Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

20 Shenjat Lepuri juaj është i sëmurë

E**A**

Anetar i ri
ANETAR ✓
Regjistruar më
Dhjetor 22, 2020
Mesazhe
553
Pëlqime
352
Mësoni si të dalloni simptomat e sëmundjes në lepujt
Gjëja më e rëndësishme që mund të bëni për shëndetin tuaj të lepujve është të vëzhgoni dhe trajtoni ato çdo ditë. Kjo praktikë do të shkojë shumë larg në njohjen e shenjave të sëmundjes.

Vëzhgimi i sëmundjes në një lepur​

Prekur trupat e tyre është po aq e rëndësishme sa monitorimi i sjelljes së tyre. Duart tuaja do t'ju bëjnë të ditur për ndonjë ndryshim në gjendjen e trupit dhe do të shihni gropa ose lëndime herët. Nuk është aq kohë sa mund të mendoni.

Lepujt shpejt do të përshtaten me vëmendjen fizike dhe ju do të mësoheni t'i mbani ato. Pas kësaj, rutina është e shkurtër dhe e ëmbël!

Edhe nëse nuk keni kohë për të trajtuar ato, duke respektuar lepujt tuaj çdo ditë (përveç ushqyerjes) është me rëndësi. Duke i parë ato për disa minuta do t'ju japë informacionin që ju nevojitet për të njohur shprehitë normale, si dhe individuale - dhe sinjalizon kur diçka është e gabuar.

Shikoni se si lepujt tuaj hanë, pinë dhe lëvizin në hutat e tyre. Shikoni sytë dhe veshjet e tyre për çdo ndryshim. Një ditë mund të vëresh një tas të plotë ushqimi brenda kamxhikut të një lepuri që normalisht është një hundë e zezë dhe kjo do të ngrejë menjëherë një flamur të kuq.

Shikoni shenjat e dhembjes ose sëmundjes në lepujt tuaj​

Nëse jeni duke ngritur lepujt për lesh, mish, shfaqje, vermicomposting ose si kafshë shtëpiake, të gjitha shenjat e mëposhtme mund të sinjalizojnë probleme për çdo race lepuri që po rritni në fermën tuaj.

Ndërsa kjo listë diskuton disa shenja të sëmundjes, këto duhet të trajtohen si shenja paralajmëruese, pasi jo çdo simptomë në vetvete do të thotë se një lepur është i sëmurë. Nëse vëreni një ose më shumë prej këtyre shenjave, ajo garanton një vështrim më të afërt.

1. Mungesa e interesit në ushqim ose ujë
  2. Konsumimi i ushqimit më ngadalë se zakonisht ose heqja e ushqimit nga goja gjatë përpjekjes për të ngrënë
  3. Dhëmbët bluarje
  4. Humbje ekstreme në peshë për asnjë arsye të dukshme
  5. Sjellje jashtëzakonisht agresive
  6. Shtresë e rrudhur
  7. Plehra u formua në fund të saj
  8. Pozicioni i pazakontë ulur (të tilla si mbështetur prapa në këmbët e saj të pasme)
  9. Lethargic (në kërkim në depresion) - lepuri nuk është kureshtar për rrethinën e saj më
  10. Shkarkimi i syrit ose hundës
  11. Pak ose aspak bredh
  12. Lesh i tharë dhe lyer në brendësi të putrave të para
  13. Duke u përballur me cepin e kafazit, duke u fshehur ose duke u ulur në një pozicion "të përkulur" (nëse kjo është sjellje e pazakontë për lepurin)
  14. Shpirti i shpejtë ose shenjat e frymëmarrjes së munduar
  15. Gojën është e lagur me pështymë
  16. Grunting ose whining kur lëviz ose duke u trajtuar
  17. Dullness Syri (në krahasim me të ndritshme)
  18. diarre
  19. Vështirësia që lëviz ose lëviz shumë ngadalë (ose aspak)
  20. Kryerja e kokës (humbja e bilancit)

Kushtojeni vëmendje​

Ndërsa shikoni për shenjat e sëmundjes në lepujt tuaj , mbani në mendje që kafshët e gjahut instinktivisht tentojnë të fshehin çdo simptomë dhimbjeje ose shenja të shqetësimit. Kjo për shkak se duke treguar shenja të dobësisë në të egra shpejt paralajmëron grabitqarët si për një darkë të mundshme.

sq.maychola.com

Postime të reja

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back