të BE,pale....

aty i lindi ideja,frymëzimi ....pa shiko shqiptarët ,si luftojnë kundër Romes,po ne gjermanët c'bejme....mortja që s'na ha. Jemi dhe në krye të BE,pale....

Fiset gjermane ne kohen e Arminiusit ishin ne krye te BE-se?!

Pertej konstatimit te cuditshm me siper, po e perseris: tregohu i sakte me titullin dhe mos perdor terma te paqart si "lindi ne Shqiperi" cka mund te interpretohet ne menyra te ndryshme. Ate taktike e perdor historiografia greke... tregohu me i sakte se greket.

Mësojë pra,o bir, se historia juaj shtrihet në shekuj. Se ju keni humbur lidhjen me te,dhe sot nuk e dini fare se kush jeni...aferim.
Ouu pse aferimi jam un

Fiset gjermane ne kohen e Arminiusit ishin ne krye te BE-se?!

Pertej konstatimit te cuditshm me siper, po e perseris: tregohu i sakte me titullin dhe mos perdor terma te paqart si "lindi ne Shqiperi" cka mund te interpretohet ne menyra te ndryshme. Ate taktike e perdor historiografia greke... tregohu me i sakte se greket.
Me i saktë se greket. Vallahi,se boj dot. Po m'vika keq. Pastaj skam pse e boj. Unë jom askushi,jom një shkrimtar i padëshirum ,që se boto askush...të gjitha keto,më japin mundësinë të shkruaj si të du,e ca te du. Por,gjithmonë të verteten,pavarësisht si e them...

Me i saktë se greket. Vallahi,se boj dot. Po m'vika keq. Pastaj skam pse e boj. Unë jom askushi,jom një shkrimtar i padëshirum ,që se boto askush...të gjitha keto,më japin mundësinë të shkruaj si të du,e ca te du. Por,gjithmonë të verteten,pavarësisht si e them...

Edhe dicka: nuk eshte aspak bindes ky dialekti verior qe perdor.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back