Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

“9 mbretër”

...

Kontributor
Regjistruar më
Tetor 30, 2020
Mesazhe
48,384
Pëlqime
34,906
HISTORIA NE FOTO / “9 mbretër” (1910)

Në maj të vitit 1910, mbretërorët evropianë u mblodhën në Londër për funeralin e Eduardit VII. Mes pjesëmarrësve në ceremoni ishin nëntë mbretër në krye të froneve të tyre, të cilët u përjetësuan të gjithë së bashku në një fotografi.
Në këmbë nga e majta: mbreti Haakon VII i Norvegjisë, cari Ferdinand i Bullgarisë, Mbreti Manueli II i Portugalisë, kaizeri Vilhelmi II i Gjermanisë dhe Prusisë, Mbreti George I i Greqisë dhe Mbreti Alberto I i Belgjikës.
Ulur nga e majta: Mbreti Alfonso XIII i Spanjës, mbreti George V i Anglisë dhe mbreti Frederik VIII i Danimarkës.
Nga nëntë sovranët në foto, katër u dëbuan nga froni dhe njëri u vra. Brenda 5 vitesh, Britania e Madhe dhe Belgjika do të hynin në luftë kundër Gjermanisë dhe Bullgarisë. Vetëm pesë nga nëntë monarkitë e përfaqësuara në fotografi ekzistojnë edhe sot.
Një fragment i jashtëzakonshëm i historisë evropiane, përmbledhur në një foto.

bota.al

73778

Një fragment i jashtëzakonshëm i historisë evropiane, përmbledhur në një foto.

Nje koment i tille, per ca ndyresira qe sakatuan trojet shqiptare, do ishte me i pershtatshem ne ndonje forum grek, jo ketu!

Nje koment i tille, per ca ndyresira qe sakatuan trojet shqiptare, do ishte me i pershtatshem ne ndonje forum grek, jo ketu!

Jemi shume te vegjel ne qe te komentojme rrjet tyre n'daç pe mire apo n'daç per keq

Jemi shume te vegjel ne qe te komentojme rrjet tyre n'daç pe mire apo n'daç per keq

Ndoshta ti - me emer grek dhe me nenshkrim grek poshte avatarit - e ke veshtire ti quash ndyresira sepse perfitoi Greqia. Une jo. Une e them pa rezerva dhe me bindje te plote: ndyresira.

Ndoshta ti - me emer grek dhe me nenshkrim grek poshte avatarit - e ke veshtire ti quash ndyresira sepse perfitoi Greqia. Une jo. Une e them pa rezerva dhe me bindje te plote: ndyresira.

Mos harro se dhe ti nuk ke ndonjë Nick shqiptar dhe domethenja e atij Nick ka shume histori ...prandaj me kujdes kur permend Nick qe nuk di asgjë ....sa per temen secili ka mendimin e tij dhe e shpreh si e mendon personi vete

Mos harro se dhe ti nuk ke ndonjë Nick shqiptar dhe domethenja e atij Nick ka shume histori ...prandaj me kujdes kur permend Nick qe nuk di asgjë ....sa per temen secili ka mendimin e tij dhe e shpreh si e mendon personi vete

Vecse une nuk kam nenshkrim ne gjuhen e nje vendi i cili eshe ligjerisht ne gjendje lufte me Shqiperine.

Secili ka mendimin e vete por postimi tend perfshin terma si "e jashtezakonshme" per nje nga momentet me te renda per kombin shqiptar. Dhe ti i shmangesh kritikes per ca ndyresira qe moren ato vendime.

Vecse une nuk kam nenshkrim ne gjuhen e nje vendi i cili eshe ligjerisht ne gjendje lufte me Shqiperine.

Secili ka mendimin e vete por postimi tend perfshin terma si "e jashtezakonshme" per nje nga momentet me te renda per kombin shqiptar. Dhe ti i shmangesh kritikes per ca ndyresira qe moren ato vendime.

Une personalisht mbaj cte dua ne avatar ashtu si ti ...sa atdhetare jam apo s'jam sdo e bertas sepse s'ka vlere...ti ndoshta ke marre armen dhe po tregon atdhetarine tende e mire ben
sa per temen t'a thashe me lart jemi shume te vegjel dhe une e ti te gjykojme

Une personalisht mbaj cte dua ne avatar ashtu si ti ...sa atdhetare jam apo s'jam sdo e bertas sepse s'ka vlere...ti ndoshta ke marre armen dhe po tregon atdhetarine tende e mire ben
sa per temen t'a thashe me lart jemi shume te vegjel dhe une e ti te gjykojme

Jo jo, s'ka asgje te nderlikuar ne kete mes: nje grup ndyresirash qe sakatuan trojet shqiptare nuk meritojn nje postim me epitete "te jashtezakonshem" ne nje forum shqiptar. Ai pershkrim do ishte i pershtatshem nga nje grek ose serb, te cilet perfituan nga ato vendime, por jo nga nje shqiptar.

Jo jo, s'ka asgje te nderlikuar ne kete mes: nje grup ndyresirash qe sakatuan trojet shqiptare nuk meritojn nje postim me epitete "te jashtezakonshem" ne nje forum shqiptar. Ai pershkrim do ishte i pershtatshem nga nje grek ose serb, te cilet perfituan nga ato vendime, por jo nga nje shqiptar.

Jam shume kurioze te di cfare ke bere per kete atdhe apo mos ndoshta si barnaba ne histori per te shpetuar veten heshti ke kryqëzuan Krishtin

Jam shume kurioze te di cfare ke bere per kete atdhe apo mos ndoshta si barnaba ne histori per te shpetuar veten heshti ke kryqëzuan Krishtin

Ncuq... perpjekja per te zhvendosur vemendjen nuk funksionon. Ceshtja eshte kjo: mos perdor epitete si "te jashtezakonshem" per ceshtje qe kane sakatuar Arberine, dhe mos i'u shmang kritikes per horra antishqiptar si ata ne fotografi.

Ncuq... perpjekja per te zhvendosur vemendjen nuk funksionon. Ceshtja eshte kjo: mos perdor epitete si "te jashtezakonshem" per ceshtje qe kane sakatuar Arberine, dhe mos i'u shmang kritikes per horra antishqiptar si ata ne fotografi.

Une po te pyes drejtë per drejte nuk heq vemendjen ..po flet për patriotizëm po flet për grek po flet per ndyrsira .....dhe une po te pyes ti qe je kaq atdhetar duke uluritur çfarë ke bere çfarë ke dhene ....sepse une njoh djem shqiptar qe kane marre nenshtetesine greke dhe mos fillo perse moren sepse ne gjithe botën kane marre nenshtetesi te ndryshme ..dhe kur kanë shkuar ushtar kane bere shenjën e shqiperise se kanë kaluar në gjygj ushtarak

Une po te pyes drejtë per drejte nuk heq vemendjen ..po flet për patriotizëm po flet për grek po flet per ndyrsira .....dhe une po te pyes ti qe je kaq atdhetar duke uluritur çfarë ke bere çfarë ke dhene ....sepse une njoh djem shqiptar qe kane marre nenshtetesine greke dhe mos fillo perse moren sepse ne gjithe botën kane marre nenshtetesi te ndryshme ..dhe kur kanë shkuar ushtar kane bere shenjën e shqiperise se kanë kaluar në gjygj ushtarak

Se cfar kam bere, dhe cfare do vazhdoj te bej, une per Shqiperine kjo eshte ceshtje tjeter. Edhe sikur ta kishe hapur si teme me vete, s'do kishe marre pergjigje. Jo se s'kam cfare te shkruaj, por sepse s'kam ndermend ta bej ne hapsira te tilla.

Se cfar kam bere, dhe cfare do vazhdoj te bej, une per Shqiperine kjo eshte ceshtje tjeter. Edhe sikur ta kishe hapur si teme me vete, s'do kishe marre pergjigje. Jo se s'kam cfare te shkruaj, por sepse s'kam ndermend ta bej ne hapsira te tilla.

Atëhere mos gjyko e te tjeret

Atëhere mos gjyko e te tjeret

Gjykoj ate qe lexoj, sic e bera me siper.

Je ti ajo qe s'mund te gjykosh... sepse s'me do qejfi mua te te jap llogari se cfare kam bere une per Shqiperine.

Po clidhje ka feja apo emri secilit prej nesh per te thene mendimin tone . Naimi, Abdyli, Samiu, Papa Kristo Negovani, Petro Nini Luarasi, Hafiz Ibrahim Dalliu etj ..jane figura me rrenje fetare , por e donin vendin e tyre dhe nuk punonin per interesat e vendeve fqinje !!
Une prsh quhem Prokopis lol, i bie te mbroj interesat e grekut o @Barnaba2.0 ?
Aspak , ndryresira jane sic e the :)

Po clidhje ka feja apo emri secilit prej nesh per te thene mendimin tone . Naimi, Abdyli, Samiu, Papa Kristo Negovani, Petro Nini Luarasi, Hafiz Ibrahim Dalliu etj ..jane figura me rrenje fetare , por e donin vendin e tyre dhe nuk punonin per interesat e vendeve fqinje !!
Une prsh quhem Prokopis lol, i bie te mbroj interesat e grekut o @Barnaba2.0 ?
Aspak , ndryresira jane sic e the :)

Ndyrsira u them antishqiptareve, jo kujtdo qe eshte grek. Mos abuzo me fjalt e mia.

Emri s'te ben antishqiptar. Por vleresimi i vendimeve antishqiptare dhe refuzimi per ti kritikuar ata antishqiptar, kur emrin e ke grek dhe nenshkrimin greqisht, atehere dyshimet jane mese te justifikuara.

Gjykoj ate qe lexoj, sic e bera me siper.

Je ti ajo qe s'mund te gjykosh... sepse s'me do qejfi mua te te jap llogari se cfare kam bere une per Shqiperine.

Une gjykoj jashte mase mire e nuk hy ne replikat qe hyn ti ...perse u vu nje diçka nga historia sdo thotë se çfarë mendoj une apo germat qe ve une ...e ashtu si ti qe s'ta ka qefi te tregosh çfarë ke bere per Shqiperinë ashtu e mua ma ka qefi te nxjerr tema mbi historine e njerëzimit

Editimi i fundit:
Ndyrsira u them antishqiptareve, jo kujtdo qe eshte grek. Mos abuzo me fjalt e mia.

Emri s'te ben antishqiptar. Por vleresimi i vendimeve antishqiptare dhe refuzimi per ti kritikuar ata antishqiptar, kur emrin e ke grek dhe nenshkrimin greqisht, atehere dyshimet jane mese te justifikuara.
Ore nuk po ve fjale , nuk po abuzoje me ty aspak .
Ti zoteri akuzove @Helena per avatarin , emrin e bla bla dhe i the qe eshte filo-helene ( kete nenkuptove ) dmth i bie qe kushdo studion apo i pelqen mitologjia eshte filo-helene .
Aq me shum ti e sulmove , duke i thene qe smund te gjykoje ..
Kush je ti o @Barnaba2.0 qe perkufizon apo i bie drrases me cekic si gjyqtar dhe i mbyll gojen dikujt per tu shprehur ?

• Përqafime
Reactions: ...
Ore nuk po ve fjale , nuk po abuzoje me ty aspak .
Ti zoteri akuzove @Helena per avatarin , emrin e bla bla dhe i the qe eshte filo-helene ( kete nenkuptove ) dmth i bie qe kushdo studion apo i pelqen mitologjia eshte filo-helene .
Kush je ti o @Barnaba2.0 qe perkufizon apo i bie drrases me cekic si gjyqtar dhe i mbyll gojen dikujt per tu shprehur ?

Tani, per budalla s'me ben dot! Hapi syte dhe lexoji me kujdes argumentet e mia. Emri nuk mjafton per akuza. Por kombinuar me qasjen mbi kete teme...

Dhe kush e permendi mitologjine?!

Si ishte kjo pjesa....?! Shtjelloje pak mendimin.

Si ishte kjo pjesa....?! Shtjelloje pak mendimin. Sigurisht ajo s'mund te gjykoj dicka qe nuk njej fare - te shkuaren time. Ndersa une po gjykoj vetem ate qe po lexoj ketu.

Pershendetjen time per antishqiptaret shqipfoles e mbani mend ma merr mendja, sidomos nga forume te tjera ... S'kam pse t'a perseris. ;)

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back