Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Chat Shqip

Chati më i madh Shqipëtar Takohu.com

Futu në Chat !

• PËRSHËNDETJE VIZITOR!

Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Greqia u zgjerua me 12 milje në Jon, Turqia lëshon një paralajmërim të fortë: Mos guxoni

Vinjol

Larguar...... ne nji tjeter..... Dimension.......
ANETAR ✓
Regjistruar më
Shkurt 19, 2020
Mesazhe
3,767
Pëlqime
3,898

Parlamenti grek me shumicë votash ka miratuar projekt-ligjin për zgjerim me 12 milje në detin Jon. 284 deputetë votuan pro projekt-ligjit që tashmë i jep Greqisë 13 mijë metra katrorë territor më shumë, ose një zgjerim me rreth 10% të totalit që ka.

Pikërisht, zgjerimi i ujërave detare në Jon bashkoi dy partitë më me peshë në Greqi, Demokracinë e Re që përbën mazhorancën dhe Syriza e opozitës drejtuar nga Tsipras dhe thuajse gjithë deputetët që ndodhen në parlamentin grek, pasi nga 300 vende, 284 ishin vota pro.

Mitsotakis nga salla e Parlamentit gjatë debatit tha se kanë dyfishuar ujërat territoriale dhe theksoi se tashmë janë “zotër” të Jonit, pasi dominojnë.

“Në fillim të 2021 ne ndërmarrim një hap të madh pas vendimit për zgjerimin me 12 milje, është dominimi i detit Jon”, tha kryeministri grek.

Ky është vetëm hapi i parë i Greqisë, pasi tashmë mbetet çështja e zgjerimit të ujërave territoriale me Shqipërinë që do të zgjidhet me një dakordësi paraprake për ta çuar çështjen në një Gjykatë Ndërkombëtare.

Por, vetëm pak orë më vonë, Ministria e Jashtme turke lëshoi një deklaratë pas shtrirjes së ujërave territoriale greke në 12 milje detare në Detin Jon duke theksuar se “ky veprim përfundon në jug të Peloponezit dhe nuk prek aspak Egjeun”.

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme turke Hami Aksoy iu referua kundërshtimeve të Ankarasë për zgjerimin e ujërave territoriale në Egje. “Vendi ynë ka të drejta dhe interesa jetësore në Detin Egje.

Ne jemi të vetëdijshëm për pozicionin që ujërat territoriale të këtij deti nuk duhet të zgjerohen në mënyrë të njëanshme. Nuk ka asnjë ndryshim në qëndrimin tonë” theksoi ai.

Deklaratat e përfaqësuesit turk vijnë vetëm disa ditë para rifillimit të kontakteve midis Greqisë dhe Turqisë, të hënën e ardhshme.

Sot kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis tha se pas zgjerimit të ujërave territoriale në Jon në 12 milje, vendi mund të bëjë të njëjtën gjë në Kretë dhe gjetkë.

Welcome to the forum 👋, Visitor

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

• Wide/Narrow view

You can control a structure that you can use to use your theme wide or narrow.

Grid view forum list

You can control the layout of the forum list in a grid or ordinary listing style structure.

Picture grid mode

You can control the structure where you can open/close images in the grid forum list.

Close sidebar

You can get rid of the crowded view in the forum by closing the sidebar.

Fixed sidebar

You can make it more useful and easier to access by pinning the sidebar.

Close radius

You can use the radius at the corners of the blocks according to your taste by closing/opening it.

• Choose the color combination that reflects your taste
    Background images
    Color gradient backgrounds
Back