Mësoni si të dalloni simptomat e sëmundjes në lepujt
Gjëja më e rëndësishme që mund të bëni për shëndetin tuaj të lepujve është të vëzhgoni dhe trajtoni ato çdo ditë. Kjo praktikë do të shkojë shumë larg në njohjen e shenjave të sëmundjes.
Lepujt shpejt do të përshtaten me vëmendjen fizike dhe ju do të mësoheni t'i mbani ato. Pas kësaj, rutina është e shkurtër dhe e ëmbël!
Edhe nëse nuk keni kohë për të trajtuar ato, duke respektuar lepujt tuaj çdo ditë (përveç ushqyerjes) është me rëndësi. Duke i parë ato për disa minuta do t'ju japë informacionin që ju nevojitet për të njohur shprehitë normale, si dhe individuale - dhe sinjalizon kur diçka është e gabuar.
Shikoni se si lepujt tuaj hanë, pinë dhe lëvizin në hutat e tyre. Shikoni sytë dhe veshjet e tyre për çdo ndryshim. Një ditë mund të vëresh një tas të plotë ushqimi brenda kamxhikut të një lepuri që normalisht është një hundë e zezë dhe kjo do të ngrejë menjëherë një flamur të kuq.
Ndërsa kjo listë diskuton disa shenja të sëmundjes, këto duhet të trajtohen si shenja paralajmëruese, pasi jo çdo simptomë në vetvete do të thotë se një lepur është i sëmurë. Nëse vëreni një ose më shumë prej këtyre shenjave, ajo garanton një vështrim më të afërt.
sq.maychola.com
Gjëja më e rëndësishme që mund të bëni për shëndetin tuaj të lepujve është të vëzhgoni dhe trajtoni ato çdo ditë. Kjo praktikë do të shkojë shumë larg në njohjen e shenjave të sëmundjes.
Vëzhgimi i sëmundjes në një lepur
Prekur trupat e tyre është po aq e rëndësishme sa monitorimi i sjelljes së tyre. Duart tuaja do t'ju bëjnë të ditur për ndonjë ndryshim në gjendjen e trupit dhe do të shihni gropa ose lëndime herët. Nuk është aq kohë sa mund të mendoni.Lepujt shpejt do të përshtaten me vëmendjen fizike dhe ju do të mësoheni t'i mbani ato. Pas kësaj, rutina është e shkurtër dhe e ëmbël!
Edhe nëse nuk keni kohë për të trajtuar ato, duke respektuar lepujt tuaj çdo ditë (përveç ushqyerjes) është me rëndësi. Duke i parë ato për disa minuta do t'ju japë informacionin që ju nevojitet për të njohur shprehitë normale, si dhe individuale - dhe sinjalizon kur diçka është e gabuar.
Shikoni se si lepujt tuaj hanë, pinë dhe lëvizin në hutat e tyre. Shikoni sytë dhe veshjet e tyre për çdo ndryshim. Një ditë mund të vëresh një tas të plotë ushqimi brenda kamxhikut të një lepuri që normalisht është një hundë e zezë dhe kjo do të ngrejë menjëherë një flamur të kuq.
Shikoni shenjat e dhembjes ose sëmundjes në lepujt tuaj
Nëse jeni duke ngritur lepujt për lesh, mish, shfaqje, vermicomposting ose si kafshë shtëpiake, të gjitha shenjat e mëposhtme mund të sinjalizojnë probleme për çdo race lepuri që po rritni në fermën tuaj.Ndërsa kjo listë diskuton disa shenja të sëmundjes, këto duhet të trajtohen si shenja paralajmëruese, pasi jo çdo simptomë në vetvete do të thotë se një lepur është i sëmurë. Nëse vëreni një ose më shumë prej këtyre shenjave, ajo garanton një vështrim më të afërt.
- Mungesa e interesit në ushqim ose ujë
- Konsumimi i ushqimit më ngadalë se zakonisht ose heqja e ushqimit nga goja gjatë përpjekjes për të ngrënë
- Dhëmbët bluarje
- Humbje ekstreme në peshë për asnjë arsye të dukshme
- Sjellje jashtëzakonisht agresive
- Shtresë e rrudhur
- Plehra u formua në fund të saj
- Pozicioni i pazakontë ulur (të tilla si mbështetur prapa në këmbët e saj të pasme)
- Lethargic (në kërkim në depresion) - lepuri nuk është kureshtar për rrethinën e saj më
- Shkarkimi i syrit ose hundës
- Pak ose aspak bredh
- Lesh i tharë dhe lyer në brendësi të putrave të para
- Duke u përballur me cepin e kafazit, duke u fshehur ose duke u ulur në një pozicion "të përkulur" (nëse kjo është sjellje e pazakontë për lepurin)
- Shpirti i shpejtë ose shenjat e frymëmarrjes së munduar
- Gojën është e lagur me pështymë
- Grunting ose whining kur lëviz ose duke u trajtuar
- Dullness Syri (në krahasim me të ndritshme)
- diarre
- Vështirësia që lëviz ose lëviz shumë ngadalë (ose aspak)
- Kryerja e kokës (humbja e bilancit)
Kushtojeni vëmendje
Ndërsa shikoni për shenjat e sëmundjes në lepujt tuaj , mbani në mendje që kafshët e gjahut instinktivisht tentojnë të fshehin çdo simptomë dhimbjeje ose shenja të shqetësimit. Kjo për shkak se duke treguar shenja të dobësisë në të egra shpejt paralajmëron grabitqarët si për një darkë të mundshme.sq.maychola.com